Det blir

2011-01-31 02:27:40 Allmänt Kommentarer (2)
Konstfack.

Gospel!

2011-01-28 11:08:00 Allmänt Kommentarer (0)
Jag skulle bara meddela att jag har börjat sjunga gospel på Onsdagar klockan fem till sju i Flemingsbergskyrka med bland annat min mamma, min vän Ann-Louise och kära Nathalie. Det hela är väldigt kul och kom alldeles i rättan tid. Är man född estet så bör man upprätthålla verksamheten på bästa sätt så att säga och det här ger mig mer endorfiner än något annat gjort på mycket länge (med undantag för min älskade). Den 6 Februari ska vi sjunga i kyrkan och på påskafton och påskdagen ska vi delta på midnattsmässan som hålls på samma plats och sedan i Maj så väntar ett gospel-läger.

Himlans vad massamycket det blev men jag tror det är bra! För tillfället håller vi på med en mashup av U2's låtar Pride och I Still haven't found what I'm looking for, intressant och stämmor är inte världens enklaste!

Sova var det....

Järvsö imorn!

2011-01-27 01:32:14 Allmänt Kommentarer (2)
Imorgon vid den här tiden kommer vi inte befinna oss i vår trea på Erik Dahlbergsvägen i Södertälje utan i en stuga 35 mil uppåt i landet. Vi har nämligen fått förfrågan att följa med Moa och Jocke upp till hans sommarstuga för en mini-weekend med slalom och snö och slappa och sällskapsspel och allt vad 3 dagar från civilisationen innebär. Väldigt lägligt säger jag, vi behöver komma bort en stund och andas ny luft, man får lätt psykisk klaustrofobi i den här kroppen om man befinner sig på samma yta för lång stund utan några större äventyr. Dessutom blir det här vår första resa tillsammans och bara det känns väldigt speciellt, sen att den blir med min barndomsvän och hennes man gör inte saken sämre.

Jag håller tummarna för att det blir slalom två dagar och gjorde oss nyss en resa-bort-lista. Vad märkligt det känns att skriva för två, det brukade ju bara vara jag och mina pryttlar på mina resa-bort-listor. Nu är det plötsligt en till. I love it! Nåja, nu borde man stänga dom där ögonen. Kärlek mina fina, vi skrivs snart.


BY THE WAY - det går bra att kommentera nu när kommentarsknappen syns igen, det går också bra att kolla i mitt arkiv för det syns också nu men helst får ni kommentera!

Också Januari.

2011-01-26 23:44:53 Allmänt Kommentarer (0)

Tisdag den 18:e Januari 2011.

Pappen ska till Huddinge och laga en dator som han är så bra på så att jag stället upp som barnvakt åt min enda och bästa syster Evelina. Vi ger varandra försenade julklappar (hon får en lavalampa, en Topmodel-bok och ett par stickade vantar med ögon på och det sistnämnda var fascinerande nog mest uppskattat), umgås med min mamma, som vi befinner hos oss, äter wok och målar i hennes Topmodelbok. För er som inte är av hennes generation, dvs född efter milleniumskiftet bör upplysas om att en Topmodelbok inte är en bok om programmet tävlingen Top modell som Tyra Banks leder på 3an utan en ny form av pysselbok där figurerna är färdiga redan som man bara ska rita kläder på och färglägga. En helt underbar grej alltså och när jag får mer pengar så ska jag defenitivt köpa mej en sådan. Trevlig kväll. Trevlig liten syster som jag älskar så mycket!


Torsdag den 20:e Januari 2011
Mirjam och Josen är på besök igen. Idag är vi rätt sega och spenderar tiden med varandra framför datorskärmen med Plura och Maoro's mat (gästen är Håkan Hellaström) ätandes kladdkaka och med ansiktsmasker på.


Såhär fräsch blev jag efter... haha


Fredag den 21:a Januari 2011

Vi skullde ha hit Nathalie och Tedh på middag :) jag lagade en gröncurry gryta också såg vi på en dålig film, men som kompensation för filmen så var jag och natta ute på  smygpromenad. Ytterst trevlig kväll - som alltid med dom<3


Pojkar alltså...


Skevaste bilden 2011?

Fina Nathalie <3

Söndag den 22 Januari 2011

Det bor en liten tant i mig, eller så har jag bara farmors gener väldigt starkt - att baka är en favoritsyssla och speciellt när Johanna ska komma på besök! Mitt livs första tigerkaka :D

En del av dom där 25 dagarna.

2011-01-26 15:36:41 Allmänt Kommentarer (0)
Hallå hallå. Nog utkikat, här kommer mitt Januari.

Lördag den 1:a Januari 2011
Vi vaknar runt två då vi somnade lite efter sex på morgonen och bestämmer att nyårsdagen ska spenderas så stillsammt som möjligt, nog för att vi är nattvarelser som egentligen klara av att vara uppe till sex utan några störe problem dagen efter men nyårsdagen har alltid varit och kommer alltid vara årets återhämtningsdag då man är förväntad att helst inte göra någonting.
Jag gräver ned mig i soffan med min dator och Thomas spelar tevespel. Sedan får jag för mig att äta en sk "Snicker" dvs en sånn här choklad och nöt-something som jag gladeligen tuggade i mig kvällen innan men som den här gången orsakar en allergireaktion utan dess like.
Helt plötsligt svullnar alla slemhinnor igen alternativt börjar klia obarmhärtigt, nysningar som kommer 5 i etapper, yrsel, illamående och sedan det som jag bara upplevt 2 gånger tidigare i mitt liv - en känsla av halsbränna fast i hela mellangärdet med ett tryck av smärta som får båda skulderbladen och framsidan av mig att domna bort. Ytterst läskigt. Thomas springer till konsum och köper samarin som jag inbillar mig ska hjälpa lite, medan jag knaprar i mig mina 12 "akuta"-allergitabletter. Visst lugnar det ned sig men likväl hinner jag tänka "jaha.. här sitter jag och har lika mycket luft tillförsel som när man var barn och andades genom sugrör.. tänk om jag dör nu".
Hela dagen spenderas i soffan och jag har plötsligt blivit nötallergiker.Söndag den 2:a Januari 2011
Thomas mamma kommer på besök och medsig har hon en stor låda som man brukar frakta tårtor i. "Åh vad najs med tårta" tänker jag. Men när jag öppnar lådan så möts jag av 100 stycken kakor. 10 sorter och 10 av varje sort. Herregud, kan man ens köpa så många i lösvikt? 3 stillsamma timmar med mamman och sedan åker vi på söndagsmiddag hos min mormor och morfar. Vi äter och fikar och äter och fikar lite mer. Det här med den äldre generationen som tycker om att "göda" en. Morfar visar deras nya strykbräda och sedan hela huset och "den här trappan har jag snickrat ihop själv förstår du" helt nöjd och jag tror att han känner, min morfar, att han tillför något i vårt liv, för det gör han och mormor med. Klockan åtta åker vi hem för att Jas ska komma hem till oss. Resten av kvällen äter vi kakor och ser på bridge to terabithia.


Jag vet inte om det är för att jag är så himla förlorad i min man eller för att jag blivit äldre men nu tycker jag att varje möte med släkten då jag har Thomas med är så mycket mer givande än vad dom var förut.


Onsdagen 5:e Januari 2011
Jag är ytterst upprörd och ledsen över något som hänt och tänker att det är väl nu man ska försöka vända på situationen och ringer Mirjam "HEJ. GÅ UT MED MIG IKVÄLL". Såklart. En rätt hyffsad kväll. Somliga borde tänka på att fylla också är liv som gills i efterhand och att inte leva på det som var en gång. Lite berusade och mycket kalla återvänder vi hem runt klockan ett och äter nudlar. Jag är iallafall tacksam över att jag och Jimmy kan umgås normalt igen.


