Marcus Colling.

2010-12-31 16:11:05 Allmänt Kommentarer (0)Jag saknar oss så att jag får ont o lederna


Torsdagen den 30 December.

2010-12-31 01:25:32 Allmänt Kommentarer (1)
Idag har jag lekt med mina uråldringar, dvs dom som varit med från start som känner mej utantill och innantill och som man kan säga "kommer du ihåg det här..." till och få en fortsättning tillbaka. Dom som vet mest och bäst. Malin Hansson. Jasmine Kuylenstierna. Julia Gerdau. Tryggheterna i mig. Fascinerade att vi fortfarande kan umgåsa som för 7 år sedan. I love you so.


Vi fikade i Julias allrum.


Och lekte med kameran.


Love this picture.

Sedan fick jag och Jas skjuts av Malin en bit på vägen.


En flashback.

2010-12-31 01:05:08 Allmänt Kommentarer (0)
Idag för 5 år sedan satt jag uppflugen på en två meter hög stege som stod lutade mot huset, med James Blunts Goodbye my lover i öronen och miljontals tårar på kinderna och vägrade komma ned. Idag för 5 år sedan ritade jag ett stort krossat hjärta i snön på min pappas bakgård och svor på att aldrig bli kär igen och aldrig le igen. Idag för 5 år sedan lät jag mig själv falla sönder där i trädgården tills pappan roppade att det jag pysslade med inte var en hållbar taktik och att jag inte fick vara ute i -12 grader utan jacka.

Men man kan aldrig fly från kracklerade och mosiga trashjärtan, dom är alltid efter en oavsett vad. Särskilt om det är ett nyblivet trashjärta. Och det var det.

Urdrag från mitt privataste cyberjag;

"Vi satt i mitt rum och hade precis gett varandra varandras julklappar då vi båda kände att något var förändrat, något var försvunnet, något var förlorat. Det gick inte att sätta ord på vad som hade skett då och det gör inte nu heller och jag kan inte säga att allt skedde över en natt bara men rysligt fort gick det och helt plötsligt så var vi inget vi länge, vi var inte varandras och vi var inte dom vi alltid skulle vara. Vi var utan varandra. För att vi trodde att det var bäst så. Det största och bästa vi visste var plötsligt upplöst och de senaste 9 månaderna bara en massa minnen att lägga i kuvert och slicka igen. Vi skiljdes åt i min hall halv åtta den kvällen. Båda rödgråtna och båda med en oerhörd ovilja. Jag sprang in i mitt rum och skrek rakt ut och kastade mig mot mina väggar och slog hårthårthårt för att det inte fick vara sant och ville bara springa efter första kärleken som nu gick förlorad. Han påväg till bussen ville vända och springa tillbaka och göra beslutet vi fattat ogjort. Ingen gjorde slag i saken. Jag gick sprang aldrig efter och han sprang aldrig tillbaka. Istället ringde jag äldsta bästa vännen som ALLTID har funnits och alltid kommer finnas och han åkte hem och spydde. Vi gjorde för ont.

Sedan följde flera dagar av psykisk koma för min egen del. Det gick inte att äta och det gick inte att sova. Jag flydde till pappan i Hölö och gick i ide i några dagar, när jag återkom från koman och idet började verkligheten och den var hårdare än väntat utan honom vid min sida.
Det är aldrig fint när en 15åring (jag fyllde det 6 dagar innan uppbrottet) vill sluta leva för att kärleken gör för ont, men någon gång ska det också ske, även här är jag tacksam att jag fick uppleva det vid så ung ålder för allt som gör ont ger oss ytterligare lite skinn på näsan och oerhört många erfarenheter. Vintern var hård och att en annan flicka bara 6 dagar efter vårt uppbrott fick äga hans hjärta gjorde outhärdligt ont i mig. Jag minns att jag försökte distanciera mig från det hela med massa böcker hos pappa men misslyckades hela tiden och behövde fråga pappa gång på gång "ska det verkligen känna såhär?", "ska det kännas som att magen vrids om och jag håller på att kräkas vi tanken på han och hon", "ska det göra såhär ont i hjärtat, tänk om jag dör?". "


Jag är så himla glad att då inte är nu, men jag tror att det kan vara nyttigt att se tillbaka på sånt här för ytterligare bekräftelser och "wake-up-call" att vi tillbaka. Jag älskar att vi är tillbaka.

vad hände sen? vad hände sen?