Fredag den 7:e Januari
Jag och Jas fyller i våra tattueringar och det tar mindre än 10 minuter och gör inte så ont som jag minns det från förra gången. Sedan blir vi båda hormonstinta hestar för att folk omkring oss tenderar att krångla lite för mycket och Jas måste lägga sig i en snödriva. Sedan äter vi pizza och Jas hjärta från en svunnen tid kommer på besök och jag åker och ser The Tourist på bio med Natta och Tedh och Thomas.


Söndag den 9:e Januari 2011
Jag börjar dagen med att städa bort julen. Nu får det vara nog helt enkelt. 12 timmar tidigare har jag sagt hejdå till Jas som åkte tillbaka till London igen. Kanske är det orsaken till mitt ojämna humör hela dagen som spårar ur totalt på kvällen. Eller så är det vad som hände tidigare i veckan. Till middag äter vi en pizza vars deg består helt av samma ingridienser som scones.Måndag den 10 Januari 2011
Jag flyr till Mölnbo för symbiostid och muffinsbak! Det blir munkmuffins och chokladmffins och en fin dokumentär om två fd. hemlös som gifter sig.

Tisdag 11:e Januari 2011
Jag som har ett alldeles för bra minne för att det ska göra mig gott har bestämt att "nu är det dags att återvända till där det begav sig en gång i tiden" dvs. till Tumba där vi båda bodde när vi blev tillsammans när vi var 14 respektiva 15. Där allt hände ungefär. Jag tror inte ni ser det fina i bilderna, men det gör jag för jag var där.

Torsdag 13:e Januari 2011
Jag hade Josen och Mirjam på besök i 5 timmar och det var så sjukt givande. Sen blev jag sjuk.


Fredag 14 Januari 2011
Sjuk och tacos så det sprutar ut genom öronen!


Söndag 16:e Januari 2011
Jag fick en fotoidé. Att göra en metafor verklig. Kan ni se vilken? Satt och klippte fjärilar i 7 timmar, dvs nästan hela dagen. Tur att man har världens finaste sambo <3
Åh titta åh!

2011-01-25 23:43:23 Allmänt Kommentarer (0)
Det känns så himla kul att min statistik tredubblats sista dygnet, ni är så välkomna och även om det är ondt om kommentarer så är jag glad att ni tittar in! Kärlek till er.


Det perfektionistiska jaget har sagt sitt, igen.

2011-01-25 16:44:03 Allmänt Kommentarer (0)
Jag har en grej med mig själv och den går ut på att jag aldrig får påbörja något nytt när jag inte avslutat något gammalt. Typ som att "göra-som-alla-andra-bloggare-och-skriva-en-årsresumé", javisst är tanken god men inte om man heter perfektionist i mellan namn, Madeleine i förnamn och Johansson i efternamn.

Min årsresumé har tagit mig ungefär 25 dagar av Januari, dvs. nästan hela Januari. Vilket resulterade i att;
jag mer eller mindre förbjudit mig själv att skriva m annat så länge jag har månader kvar att resuméra, vilket resulterade i att jag har 25 oskrivna dagar, vilket resulterar i en mer brutal ångest än tidigare som i sin tur tvingar mig till att göra ännu en resumé på bara Januari om en på ett mer detaljerat vis.

Anyways, här fick ni ännu en del av mig, det perfektionistiska jaget som inte kan begränsa sig ens vad det gäller bloggande - det är ju iallafall till er fördel ;o) och håll utkik efter mitt Januari tvåtusenelva. Också ger jag er en broccoli som duschar i vår diskoho' som förlåtpresent.DECEMBER TVÅTUSENTIO

2011-01-25 13:43:12 Allmänt Kommentarer (0)

"December och jag fattar ett hårt beslut" som Jocke Berg sjunger, nej inte riktigt. December var väl nyss känns der som? Kanske så.


Den 4:e December blev flyttade vi in i vår trea på Erik Dahlbergsvägen i Östertälje och blev sambos och tänkte "OH HERREGUD DET HÄR HÄNDER VERKLIGEN" och var lyckligast i världen. Såhär ser det ut i vårt sovrum när det är förmiddagssol på  väggen.


Besökte pappen på oaxen och påväg dit så valde vi helt fel motorvägsavfart och hamnade efter 45 minuter i Mariefred?! Inte duktigt. Extremt kallt ute.
Linnéa var på besök och målade en halv vägg ^^


Rönninge var fint.


En dag, när vi fortfarande bodde här, snöade det extremt stora snöflingor, dom var säkrt flera centimeter stora, titta man ser knapt Thomas.


Bettys första vinter, hon kom på att man kunde gömma sej asbra i snön och hoppade ned i en snödriva.


Morgonen jag lämnade boet.


Vi köpte världens finaste ljusslinga på Hornbach som numera bor i vårt vardagsrum.


Såhär såg det ut första veckan hemma hos oss.


Första natten.


Andra advent!


Åkte hem till mor ofta för att det var rätt jobbigt ibland att vara "vuxen". Lussebullar på g.Gjorde oss en väldigt fin dörrskylt. Våra grannar måste undra alltså...


Thomas färgade mitt hår, det blev väldigt rött igen...


Livet var stort i mig.


En kväll fick jag lust att skriva på vår köksvägg. Såklart måste världens viktigaste citat ha en egen plats i allt också.


Hade födelsedagsbjudning och bakade en miljard cupcakes.Var rätt så snygg.

Hade världens finaste födelsedag som jag inte tänker skriva om här men som vi firade på en indiskrestaurang på kvällen. Mamma och jag funderade på att stjäla elefanten.


21 December och vi skulle handla julklappar - så sjuuukt kallt ute.


Men det var det värt för detta. Vi förlovade oss, jag och min Thomas.


Köpte en stört stor gran.
<

Och mitt hjärta var tillbaka i Stockholm en stund.


Vi på julafton!


Jag färgade håret själv för första ggn i hela livet.


Firade nyår med dessa!


Och det var alltså mitt tvåtusentio!


NOVEMBER TVÅTUSENTIO

2011-01-20 23:22:21 Allmänt Kommentarer (0)

November - månaden i mitt liv då ALLT brukar hända.

Vi började November med höstlov från dåvarande jobbet som elevassistent (som jag hatade) hemma hos Thomas flock, men själva flocken hade tagit sitt pick och pack och dragit norrut så vi hade ett stort hus helt själva i 5 dagar. Underbart. Mina höstlov genom tiderna har alltid varit OTROLIGT händelserika och bra, även detta. Det här kan man säga var första riktiga gången som vi fick riktigt rå om varandra. Bara vi två mitt ute i ingenstans i 4 oförglömliga dagar. Den 4:e November passade dessutom Thomas på att fylla 21. Också oförglömligt. 
Vi gick på lång skogspromenad, gjorde världens godaste tacos, karvade pumpa och öppnade presenten till Thomas som jag ska berätta om i ett annat inlägg!Linnéa skulle snart flyga hon också och hade liten middagsbjudning och vi upptäckte att vi både har ketchupmissbruk  i blodet.


Min mamma fyllde år och hade bjudning.<3


En sovandes Thomas i mitt torn som jag hade brutal separationsångest för att lämna.


Sedan flyttade pappa ut och vi fick börja fixa VÅR lägenhet. Såhär såg de alltså ut innan
Så började målnandet - allt som allt så målade vi klart 3 rum på 4 dagar.Och plötsligt vare 1:a advent?