2010-12-29 15:37:17 Allmänt Kommentarer (0)
Igår var tog vi svängen genom skogen här-bakom-vårt-hus ned till "stan" dvs. Södertälje. För att spendera lite presentkort. För att köpa en tevesladd. För att dom här väggarna ville bli av med oss en stund. Det var fint och värt och jag hittade 4 tröjor på mellandagsrean och 2 paket hårfärg. På kvällen när vi hade ätit lade min älskade sina armar runt mig och sa "du blir ju bara mindre och mindre" och jag tror att han har rätt. Ursäkta den mindre trevliga bildkvalitéten....Att inte finna orden.

2010-12-29 15:27:52 Allmänt Kommentarer (2)
Jag vet inte vad jag vill med mina ord men jag vet att i nuläget så är dom inte på långa vägar tillräckliga för att jag ska känna mig tillfreds med mig själv (i mig själv). Att leta dagligen efter ting och syssesättningar som kanske kan bidra med det jag saknar mest i livet nu - inspiration. Inspiration att skriva. Inspiration att fota. Inspiration att måla. Inspiration att sjunga. INSPIRATION ATT SKAPA.  Att vara den jag är ut i fingerspettsarna. Top of my fingertips.Jag undviker sådant som jag inte tror ger mej något just nu och det resulterar i att jag inte träffar så många. Kanske är det bra, så jag förstår människors värde. Kanske är det dåligt av samma orsak. Jag lyssnar på låtar som fick mig att skälva (som jag älskar det ordet) oerhört för 5 år sedan exakt, i hopp om att komma en liten bit längre på vägen och utvecklas ännu mer, jag vill ju så gärna kunna mer än vad jag kan och tjocka diplinersvängar ger mej har återigen fått mig.


Att få sin linsvätska levererad MED någon man är förlovad med, AV någon man under flera år trodde var ens allt, en ytterst märklig situation och inte blev jag något klokare på av det.Vi lever i ett slags mörker och går inte ut förns klockan slagit för många gånger, om vi överhuvudtaget går ut och mormors ord "en promenad om dagen i dagsljus" ekar i mitt huvud och gnager lite på mitt samvete. Jag får det att låta depressivt men det är det inte alls, bara för lite D-vitamin. Man bleknar. Vi bleknar. Eller så är det bara jag som bleknar för du har ju knappt några pigment och jag klandrar dej inte för det.


Egentligen är det ett trivsamt liv och 2010 som snart är förbi har varit det finaste i mitt liv. Och  då kommer ett nytt år komma med massa nya känslor och upplevelser och människor och äventyr och tårar och skratt och hjärtan men just nu, i dessa dagar, känner jag mig understimulerad på det plan som jag främjar allra helst att många saker som ska hända inom kort är för långt bort. Men det kanske kommer en förändring som Jocke Berg sjunger.
Du som reser mig.

2010-12-29 01:18:33 Allmänt Kommentarer (0)

För ett år sedan myntade jag relativt omedveten om din storhet smeknamnet Energispridare. Energispridare. Det är precis vad du är och det (bland annat) älskar jag dig för. Du är det mest magiska jag varit med om och jag tänker aldrig gå utan dig. Min älskade Thomas Österlund.


Julaftonen

2010-12-27 21:44:22 Allmänt Kommentarer (0)

Mellandagarna. Mellan dagarna. Mel lan dag arna. Me la nd ag ar na. M to the E to the L to the L to the A to the N to the D to the - JA NI FATTAR.

Vi befinner oss i mellandagarna. Dagarna mellan jul och nyår. Dagarna som är dom officiellt slappaste, slösate, långsammaste, sovigaste och gråaste dagarna på hela året - enligt mig. Kanske beror det på vad jag associerar till dessa dagar kanske för att livet brukar gå mycket i ofas i dessa dagar eller kanske bara för att det är vad året kräver efter en nästan 4 veckor av förväntan och allt vad julen för med sig. Hej och hå iallafall.

Det är den 27 December idag och för 3 dagar sedan var det julafton. En julafton som jag fruktat ganska rejält sista tiden då min älskade hävdade att han "alltid haft perfekta jular". Perfekta jular. Citatet fick mig att gråta.
Jag vet inte vad en perfekt jul är men jag vet att den här julen var ganska okej iallafall, fast ett väldigt tragiskt avslut. Vi började dagen klockan 12:00 och slutade den klockan 03:30. Vi hann med både Ormingejul hos Eva, min moster, med Kalle Anka, lite av Kan Du Vissla Johanna, massa julmat, den traditionella tomtehetsen och materialistdrama gånger 1000.

Man slutar aldrig förvånas men skrämmande är vad det är.

Sedan åkte vi "hem" till Rönninge där 1/3 av Janns släkt fanns. Där blev det julklappsspel och tjyvrökning som urartade helt och sedan lite julklappar och sen åkte vi hem till oss. Eftersom att vi tidigare i veckan förlovade oss så skippade vi allt vad julklappar innebar i år men från min mor och övriga släkten fick vi bland annat koppar, en pajform, två prickiga skålar, sju par kökshanddukar, en webbkamera så jag ska kunna skype:a med Frassis och ett mascarakit. Jag förväntade mig inget så jag är mycket nöjd.

 


En första julaftonsbild på oss två; God Jul och Gott Nytt 2011!


Jag tyckte det var ett briljant tillfälle att använda min studentklänning igen, ett kärt återseende :)


Ormingejul.


Min moster har en helt bedårande lampa, en sånn lampa som vi ska ha i vårt framtida vita tegelhus.


Mys!


Den ytterst kubusitiska granen, vår är mycket gemytligare ;)


Skräckblandadförtjusning.


Min jättefina mamma var också med <3 Inse att du är jättevacker.


De klassiska ljusen som jag alltid måste fota.


Också julbord.


Min mosters sambos lösning på fullproppat kylskåp. Han som kommer travandes genom vardagsrummet med snöskyffeln med en stor hög snö på i högsta hugg. "Aeh jag ska bara kyla ned drickat lite".


Smaklig!


Det glada jaget men en lite småcreepy klänning.


Rönningejul.


Och det var det.


Och slutligen kom också lyckan för hundar som oss.

2010-12-26 19:09:07 Allmänt Kommentarer (0)

Jag älskar dig så mycket, du är mitt hjärta.


Att vara pyskiskt allergisk mot kungsgranar.

2010-12-26 19:05:02 Allmänt Kommentarer (0)

I Onsdags köpte vi oss en grön vän, som sig bör i juletid. Det hela blev lite som ett äventyr och en tävling mot tiden då vi var ute i himla ogod tid. Först besökte vi våra grannar Plantagen och möttes av ett 30 tal kungsgranar till salu redan ute på parkeringen men då jag på senare år utvecklat en slags psykiskallergi mot kungsgranar så var dom inte att tänka på (just då). Därför tog vi oss till uteväxthuset i samma butik i jakt på "vanlig"-gran som luktar mycket, sticks otroligt och barrar ännu mer.

Jomenvisst.

Det är säkert jättebra att ge sig ut i för det första; arton minus och för det andra två dagar före julafton och för det tredje på en väldigt stor trädgårdsmarknad där granarna säkerligen behandlas som om de vore precis vad de är - bara träd (som jag dessvärre finner väldans värdefulla). På uteväxthuset var det väldigt glest på dom vi letade efter och de stackarna som faktiskt fanns var var antingen begravda i brutala snömassor eller väldigt märklig passform på eller så såg dom bara väldigt onda ut, och en ond gran är inget vi vill ha i vårt hem.

Vad gör vi nudå?

Willys granförsäljning nästa. STÄNGT. Kylan biter hårt i tårna och ännu hårdare i ryggraden och orsakar sk. köldskälvningar som börjar i svanken och strecker sej ända upp mot hårfästet. BRR. Men man kan väl inte åka hem om man argumenterat för en gran halva dagen? Nej kommer inte på frågan. Klockan var 19:51 och vi inser att "Nej vi får nog helt enkelt nöja oss med en kungsgran som inte luktar överhuvudtaget, har barr som viker sig istället för sticker och är så gott som barrfri". Missbelåten Made som sväljer sin psykiskakungsgransallergi med hull och hår. Vi åker mot plantagen igen och möts av en snorig väldigt otålig och mannhaftig granförsäljare som säger viktigpetter-igt

Ahmene då får ni skynda er för vi stänger om 3 minuter.

Vi köper en kungsgran och krigar sedan med både varandra, vår nyinköpta vän och bilen för att kunna komma iväg. Varför väljer vi alltid helt fel dagar för aktiviteter som dessa? I somras var vi på Gröna Lund när termometern visade 32+. Nåväl. Vi kom hem och nu nu står det är 2,70 hög gran i vårt svarta vardagsrum.