Vi började gå kvällspromenader i snön som hade kommit och jag köpte en "björnmössa" och Thomas gick som ett freak och jag hade som sagt grov separationsångest från tornet.OKTOBER TVÅTUSENTIO

2011-01-20 12:40:42 Allmänt Kommentarer (0)

Oktober, när vi upptäckte det fina med Sibble och hängde där massa, när jag fick jobb, när jag var hos farmor med pappa och när naturen var som finast. och när jag aktade mej för att leva som i September.

En kväll i Sibble när min älskade upptäckte en enorm hög i sin garderob med enbart oanvända byxor. Jag utlyste byxprovning och Thomas langade Dress-man posen.


Skrattanfallet som resluterade i tandkräm över halva mej och badrummet. Det här är nog det roligaste och löjligaste "badkar" jag någonsin sett, fick oerhörda synvillor av hur man sitter och kör en astöntig bil i det haha. Thomas  fick visa.

Vi besökte Grödinge kyrkogård i Oktobers vackraste sol. Himla fint för en sånn som älskar kyrkogårdar.

Sedan följde jag med pappa upp till farmor i 5 dagar. En av årets mest värda resor. Att bara få komma bort från all hets och press och på-liv-eller-död-tänket och bara vara.


När jag kom hem så var jag i upplösningstillstånd för att jag längtade tillbaka upp till farmor och hösten var på g.Promenerade med hjärtat Betty <3


Vi firade 6 månader. Jag fixade en hemlig pannkakstårta ^^

Hade fin hårfärg och väldigt gröna ögon.


Var på arbetsintervju och hittade fina hus i väntan.


Köpte asdyra pennor för att uppmuntra min kreativa sida ännu mer.


Sov ännumer i Sibble.

Också började jag som sagt att jobba. Först var jag "bara" vikarie och sedan plötsligt elevassistent...


Men snälla...

2011-01-18 22:55:32 Allmänt Kommentarer (0)
Alla desa prettobloggar som finns här ute i cyber-rymden gör mig illamående. Är det här det nya som alla ska haka efter, att sy egna kläder alternativt handla på second hand,  prata som om man var född 1947 och se ut som tanter/farbröder? Det var fint när niotillfem slog igenom, nu är det mest ett irritationsmoment.

SEPTEMBER TVÅTUSENTIO

2011-01-15 01:35:39 ÅRSRESUMÉ 2010 Kommentarer (0)

September helt enkelt. Månaden då jag sökte över 100 jobb, månaden då jag lyckades sova i Hölö 2 gånger, månaden Frasse flyttade, månade jag grät lite för ofta och mycket och hade ångest varje söndag. Men också månaden som gjorden luften mer lätt att andas in.

"Vi ska ta en pussbild så att hela världen förstår att det är vi mot dom" sa min älskade som i vanliga fall avskyr kameror.


Jag och Jas genomförde slutligen vår plan att tattuera likadana hjärtan på varsin handled, för att vi är oskiljaktiga och varadras hjärtan. Det gjorde stört ont förresten.

Never apart.


Jag plockade höstens första löv på skogutflykten i Visättraskogarna.
Jag poserade i Julias hall.


Och Jas tyckte att jag skulle vara hennes fotograf, så vad gör man inte.
Ännu en skogspromenad med min älskade.
Vi bakade över 60 bullar.


Och jag umgicks i princip konstant med min älskade tvillingsjäl och hjärtsyster, för att hålla kvar tiden ett slag till, för att göra hennes flytt lite mindre verklig. Det gick sådär men någon gång måste studen man fruktat mest komma och det gjorde den för oss med. Urdrag från mitt privataste cyber-jag;

"Idag flyttade min tvillingsjäl och hjärtsyster till London och det känns så himla tomt. Saknaden har inte hunnit sätt in ännu men det är bara en tidsfråga. Som jag hatar när man vet att ”om en tid kommer jag nästan krevera av den här vetskapen” utan att veta när det ska ske. Ont. Jag har i alla fall satt upp din ljusslinga i hela mitt rum, tänt dina rökelser, smörjt in mig med din jordgubbslotion, sprayat håret med ditt balsamspray och lagt en ansiktsmask med din mud mask, för att intala mej att du inte är sååå långt bort och att det egentligen inte är någon panik. Vi får se hur länge det dröjer innan jag kommer efter dig."

Jag har aldrig gråtit så många tårar på så kort tid som tisdagen den 14:e September.


Jag fick följa med på äventyr i Hölö med min bästa Marcus.


Som även hjälpte mig att spontanmöblera om hela tornet.

Mirjam hjälpte till på sitt sätt.


Sedan kom vårt hyreskontrakt och allt blev väldigt verkligt.


Också hade jag en tillfällig fling på aloe vera produkter.


Och åt Pannacotta hos mina morföräldrar.

AUGUSTI TVÅTUSENTIO

2011-01-14 17:48:52 ÅRSRESUMÉ 2010 Kommentarer (0)
Augusti, stavas det så ens? Slutet på sommaren och början en fantastisk höst kanske.

Fortsättningen på storsjöyran. Mirjam som tar sig friheten att kasta en halv (!!!) bergsprängare i storsjön och jag som hänger med den finaste ordningsvakten jag någonsin träffat (hanssomhållerficklampan) och då har jag träffat en del, som mer eller mindre struntade i att han jobbade och tog rökpauser och munkpauser med oss och som tillslut efter ett dygns sporadiskt häng sade på renaste norrlänskan "vad gör du här som är så stilig?" och "får jag påpeka en sak? Du är himla fin" och jag smalt till en liten Madeleinepöl i lervällingen och tänkte att "ORDNINGSVAKTER SOM HETER JIMMY OCH PRATAR NORRLÄNDKSA OCH RÖKER MINA MALBOURO I MITT HJÄRTA". Jag undrar om han kommer ihåg oss.Kom hem och åkte skyview som var morfars 70årspresent.

Var Frasses svans för att separationsångesten över den kommande Londonflykten och försökte träffa henne minst varje dag. Följde till och med med henne till jobbet och hittade Linnéa där :D
Åt upp en del av en gaffel på jobbet.


Såg min älskade Lars Winnerbäck för 7:e gången i livet, den här gången i långholmsparken med Linnéa. Underbar konsert.Hittade  de finaste skorna jag någonsin haft i min ägo på Erikshjälpen (seconhand) i Skärholmen. Nu har dom tyvärr gått i sönder lite men till våren ska jag lämna in dom hos en skomakare.


Började förstå vårt värde ännu mer och tyckte ett 4månadersdagen var väldigt stor.


Hade Frasse på besök och tyckte (tycker) hon var rysligt lik Jasper i Twilight.


Parkbio i Rålamshovsparken.


Min älskade sa plötsligt att "nej jag tror jag ska klippa av mej mitt hår" och så fick det bli.


Tog med min älskade lillasysterskrutt till Grönan och kände barndommen komma smygandes i hårtopparna.Samma dag så fick jag för mej att "Nej Mirjam (hon var också med på grönan) vi måste nog gå it i Södertälje idag" och vilken utgång det blev. Så kul har jag inte haft sedan hultsfred 2009.

Påvägen hem till mej runt fyra på morgonen så var vi fulla och glada och rebeliska och fick för oss att vi skulle flytta på världens största cirkusskylt.. DUNS DUNS DUNS. Att fälla på högkant och att skratta så att man gråter.

Mirjam besteg vägskyltarna


En dag extraknäckte jag som påskhare.


Och hade STÖRT snyggt hår...


Hittade mitt livs andra kärlek - min svarta skrivmaskin.


Tonade håret morotsrött. Himla fint men det höll ju bara typ 3 veckor innan det var brunaktigt.


Följde med mannen till hans jobb då han var ljudtekniker åt Marit Bergman på Blidösundsbåten.
Jobbade sista dagen på Hornbach och kände mej likgiltig.


Plötsligt en kväll när jag låg och kikade på teve hemma med mor och Jann så fick jag ett sms där de stod  "jag vill att du följer med på kräftskiva i hölö, ta en taxi, jag betalar" och så fick det bli. Marcus och jag blev ännu mer bästisar än vad vi redan var och jag spontanåkte taxi till Hölö som en annan prinsessa. Väldigt fin kväll.Sedan fick mitt hjärta svårt att slå jämna slag (metafor) och jag promenerade runt i mina hemtrakter en massa för friskluft har ju en tendens att göra det lättare.Åt sushi i Rönninge med Jas.


Träffade Cristóbal för första gågen på över ett år och var på hans spelning och drack brutal milkshake med Jas.

JULI TVÅTUSENTIO

2011-01-12 22:13:44 ÅRSRESUMÉ 2010 Kommentarer (1)
Julimånad alltså, månaden så jag jobbade pinsamt lite med tanke på min anställning (säsongs) och for på äventyr efter äventyr.


I studentpresent hade jag fått en Nikon d3000 av pappa, farmor, farfar, Magnus (farbror) och Gunilla men jag kände för en nikon d5000 och fick gott punga ut med 2000 själv men det var det verkligen värt. Jag + min kamera = <3


En av de första bilderna som togs med min nya leksak.


En helg följde jag med Linnéa och hennes vänner på bad i Södertäljes skogar, första gången jag badar i Södertälje men det var riktigt trevligt :)
Min man var väldigt stilig efter ett av våra biobesök.


Åkte till havet och badade med mor, Jann, Lena och den ständiga följeslagerskan <3 Otroligt varmt.Och sedan hände det något som fick och att se rött, gråta en stor pöl och sedan bli fett bittra. Det som jag längtat efter och sett fram emot hela året sedan jag lämnade det sommaren 2009 - Hultsfredsfestivalen gick i konkurs. Våran enda semestervecka på hela sommaren var plötsligt helt fördjäves och våra 1500 kronor helt bortblåsa. Så himlal ont i hjärtat av besvikelsen. Först funderade vi på om vi skulle ta en sista minuten till Grekland med Johanna, men jag tyckte det var alldeles för mycket pengar. Sedan tänkte vi göra en roadtrip genom södra Sverige i Lars Winnerbäcks anda, men det var för oplanerat och även det för dyrt. Så det slutade med att vi satte oss på x2000 upp till Östersund för att sedan bussa upp till min älskade farmor i norr. Inte på långa vägar som det vi först hade tänkt oss men himla fint ändå och oförglömtligt. 5 dagar av våra liv fyllda med jordgubbar och jordnöttssmör, hemmarullade cigaretter, ljusa nätter, milalånga cyckelpromenader, nakenbad varje kväll, sightseeing på min favoritkyrkogård, ballansgång på trafikräcken, allsång på skansen, mys med farföräldrar och bara vara.

Bilden är tagen några minuter över nio i husdjursvagnen måndagsmorgonen. I 6 timmar satt vi inklämda med 4 svettiga hundar (varutav en hade identitetskris, en kräktes på golvet, en kände brutal självömkan, en sov i min väska) och 1 arg katt. Mirjam körde Glee och jag pillade på min dator.Vi började resan med att befinna oss på fel busstation och missa bussen, ytterst smart!

Eftera att landat, haft pannkaksorgie och ha lotsat ett bortkommet lamm tillbaka till sin flock som bodde precis runt om och utanför min farmors hus, skulle det badas. Lufttemperaturen var runt sjutton grader och vattnet ungefär lika kyligt, men tappra som vi är så...

Det kallas sommarfrukost. Jordgubbar+jordnöttsmör+tunnbröd = <3

Jag hade en väldans förkärlek för vägräcken och tog varje tillfälet i akt för att träna min balansgång och Mirjam var inte sen att hänga på.

Farmors fina pelargonier.

Gav oss fan på att vi skulle klara av att göra egna cigaretter och TA-DA!

När jag kom hem så lekte jag med Julia och Thomas samtidigt, precis som när vi var "små".


Janns pappa Ivan fyllde 85 och firade på samma gård som min morfar.


Mirjam fyllde 19 och firades vid en fin badplats i Mölnbo.
Jag och min älskade gick på Gröna Lund med Moa och Jocke, samma dag som det var +32 ute.Julia hade middag för att hon hade fyllt 20. Jag var där, Moa var där, Malin var där, Jas var där, Rosanna var där också värdinan. Mycket trevlig kväll och vi satt ute till halv två.


Mamma klippte Betty alldeles för kort.


Mirjam och jag bestämde oss för att följa med bästa Åsa och mamman på äventyr i Nyköping i hopp om att finna udda secondhandäffärer på vägen. Det gick sådär alltså, men vi hann besöka 5 olika platser på under en och samma dag och hade det otroligt trevligt så det var det värt :DJag och Thomas hade baddag med Moa och Jocke, det här var förövrigt typ sista dagen på hela sommaren då det var JÄTTEvarmt.


Jag hade fina naglar och Åsas ring på mig.

Vi var och kikade på teatern som Thomas var ljudtekniker på.

Pappaspojk hette föreställningen!


Mitt hjärta var himla fin som vanligt


"Men jag klara mej inte ett helt år utan festival" sa jag bestämt, och vips så var vi på arlanda och skulle på Storsjöyran i Östersund. Ett wildcard som inte alls blev jag vi tänkte oss. Men vi fick iallafall se The Ark, Melissa Horn, Kent och Lars Winnerbäck. På det stora hela så var det en väldigt ovärd upplevelse.
Inte som gråsparven när hon sjunger direkt..

2011-01-09 20:33:50 Allmänt Kommentarer (1)
Jag vet inte om det är för att det börjat töa, eller om det är för att Jas åkte tillbaka till London i morse, eller om det är för att jag knappt inte har några rutiner alls, eller om det är för att det är idag som vi överskrider vår tidigare förhållandex längd dvs. idag har vi vart tillsammans lika många dagar som förra gången och den här dagen i räkningen förra gången gjorde vi slut, eller om det är för att vi inte har en teve och jag känner mej isolerad från omvärlden eller om det är för att Natta åkt till Söderhaman eller om det är för det som hände när pappa var här i veckan eller om det är för att jag inte vet vad som händer i veckan eller om det är för att jag under de sista dagarna kommit till insikt om hur hemsk människan kan vara eller om det är för att jag är sjukt utmattad eller om det är för att jag saknar farmor som en obehagskänsla byggt bo i min bröstkorg. Men ångestframkallande är vad det är.

Av längtan till dig.

2011-01-09 02:26:40 Allmänt Kommentarer (0)
Nog för att vi behövde dom där 5 åren ifrån varandra men ibland, rätt ofta faktiskt, så slås jag av insikten att jag önskar att jag fick vara med lite mer tidigare. Önskar att jag fick vara med på din artonårsdag, på din student, när din pappa och hans fru gifte sig och fått vara med om lite mer av dig i våra glappår. Men som sagt - jag antar att dom åren behövdes, annars skulle vi nog inte varit dom vi är idag.


JUNI TVÅTUSENTIO

2011-01-08 14:13:46 ÅRSRESUMÉ 2010 Kommentarer (0)


Juni. Månad nummer sex. Slutproduktionsmånad och studentmånad. Himla fin månad.