Sedan fick jag vara ensam hemma med den och klä av den nätet och skrattade i smyg åt hur fånig den såg ut.


Mannen fick i uppgift att trassla loss beslyningen.


TA-DAAA!


Min älskade Frassis.

2010-12-25 23:17:24 Allmänt Kommentarer (0)
Den 13 September vaknar jag av att jag gråter. Djupt och skälvande. Högt och länge.
"Idag är det bara en dag kvar innan hon åker".

Jag hade under en månads tid haft nedräkning på antalet dagar det var kvar tills min absoluta bästa hjärtevän skulle flytta iväg till landet-som-inte-är-mitt-land. Dvs England. Och nu låg jag där med den hårda insikten att alla dagar hade gått mig nästan helt obemärkt förbi och att det som återstod nu var ett ynka dygn.

Ett ynka dygn och en miljard tårar. Och sedan flera månader utan varandra. Och en ångest som inte blivit smakad på på flera år. 

Det gjorde inte så ont när jag kom hem till absolut bästa hjärtevännen kvällen innan med en mosad kladdkaka och ett videokollage med oss genom tiderna.
Och det gjorde inte så ont när vi somnade den natten och jag tänkte "Det här är sista natten på väldigt länge". Och det gjorde inte så ont när vi satt ute i en park förmiddagen efter och rökte och sa att "Tre månader kommer gå fort - snart är det ju December"
Och det gjorde inte så ont när vi satte oss i bilen som skulle köra dig till Arlanda.
Och inte så ont när vi kramades hejdå.
Och ens när vi åkte hem utan dig med oss i bilen så gjorde de särskilt ont.

Det var först 3 timmar senare när jag hade landat hemma i mitt fd. torn och skrivit i mitt andra cyperjag att; "Jag har i alla fall satt upp din ljusslinga i hela mitt rum, tänt dina rökelser, smörjt in mig med din jordgubbslotion, sprayat håret med ditt balsamspray och lagt en ansiktsmask med din mud mask, för att intala mej att du inte är sååå långt bort och att det egentligen inte är någon panik." som det började göra ont. Och jag grät en gråt som jag inte hade gråtit förut och min älskade blev tillslut så orolig för mig att han höll mig som ett litet barn och vaggade mej fram och tillbaka och strök mej över håret.


Jag vet inte hur många gånger i livet det ska göra så ont att man tänker "Nu dör jag" men så gör man inte det. Det där var ett sånt tillfälle. Men det var då. Nu är nu. Och nu är det där 102 dagar sedan och iförrgår var saknaden över och kommer inte komma tillbaka på 2,5 veckor. Och vi låg i en trippelhög i vår soffa och pratade om allt som hunnit med och slaktade min födelsedagstårta och lugnet infann sig i mitt hjärta.


HÄJHÄJ.

2010-12-25 22:27:58 Allmänt Kommentarer (0)
Nej jag är inte död eller något sådant, det har bara varit lite jul och är fortfarande och får har man rätt att vara oaktiv i allat annat som inte kallas livet, men en update kommer!

Minus arton och vi.

2010-12-22 18:22:08 Allmänt Kommentarer (1)
Igår hade vi julklappsshopping på schemat så vi ställde klockan på tio, men med tanke på äventyret dagen innan så var vi båda helt utsugna på orken att vi kom upp först 1,5 timme senare och iväg första klockan 14.00 och eftersom att det såklart var tågförseningar (21 minuter på Tumba Stations iskalla perrong) så kom vi igång ännu senare.

Målet var att köpa julklapp till liten syster, tapper pappa, uppskattade "svärföräldrar" (får man verkligen skriva så?) och okänd släkting. En inte allt för lätt syssla måste jag säga.
Uppför drottninggatan och nedför drottninggatan och sedan vidare mot Gamla Staden. Självklart införa för lite kläder alternativt kläder som istället för isolerar mot kylan - drar den till sig. Två ispinnar med andra ord. Det var minus arton när vi lämnade hemmet.

Efter att vi hade gjort klart julklapparna så styrde vi iväg mot en affär vars största utbud vad ringar. And theen..... Värd men sjukt kall dag.


Nej jag tror inte på att man kan vara fin och varm samtidigt, hur mycket man än försöker. Ullstrumpbyxor + ullstayups var ingen duglig kombo ens. Får det verkligen lov vara såhär kallt?Det hade blivit frostavbildningar på framrutan i bilen som jag tyckte påminde mycket om drakbebisar. Fina.