Ja klassen hade som sagt flyttat ned på Oktoberteatern och där höll vi till från nio till fyra varje dag och repeterade och repeterade och repeterade. Det var nu jag riktigt fick grepp om min roll och kom plötsligt att älska den och det var en oerhörd lättnad. Jag älskade den här veckan och kommer aldrig glömma våra äventyr inne och utanför scenen. Min fina klass.

Sedan hade vi premiär den 1 Juni klockan 19:00. Sex timmar tidigare var det tänkt att vi skulle haft genrepetition för musiklasserna men självklart så kom dom inte. Trots det så kan jag helt ärligt säga att vi gjorde ett väldigt bra jobb på själva premiären. Resten av veckan spelade vi tre kvällsföreställningar och två dagsföreställningar. Vissa gick bättre än andra. Sedan var det plötligt slut och jag vaknade på Lördagen med andan i halsen och utbrast "jag kommer försent till Oktoberteatern!!!!" och trodde att jag hade missat en föreställning. Nog för att det mesta vi drömmer har någon slags koppling till vår verklighet, så även detta, men så brutalt trodde jag inte att jag hade påverkats av det hela.. Ibland känner man nog inte riktigt sig själv.

Malin tog studenten den  3:e Juni och vi var på hennes slutskiva.


Min älskade morfar fyllde 70 och firades av hela släkten på Sundbygård med mat och kubbspel!Jag var hemma hos Thomas för första gången sedan dom flyttade och träffade hela stora familjen och skämdes över att var den enda som inte käkade kyckling och utforskade området.


Dagen efter det fixade jag mitt hår väldigt ljust inför studenten.


Och fotade till vårt programblad.


Måndagen efter det så var det sistamåltiden för alla oss tredjeårselever på skolan, vår skolas motsvarighet till studentbal skulle jag tro. Den hölls på Torekällbergets värdshus. En kväll av smaklig mat, plötslig sammansvettsning (sitta i en soffa och komma ihåg våra tre år tillsammans, alla tillsammans), lärarupptåg, musikuppträdanden och dans som kan liknas med studentskivan. Det var fint och alla som var där kan nog enas om att det var en himlans lyckad kväll och att det kändes ända ut i fingertopparna att det snart var dags.


Och vår klass fick plötsligen den oerhörda sammanhållningen som uppstod ytterst sällan men som då också var sjukt stark, lite som i Grekland. Så när man kom tillbaka från toan så satt hela klassen samlad i ena hörnet av lokalen och vinkade för fulla muggar och ropade "här är vi". FINA NI.


Dagen efter det pyntade vi vårt studentflak, vi och dansklassen som vi läste alla kärnämnen med.


Och sedan var det dags. 9 Juni 2010. Ett datum jag ALDRIG glömmer.

Det hela började hemma hos mig klockan 00:34 på natten då jag, med en morrig symbiossystern sovandes i bakgrunden, slutligen fann King Of Leon - Sex Is On Fire, då gick det in att:
"Nu snartsnartsnart så tar vi studenten."

Sju och en halv timme senare droppade hela klassen in hemma hos mig på champangefrukost. Jag hade ordnat fint på baksidan i trädgården där vi befann oss kommande timme. Vi åt rostat bröd med marmelader och drack champange, eller jag drack mjölk. Sedan klockan nio drog vi iväg till skolan. Samtliga klassmedlemmar förutom jag, Viveca, Carro, Mirjam och Josen gick till tåget och vi andra åkte Impala med Elvis Presley.
Vi sjöng, skrek, sittdansade och sprudlade av insikte att "VI TAR STUDENTEN IDAG!!!". Smått underbart.

Väl framme vid skolan möttes vi upp av tågåkarna och dansarna. Sällan har jag blivit så lycklig att se vår danshalva. Märkligt vad separationer kan skapa gemenskap och glädje. Studentfotografering och studentlunch och ett otroligt väntande. Pappas ringde där någonstans och frågade om jag var full. Nej jag var inte full, inte alls på hela dagen faktiskt bara sjukt glad och stammade "men kan vi inte bara få ta studenten snart, det går ju så himlans långsamt!!".

Ack så fel jag hade och ack vad jag har kommit att ångra det jag sade. Plötsligt var vi påväg ned till kyrkan, vi flickor från EsTa3 2007-2010 sjungandes studentlåten (Tina; "BA-DAM-PAM") och plötsligt satt vi och lyssnade till enstaka utvalda Musik2ors sång och Ripans tal och SSCHHHH på Fofi och plötsligt var vi ute på torget igen med sambaorkestern och PLÖTSLIGT så stod vid i trappan längst fram mot maren och såg oss själva i yngre versioner sitta uppklistrade på plakat och stolta föräldrar i folkmängden och ett rus i kroppen som fick benen att okontrollerat studsta upp och ned hela tiden. Obeskrivligt.

Min mamma var där, min pappa var där, min lillasyster var där, min mammas sambo var där, min pappas exfru var där, min mormor var där, min morfar var där, min farmor var där, min farfar var där, min farbror var där, min emma var där, min Fras var där och min älskade Thomas var där. Också jag då, som plötsligt tappade alla kunskaper om hur man poserar framför kameran eller agerar i stora folksamlingar utan bara irrade runt och troligtvis verkade helt uppsnärjd i det blå. Sedan bar det iväg upp på flaket och iväg med klassen och såpbubblorna och visselpipan och stämmorna som skrek och skrattgrät och benen som dansade och lyckanlyckanlyckan. Vår ljudanläggning dog dessvärre efter ynka 40 minuter men ingen brydde sig, det var bara att hoppa av och åka tåget hem till Rönninge där hela min värld väntade.

Min mottagning höll på till tolv på natten då sista gästen gick. Vi åt mat, socialiserade, öppnade paket och det hela fortskred i en rasande takt. Jag fick många fina saker men 3 ting som jag blev särskilt glad åt var en systemkamera av pappasläkten, en klocka av familjen Gerdau och ett tal av min älskade finaste man (i hela världen). Jag gråter sällan glädjetårar men det sistnämnda var oslagbart och det bästa är, förutom att det var mej det var riktat till, att vi har det på band. Sen plötsligt var det natt och Thomas säger; "Jag tror precis jag upplevt den finaste studentmottagning någonsin." Och jag håller med.
Tack för allt mina älskade <3


EsDnTa3 2007 - 2010. Lyckan i oss.Studentdagen var den finaste dagen i livet, kanske. Dagen efter var dessvärre inte lika fin, då var det dags för vår sista skolavslutning tillsammans.

Avsked har aldrig varit min grej.. Vemod i dess största bemärkelse och satan vad ont det gör. Vår klass var aldrig en typisk Wendela Hebbe-teaterklass men vi hade något speciellt. Något väldigt speciellt.

För vi var Vi
och det är alltid lika smärtsamt att se sitt Vi splittras.
Aulanavslutningen missade jag med flit men och i vår teateraslutning i teatersalen var jag inte heller särskilt närvarande i heller. Det var så tvära kast från dagen där på. En stunden endorfiner och eufori utan dess like och andra stunden tårar från hjärtats innersta Inne.

Ettorna hade gjort en låt till oss, de hade skrivit om "Sommartider" och stod där i en så fin engagerad skara och bara sjöng till oss. Rakt in i hjärtat. Sedan var det dags för den traditionella lingången och våra lärares ord och tal och sedan var allt slut.
Jag tror inte jag grät för att vi tog slut utan för att allt som nu skulle gå förlorat.


Samma dag på eftermiddagen hade Linnéa sin studentmottagning och var himla fin och lycklig.


Helgen där på gifte sig tjejer som under 12 år av mitt liv var min platsyster, kanske än idag, det är lite oklart. Det var fint och mitt första bröllop och jag fällde en och annan tår i kyrkan.


Thaimat med mina fina<3


Thomas var ljudtekniker för ett evangemang i en park i staden och vi var där och kikade.


Midsommarafton firades med Moa och Jocke. Vi klättrade på tak, åt hallonpaj, grillade bananer med choklad i ett eldfat på marken och spelade sällskapsspel. Sedan var klockan plötsligt två på natten och solen började gå upp och vi körde hem genom ett yrvaket stockholm och morgonsoligt tumba. Det var fint och oförglömligt.


Sedan frågade Thomas mig om jag vill flytta ihop med honom och det villa jag såklart så jag köpte vår första gemensamma pryl - glödlampor i våra färger.


Och jag piercade mig på Evelinas födelsedag.


MAJ TVÅTUSENTIO

2011-01-08 02:09:33 ÅRSRESUMÉ 2010 Kommentarer (0)

I Maj hade jag 5dagars veckor på Hornbach och med det trivdes jag som fisken i vattnet.


JÄTTEKÄR.


Pizzasöndagar.


Mitt och Mirjams toaprojekt som gick ut på att skicka mmsbild på varandra underifrån när vi satt på toan.Jag köpte min studentklänning, märket var Lipsy Love och den kostade 899:-. Ett klipp!


Frassis kom på besök och vi smög runt i Rönninge och sniffade i oss våren.


I skolan jobbade vi enbart med slutproduktionen. Alla bitarna höll på att falla på plats.


Jag lekte med Moa och Julia i ett ljummet försommar Älta.


Sedan kom det vi alla i klass ESTA3 2007-2010 väntat på - flytten ned till Oktoberteatern där vi skulle spela vår slutproduktion.


Jag och Thomas tog långa kvällspromenader och älskade årstiden.


Vår affisch kom upp i hela Södertälje.Och det blommade överallt.


Hittade gatukonst i RönningeKöpte mina studentskor - vita converse 799:-


APRIL TVÅTUSENTIO

2011-01-08 01:52:34 ÅRSRESUMÉ 2010 Kommentarer (0)

Det blev April och den längsta och kallaste vintern som jag någonsin fått uppleva verkade ge sig av. Lyckan var stor när jag kunde använda nylonstrumpbyxor och boots igen utan att hålla på att förvandlas till istapp.


Jag blev väldigt sjuk. En sjuka som första artade sig i halsont och snuva. Men som kom att utveckla sig till hög feber och hosta som fick det att svartna för ögonen. En natt trodde jag seriöst att min sista stund var kommen så vi for till Huddingeakuten. Att hosta sig yr på både in och utandning. Det var jag och ett tjugotal snoriga barn som knappast hade nått 10års åldern. Så typiskt mig och; Nej det tänker jag inte göra om. Efter det blev det bestämt att jag skulle få sovsällskap väldigt snart. Av Thomas som jag på den tiden kallade för Energispridaren.

Vi förberedde hemmet för din lilla hundbebisen som skulle flytta in.


Malin och Jas kom med lite ny energi mitt uppe i sjukan då jag inte riktigt förmådde mig att kliva utanför huset. Perfekta medicinen<3


Så kom hon äntligen. Vår lilla pudelbebis som jag fick döpa till Betty. Världens minsta ungefär. Världens krulligaste med och världens ynkligaste. Hon som spenderade de första nätterna nedanför min säng gråtandes och på dagtid smygsovandes i den med mitt gamla favorit gossedjur Evelina. En riktig liten skrutt.


Thomas sov över för första gången hos mig och jag var fortfarande ovetandes om att hans hjärta slog lika hårt för mig som mitt gjorde för hans. Vi åt tacos, kollade på män som hatar kvinnor, åt brutalt med godis och fick samtiden att slå gnistor. Han som levde upp till sitt smeknamn - Energispridaren. Så himla magiskt.  Här följer ett utdrag från min skrivbok från den kvällen;


"Igår var finaste stunden på jorden. Igår var dagen, eller mer korrekt natten, då det som väntat i 5 år på att falla på plats, slutligen föll på plats. Det var vi som en gång i tiden älskade varandra mest i världen i mitt kolsvarta torn. Vi mörkret och alla känslorna. Känslorna som jag kommit att fascineras något oerhört av på sista tiden för att dom verkligen bevisat för mig att dom kan konsten att trollbinda som i kärleksfilmerna, kärleksromanerna och på diverse olika bloggar. Känslorna som jag aktar mig så noga för att inte falla in i, i rädslor för att komma till insikt att Dom.Inte.Finn.På.Riktigt. Dom finns på riktigt, dom är lika verkliga som vi"
Dagen efter dagen då Thomas sov hos mig för första gången så fick jag det här citatet av Julia och det var nog lite det som vågade få mig att fråga om han ville sova över ännu en dag, det som gav mej modet. Så sant.


"and then he kissed me". För så var det. Och jag kunde inte tro vad som hade hänt som jag behövde spara hans tandborste på mitt fönsterbläck.


Och jag kunde aldrig sluta le.Fann en stor störtad vit okänd fågel på Hornbach's bakgård en dag påväg från jobbet.


Och blev stört beroende av cola.


Jann fick hål i en lunga och behövdes läggas in på sjulhus i över en månad. Vid ett tillfälle frågade han min mamma "tror du att jag lever i höst?". Det var hemskt.

Linnéa hade studentskiva :)


Och jag levde bland molnen. Första bilden på "oss".


I skolan repade vi förfullt med "Tillståndet". Jag tyckte det var hemskt och grät en hel del.


Thomas band spelade på Emergenza och efter det var vi på heron och åt pizza och kollade på I Love You Philip Morris.


Malin hade studentskiva och alla var med :D


Sedan hade vi mösspåtagning.


Firade valborg i uttran med Mirjam och Thomas och en brasa som absolut inte ville tända sig.


Det var fina fyrverkerier.


MARS TVÅTUSENTIO

2011-01-06 23:08:16 ÅRSRESUMÉ 2010 Kommentarer (0)


Jag och Mirjam hängde en del med Johanna och en dag tyckte Johanna att det var dags att vi skulle få se hennes pappas värld också. Så vi drog till Sollentuna och på kvällen gick vi ut på en ganska pittoresk klubb som hette Another Disco Sound. Det var smockat med fullt och helt plötsligt hoppade några grabbar upp på den LILLALILLA bardisken och dansar utan tröja och röjer tills dom trillar ned i en enda hög och lagom till det skedde så tog plötsligt all cider slut där och sedan åkte vi nattbuss till Sollentuna som hade aircondition på och var ISkall.I skolan hade vi performance. Vår grupp travade runt i skolan med kostymer, solglasögon och igentejpade munnar och en kundvagn med en bandspelare som det kom sexläten ifrån och stal saker från varje klassrum som vi drog igenom och slängde femtioöringar i gengäld för stölden. Den vita överklassen hade sagt sitt typ.Jag fick jobb på Hornbach.

Och gick med på konstiga saker som att vandra i en kolsvart tumbaskog trots mina brutala mörker räddslor, men vad gör man inte för det som hjärtat klappade (klapppar) för. Vi hade "sportlov" och jag var stundtals väldigt lycklig då jag inte hade magkatarrsinspirerande IBS smärtor.


Hälsade på Betty när hon bara var 6 veckor.