För att vi menar allvar när vi säger att vi alltid kommer vara tillsammans. Äkta silver och 18k guld, beviset på vårt oupplösliga band.


OMG.

2010-12-22 17:03:34 Allmänt Kommentarer (0)

Och mitt i hjälteångesten, farmorsaknandet, julstressen och poatatiskoket så ringer ens absoluta bästa hjärtevän som man inte har träffat på 3 månader och undrar "får jag komma hem till er?" och man blir så himla lycklig och varm och till freds med hela livet att jag måste lägga ett par salta på skrivbordet och tänka "hon kom tillbaka iallafall, jag dog inte".

JAS IS BACK IN TOWN <3Känner mej såhär för tillfället;


Hjältesyndrome.

2010-12-22 16:08:33 Allmänt Kommentarer (0)
Det gör alltid ont i mig när det gör ont i dig och allt pga. hjältesyndromet. Min älskade papi, du är aldrig ensam.

10.12.22 00:00

2010-12-22 01:34:26 Allmänt Kommentarer (0)

Vi har förlovar oss.
You make it Real.

Min födelsedag 2010.

2010-12-21 22:21:32 Allmänt Kommentarer (0)

Igår var en magisk dag, på alla möjliga vis. Jag fyllde 20 och fick den bästa present jag någonsin kunnat föreställa mig. På dagen lunchade jag med Mirjam. På eftermiddagen fick jag uppleva magi i sin renaste form. Och på kvällen åt vi väldigt stark mat på en indisk restaurant. En trevlig födelsedag och jag var väldigt nöjd.


Jag och min jätteglada man i snöyran utanför restauranten.


På borden stod jättefina elefanter som jag och modern smed planer på att röva bort.


Jag åt JÄTTEstark currygryta med grönsaker. Man svettades och halvgrät sig igenom måltiden. Jag har aldrig fattat det där med stark mat.


Thomas efterrätt.

Sedan åkte vi hem och hade svårt att somna till klockan halv tre.


19 December 2010

2010-12-21 21:53:17 Allmänt Kommentarer (0)
Trotts morgonens äventyr så skulle jag ha kalas för släkten och ett litet antal vänner, för man fyller bara 20 en gång i livet. 


Jag hade bjudit 17 gäster och 2 av dem hade tackat nej, med andra ord så skulle det få plats 15 pers exkluderat mig själv och Thomas i vår "lilla" trea (som egentligen är väldigt stor för att vara en första bostad). Det fick fikas i omgångar med andra ord. Jag hade dukat med min stjärnbildskarta och allt gick i mina favoritkulörer svart och lila. Mycket fint.


Det här är min älskade man och sambo Thomas, för alla er som inte redan visste hur han ser ut.


Jag hade beställt en schwartswaldt-tårta som tyvärr följde strömmen som de andra schwartswaldt-tårtorna och smakade mest socker. Inte riktigt okej, skämms på Rönninges bageri.


Sedan skulle det öppnas presenter och även om jag är en ganska brutal materialist så skäms jag alltid över presenthögarna som mina nära och kära lyckas skramla ihop så fort det är något som ska firas, men självklart är jag tacksam iallafall =)


Jag älskar den här bilden för alla är så otroligt ofotogeniska men samtidigt otroligt fotogeniska på den. Mirjam ser ut att försöka få med Terés i en noga uttänkt konspirationsteori mot resten av gänget och Terés hör förväntansfullt på och Julia är beredd att lära Betty hur man plutar med läpparna. Fina ni <3


Sedan hade Thomas föreläsning för min lilla kusin Joel om en av hans dolkar och Joel var en mycket engagerad lyssnare.


Jag och Mirjam bakade som bekant 29 asstiligt garnerade cupcakes dagen innan, efter 1 timme fanns det 5 stycken kvar. Populära vart dom och många ville ha receptet :)


Jag trivs väldigt bra utan diskmaskin men när vi har sånna här tillställningar så skulle jag lätt kunna tänka mig att ha en diskmaskin. Vi ska kika på mellandagsrean om vi hittar en till ett bra pris, annars klara vi oss gott utan. Mirjam som tycker att diska är helt okej, oavsett sizen på diskberget, ställde upp och diskade all disk efter kalaset. En eloge till dig min älskade Symbiossyster <3


Sedan lagade vi vår nya favoriträtt - Jasmineris med stekta champinjoner, vitkål, morötter, broccoli och tomatsås med ost i. NAMI. Och Mirjam var mycket lik sin syster Maja. Fina du.