Min klass + bildklassen hade studentskiva på Stanleys, temat var "Va är det fest?! Jag trodde det var...". Jag trodde det var mumindalen och var lilla my. Mina uråldringar kom och Mirjam trodde att det var katternas årliga sammankomst.
Jag började drömma konstiga drömmar och gick i sömnen när månen var full.


Malin firades i 2 dagar. Först på Babasonic på sin dag och dagarna efter det så langade hon en mycket trevlig hemmafest. Jag och Jas var kärleksfulla och fina.
Fick ovanan att inte borsta håret efter tvätt..


Jag tappade min dator på läppen...


Mars var Aprils förspel. Nu höll det på att hända saker, nu var mycket under mognads processen.


FEBRUARI TVÅTUSENTIO

2011-01-06 21:50:07 ÅRSRESUMÉ 2010 Kommentarer (0)

I början av Februari tog jag vara på min födelsedagspresent jag hade fått av Linnéa - en resa till hennes favoritstad Berlin. Vi kom en dag för sent pga. snöstormen i Sverige, bodde på rött hostel med underbar akustik som fick mig att konstanst gå och sjunga Håkan Hellström's 13 i korridorerna, rökte enbart cigaretter med smak av mango, gick inte och la oss förns solen gick upp och hängde med tyskar som använde frasen "what happens in Berlin stays in Berlin" och så fick det bli.
I skolan hade vi precis börjat repa slutproduktionen. Vi var pepp och tyckte det gick bra men det tycker inte lärarna. Och när lärarna var pepp och tyckte att det gick bra så tyckte inte vi det. Det var som det ska vara i början när man arbetar med en stor produktion med andra ord.
Jag var ute och dansade med Jas. Och vår rellation var inte riktigt som den brukar vara.
Det var fruktansvärt kallt. Så kallt att jag ibland behövde stanna hemma från skolan och sova, för vintern för alltid trötthet med sig. Hittade en liten bild i DN som jag tyckte stämde bra in på det hela..Tågförseningarna var ett faktum.

 

Mammas vän Alena hade vernisage här i Rönninge.

Jag hade en biljett till KENT. EN biljett. Och ingen att gå med för när jag bokade den så levde jag i tron att det skulle lösa sig och att någon i sista stund skulle dyka upp och bara ”Här är jag”. Det skulle det bli också. Dock 3 timmar innan konserten. Jag fick med mig Linnéa tillslut och dom var faktiskt sämre än vanligt.


Våra studentmössor levererades och jag var jättenöjd med min!


Jag pratade med Thomas minst 5 kvällar i veckan på msn och våra konversationer blev bara varmare och varmare. Och lika ofta skrev jag om honom i mitt allra privataste cyber-jag. Här följer ett urdrag från när jag kom på att det var honom mitt hjärta klappade för;

"25 februari 2010

the prettiest thing

Jag tycker om dig.

Jag tycker om dig så himla himla mycket.

För en månad sedan var jag inte medveten om det, men så en dag, dagen efter att vi hade stått i ditt nedsläckta rum med alla värmeljus och hållit om varandra, så frågade mina närmaste i klassen om jag hade blivit lite kär. Och ja. Jag har blivit lite kär, men jag föredrar att säga att jag tycker om dig, istället för kär. För kär är så himla stort (det här är också stort..) och ett så himla läskigt ord.

Och jag vill att du ska veta vad jag känner, och jag vill att du ska känna samma sak, men jag är rädd att det absolut inte är så. För att du sa för 2 månader sedan att alla dina vänskaper med damer urartat för att dom blivit kär i dig. Jag hade inte svårt att tro dig då och jag har absolut inte svårt att tro dig nu heller. För du är fortfarande du. Samma person som för 5 år sedan men med lite fler insikter och erfarenheter. Och jag är också samma person som för 5 år sedan, men med ännu fler insikter och erfarenheter och ett hjärta som är totalt förlorat i dig. Igen.
Och jag vill inte vara en av dom som du först anförtrott så mycket till, som du sedan behöver ta ifrån alla anförtroelser för att du blir rädd för att visa dom för mycket och ge dom falska förhoppningar. Jag vill inte var en av dom. Jag vill vara lika betydelsefull som du säger att jag är för dig nu, lika värdefull som du säger men på ett annat plan. Och om det andra planet inte går så kan jag sitta kvar i på detta plan. Bara du inte förändras och tar ifrån oss allt. Ja, oss, för vi är ett oss. Vännerna säger att jag inte borde oroa mig för att det skulle vara så, för att mycket tyder på att det finns ett intresse från din sida med men även om jag känner av din energi så himla starkt så kan även du vara så himla svår att läsa av ibland och jag kanske tyder dig fel, och då får också de fel uppfattning om det hela och då är det genast inte alls så säkert att du tycker om mig... Jag blir så förvirrad.

Så nu sitter jag här med mig själv på min soffa med Norah Jones i högtalaren (
av en slump lyssnar jag visst alltid på henne när jag tycker om nån) och en bunt galna fjärilar i min mage som leker kull med varandra och hatar mig själv för de där automatiska låset som sätter i så fort jag kommer till en sånn här insikt.

Vad ska jag göra?"


Bilden föreställer oss på ett av våra äventyr vi planerade.Februari var en mittimellan månad med ljusa framtidsplaner och alldeles för lite sömn. Ett tag gick jag hos en livschoach för att ta reda på varför jag sov mest hela tiden, hon hade inte svaret men ansåg att jag skulle skriva ned de tre tvingen i livet som gav mej energi och fokusera på dom.

Jag skrev;

1; Thomas

2; Vänner

3; Sömn

 


JANUARI TVÅTUSENTIO

2011-01-06 19:44:21 ÅRSRESUMÉ 2010 Kommentarer (0)
Detta är första bilden jag tog år 2010. Föreställer mitt och Mirjams ambitiös försök till bakismat den 1 Januari 2010. Vi hade firat nyår med Malin och hennes vänner på söder och kom i säng först halv nio på morgonen. Mirjam envisades med att tjöpa vegansk pesto som smakade gräs och resten av kvällen låg vi däckade på mitt rum tills jag fick för mig att "vi måste gå ut och gå av oss bakfyllan". Då var klockan tio och det hjälpte inte ett dugg.


Jag gjorde sushi för första gången i mitt liv och hade familjemiddag med Linnéa. Väldigt lyckat!

Jag hängde mycket med Malin och Linnéa och en kväll var vi ute på Söders Hjärta och det var en av de finaste utgångar jag varit med om.Det var stört kallt och så fort man behövde röra sig utanför husets väggar så såg man ut såhär.Den årliga praktiken för årskurs 3 i teater och scenkonst linjen på min skolan föll in. Jag och Mirjam tog vårt pick och pack och åkte upp till min farmors brorsas kärlek May och praktiserade på hennes dotter Maria's jobb, nämligen Norrlandsoperan i Umeå. Under fem dagar fick vi ta del av arbetet utanför, under, ovanför och bakom av den kända musikalen West Side Story (som jag själv för övrigt deltog i när jag var 15). Vi brukade säga till varandra minst 1 gång per dag att "vi har ju lätt fått den bästa praktiken". Så sant som det var sagt. Bilden förestället oss två inne i kostymförrådet där vi lekte maskerad en eftermiddag. Underbart.