Kontrasterna.


Sedan kom den här mannen och hans fina flickvän på besök. Vi fikade, pratade om nyårsafton och lekte mangafigurer. Haha.


Och såhär såg jag ut mest hela dagen. Sedan stupade vi i soffan framför Sex In The City 2, jag och min man och vid ett kravlade vi oss in till sängkammaren och somnade som två stenar. Värd dag, tack alla som deltog :D


"Du har *paus* SEX missade samtal från nummer ********"

2010-12-21 21:26:25 Allmänt Kommentarer (0)


Mobilsvar
2010-12-19 08:29
Var god ring nummer **********

Far
2010-12-19 08:32
Maria o jag e på sjukan
Hjärnblödning
Ring mig direktIn one single moment your whole life can turn around, som Mike Skinner i The Street sjunger. Livet är så skört så skört och man tycker alltid att det händer dom bästa att det är så orättvist. Och kanske är det så också, men en sak som är säker är iallafall att obehagligt - det är vad det är. Jag har förvisso en ytterst tunn rellation till den drabbade men eftersom att hon är "tillsammans" med min far så hoppade hjärtat över ett tiotal slag då smset kom.

Att gå från sovandes till fullt påbylsad med jacka, vantar, mössa, halsduk och linser i ögonen och borstade tänder på fem minuter, man slutar aldrig att förvånas men det är klart att när det väl gäller - då är det våra djuriska instinkter som tar över. Ut i snöstormen för att hämta liten syster från sjukhuset.
"Var det läskigt?" "Neeejjj??".
Så imponerande, hade det varit jag som hade fått uppleva pappans sällskap få en hjärnblödning i 9års ålder, då hade jag nog inte stått upp själv. Jag var klen som barn (läs; är klen).

Jag hoppas du klara det här.


Nu står det till och med skrivet på våran köksvägg.

2010-12-19 00:34:17 Allmänt Kommentarer (0)Citatet som följt mig genom de senaste 8 månaderna som stämmer så väl in på min samtid.


Baka-en-miljon-cupcakes-dagen

2010-12-19 00:30:59 Allmänt Kommentarer (2)

På Måndag fyller jag 20 stora år, därför ska jag ha kalas för släkt och ett mycket litet antal vänner imorn och när man har kalas så måste man ha minst 3 olika saker att bjuda sina gäster på tycker jag så förutom schwartswaldts tårtan som mamma skulle köpa åt mej imorn och diverse småkakor så bestämde jag mig för att idag var det baka-en-miljon-cupcakes-dagen. Enjoy;


När jag vaknade i morse så kände jag mig för en gångsskull inte lika sjuk som annars när jag vaknar. Jag är sällan sjuk på riktigt men som jag skrev igår så  har jag drabbats av en ytterst obehaglig trötthet som gör att man känner sig influensa-sjuk de första timmarna i vaket tillstånd varje dag. Lurigt är vad det är och utsidan speglar insidan.


En sovmaddis och en del av vårt sovrum säger; Godmorgon världen!


Cupcakes-time, eller muffins-med-glasyr-på-time om man så vill. Vi har en fin skål man kan vispa fina ägg i.


Jag gillar kulören på kakao och florsocker tillsammans, smått odefinierbar.


Halvfärdig smet.


Almost there.


Den oskyldiga former på muffinen, som en mjuk kulle.


Att garnera.


Och som jag älskar att göra cupcakes, att få sitta och pilla i timmar med strössel etc. är så himla stimulerande för en konstnärlig själ som min.


NAMI!


Mitt och Mirjams verk. Vi gjorde 29 cupcakes och alla med olika garneringar, tappra!

Med bakningen pysslade vi från ett på förmiddagen till straxt efter fem, behöver jag inflikna att vi var rätt less på cupcaked sedan? Men det var det värt. Jag älskar att arbeta med händerna och mina gäster kommer nog bli väldigt glada imorn så :)


Det är klart att det alltid känns överallt när jag är med dej.