Efter praktiken bokade jag lite spontant en bussbiljett till min älskade farmor och spenderade helgen där. På bussen hem, mellan två okända ortet alldeles perfekt placerade i sverige, så ringde Josen och meddelade att vi hade fått våra roller till slutproduktionen i skolan. Slutproduktionen hetter Tillståndet och jag skulle vara terapeuten. Delade meningar om det. Hur som helst så var utsikten från bussen helt amazing!Alla var väl smått uttråkade på livet så när Malin i slutet av Januari ställde till med fest så passade jag på att ta med 3 av mina finaste till henne. Alla fick sova hos Julia som också arrangerade värd för helgen.
I Övrigt så mådde jag lite upp och ned. Jag hade återhämtat mig efter höstens bravader men Lars Winnerbäck konserten den 14:e December spökade ännu i mig. Ibland trodde jag att världen höll på att rämna och ibland vägrade jag känna annat än lycka. Ibland hatade jag allt vad mänskligheten innebar men ändå hade hjärtat börjat klappa hårt för någon. Det var ett ostabilt men ändå rätt okej liv och i jämförelse med månaderna innan så var det iallafall ett liv. Jag började träffa Thomas efter djupa konversationer på msn och genast blev luften lite lättare att andas in....

Årsresumé år 2010

2011-01-06 19:03:44 Allmänt Kommentarer (0)
Jag har märkt att det verkar gå som en trend bland bloggarna att göra en årsresumé på det gångna året i bloggen. Jag tänker följa den trenden, inte för att jag någonsin kommer glömma det som hänt år 2010 men för att det kan vara fint att ha något konkret i textväg att se tillbaka till när det börjar bli dimmigt. Men överambitiös som jag är så finns risken att det kan komma att bli en väldig massa bilder  och text, jag kan ju inte begränsa mej, som ni vet.

Hur som helst; Enjoy!

Det gör så ont.

2011-01-05 17:55:35 Allmänt Kommentarer (1)
Jag kan konsten att skrämma skiten ur mig. Få mig tappa andan. Få hjärtat att hoppa över några slag. Få kallsvettningar. Känna som att nu faller jag ned i avgrunden utan botten. Känna världens rotation 10 gånger snabbare. Snubbla till. Trilla ned. Och sen upp. Och magen vrids om ett varv så att det känns som att man ska kräkas eller något sådant. Jag kan konsten att skrämma skiten ur mig själv, det har jag alltid kunnat.

Hjärnkontoret bevarar lite för många och stora tankar just nu och platsbristen där uppe får mej att fatta dåliga beslut, eller åtminstonne beslut som jag har svårt att stå för och det är så jobbigt.

Och att du med gott samvete lägger dina ord i mitt hjärta, dina ord som gör så ont så att jag måste gråta, utan att förstår det minsta och sedan bara springa härifrån... är inte okej.

Nyårsafton 2010 - 2011

2011-01-04 17:09:26 Allmänt Kommentarer (0)

Intresset kanske inte flödar direkt men jag tänkte iallafall berätta om min senaste nyårsafton, ja den som var för 4 dagar sedan alltså.

Vi åkte hem till Thomas bästa kompis Christian för att han hade "ff" dvs. hans päron hade tatt sitt pick och pack och åkt till de lite mer varmare breddgraderna, nämligen Teneriffa. Ett helt hus bara för oss själv alltså + favoritparen Moci och Jocke + favoritparet Tedh och Natta + vi och Christian. Perfekt. Och sedan att vi alla är ganska likasinnade och delade uppfattningen att "nej man behöver inte supa skallen av sig på nyår" gjorde det hela ännu trevligare. Vi spenderade kvällen/natten/morgonen med pizza, sällskapsspel och miljontalsskratt. Det var en mycket fin kväll trotts min ligga-under-julgranen-session tidigare samma dag.


Jag och Thomas anlände först och jag såg ut såhär. Enkelt och bekvämt.


Förhållningsorderna för kvällen som jag hade kommit på när jag agerade lekledare var; "Ta med en pizzadeg + valfri topping + en efterrätt". Sagt och gjort. Det var ett sant nöje att beskåda allas olika degar. Moa och Jocke körde på det ambitiösa stuket och gjorde en deg från grunden som de hade med sig i en påsa. Tedh och Natta sattsade på en deg i pulverform som man tillsätter vatten till. Christian hade ingen deg och jag och Thomas köpte en färdig deg som låg i ett silvrigt pappers/alluminium hölje som mer eller mindre sprängde sig själv när den tog sig ut ur det hela. Jocke fick äran att öppna den.


Vår deg innan jag fick för mej att det "skulle bli mycket bättre om man knådade ihop den till en bulle och sedan rullade ut den på nytt som med de vanliga degarna". Degen kom alltså som en rektangulär halvtjock, halvstor matta. Dess storlek etc. beror på luftbubblorna i den. Och när jag fick för mig att det ""skulle bli mycket bättre om man knådade ihop den till en bulle och sedan rullade ut den på nytt som med de vanliga degarna" så dödade jag alla luftbubblorna och degen förvandlades till en liten hård osammarbetsvillig klump.... BRA DÄR!


Moa, Jocke och Tedh med sina degar.


Också min man som var så nyårsfin att jag behövde fota honom mest hela tiden.


Min fina barndomsvän som jag återupptäckte vänskapen med <3


Att frakta en pizza över halva köket. Teamwork.


Min och Thomas oklara pizza.


Moas oklara pizza.


Vi som var med i midsomras vet vad som försiggår!


Hjärtat mitt <3


Han som nästan alltid är asnöjd och han som hatar min kamera och hon som är fin<3Pizzakollage


Sedan spelade vi Rappakalja


Älskade<3


Och sedan var klockan plötsligt kvar i tolv och det belv ett himla ståhej med jackor och skor och mössar och människor i Christians hall men slutligen kom vi iallafall ut och Thomas var mest nöjd (och galen) på jorden.
Gott nytt år älskade baby<3Gott Nytt år mina vänner :D"Jag är det stora och du det lilla"


Efter tolvslaget återgick vi till sällskapsspel och klockan fyra kom vi hem.


Om att vara lite skör eller serotoninbrist.

2011-01-04 01:43:57 Allmänt Kommentarer (1)
Ja jag vet ju inte riktigt vad mitt fel sitter men av ännu okänd anledning så verkar alla mina serotoniner ta små pauser från mig och lämna mig helt åt mig själv, mina tankar och mitt öde i de mest opassande situationer numera. Jag kan komma på mig själv med att stå i en stor elektronikaffär iaktagandes en babylemur's kamp över ett vattendrag och plötsligt känna salta miljoner bränna i ögonvrån eller under en bussfärd från "stan" nästan behöva kliva av bussen för hunden som står och trampar snömodd i mittenpartiet av bussen behöver någon annanstans att sätta sina små tassar på, och varför inte min plats då? Jag har ju skor. Eller en mycket grå tant eller ett litet barn med trasiga vantar. Jag vet inte om det beror på att jag har lite för mycket empati i kropp och själ (i hjärtat) eller om det är bristen på d-vitamin eller om det för att älskade symbiossyster beter sig likadant eller om det är såhär det ska vara, hursomhelst så är det rätt krävande.

Sist dom gav sig av, serotoninerna, var det nyårsafton och jag låg under vår gran och grät och hörde Lars Winnerbäck genom taket och han sjöng "och det du anförtror åt mig ska jag anförtro åt dej" och jag kände mej som världens sämsta och önskade att det var September igen och att jag hade min allra bästa Marcus vid min sida igen, men det hade jag såklart inte. Bara en massa barr och pappas julklappar som han inte hunnit hämta ännu för att hans finaste fick en hjärnblödning.Annars är det bara fint. Nu är mellandagarna över och man börjar få mer struktur på tillvaron och jag kan uppskatta nuet rätt bra ändå tydligen. Thomas säger att jag aldrig varit så medveten om nuet som just precis nu så jag tror att det skett en viss utveckling i mig och det är för det mesta bara till ens fördel, tror jag.
RSS 2.0