2010-12-18 23:49:07 Allmänt Kommentarer (0)

Och det är klart att jag vet att vi är sagan utan slut.
Och det är klart att du är den som får mitt hjärta gå från 0 - 100 och sedan tillbaka igen på mindre än en sekund.
Och det är klart att det är jag som ska få veta hela ditt liv och göra en bok av historian och att det är mig du någon gång kommer falla ned på knä för och jag som ska ska bära vårt framtida gemensamma liv och vi som om några år kommer göra allt vi planerar just nu.

Det är klart att du är "den rätta" i mitt liv såklart men trotts den vetskapen så slutar jag aldrig riktigt att förvånas över känslan av att "nu tuppar jag av för att vi skär i varandra som kristaller och får samtiden att gnistra"

Och nyss när jag satt och läste högt ur en av mina favoritbloggar som berör mej väldigt mycket och du sa "det är sättet du läser på som får mej att förstå en annars obegriplig text, du har fallenhet för de där" så förstod jag ännu en gång att du kan känna mej både innanpå och utanpå och ballerinapepparkaka, jag får inget samband i mina ord och det är så frustrerande MEN JAG ÄLSKAR JU DIG.Min symbios och jag.

2010-12-17 23:55:58 Allmänt Kommentarer (2)En gång symbiossystrar - alltid symbiossystrar, jag älskar dej Mymmlan Embronx!


Min lillasyster och jag.

2010-12-17 23:52:34 Allmänt Kommentarer (3)

Jag var som sagt på besök hos min far från igår till idag och där befann sig även min 11 år yngra lillasyster Evelina.

Jag och Evelina har under årens lopp haft en rätt sporadisk och distansier kontakt och rellation då vi "bara" delar samma pappa men i slutäden så vet vi nog alltid exakt vart vi har varandra, även fast hon är 9 och jag fyller 20 om bara några dagar.
På senare tid har jag kommit att förstå vad hon verkligen är för mig, och vad jag verkligen är för henne och det är en insikt som fått mig väldigt rörd. Jag älskar min lillasyster obeskrivligt mycket och skulle inte tveka en sekund att göra både det ena och det andra mot någon om den så mycket som krökte ett hårstrå på hennes huvud, missförstå mej rätt tack.
Jag har bara en lillasyster och hon har bara en storasyster (förvisso 3 bröder också som hon sällan träffar men dom räknas lika mycket för det) kort sagt så har vi bara varandra och dom banden vi har känns mer och mer för var dag som går och jag är så glad att du finns och en dag ska jag verkligen visa dej hela världen.Min fina Evelina <3


Det här med att kunna sova 24 timmar nonstop.

2010-12-17 23:44:05 Allmänt Kommentarer (2)


Ja, jag tror jag skulle klara av det, att dömma av vad min kropp sysselsätter sig med just nu och har sysslat med i fler veckor nu. Det är en sak att vara trött för att man sovit för lite, en sak att vara trött för att man sovit för mycket, en sak att vara trött för att man har genomfört en thriathontävling, en sak att vara trött för att man varit eller är allvarligt sjuk, en sak att vara trött för att man har en bebis att anpassa sig efter, en sak att vara trött för att man rest till en annan kontinent med en helt annat tidsuppfattning, en sak att vara trött för att man druckit för mycket alkohol och en sak att vara trött för att man varit med om lite för många omställningar på kort tid.

Men jag har varken sovit för lite eller för mycket, aldrig ens tänkt tanken att medverka i en triahtontävling, förhoppningsvis är jag heller inte allvarligt sjuk, någon bebis har jag inte sett röken av på mycket länge, det var snart två år sedan jag var i usa, alkohol är inte vad jag föredrar mest och det där med omställningar, ja vad säger man?

Hur som helst så är det mycket påfrestande att gå omkring som en zoombie hela dagen och inte kunna bidra med 100% i det som sker för man skulle behöva sova ännu mer. Ett blodprov och en seriös utredning om vad som är i görningen - JATACK!


Att inte vara strandsatt längre.

2010-12-17 11:04:51 Allmänt Kommentarer (0)
Det är den här vyn man möts av om man sticker ut näbben från pappsens köksballkong. Välkommen till oaxen.

Färjan går igen så nu bär det av.

Lussebulle.

2010-12-16 23:42:09 Allmänt Kommentarer (0)
Här om dagen åkte jag hem till min älskade mamma som jag har börjat ävrdesätta nåt enormt sedan vi flyttade och spred lite energi i hennes hus. Vi bakade lussebullar och skrattade tills gråten tog över, det var väldigt fint.Jag anlände i min älskade grislybjörn som min älskade bestämt sig för att kalla den och tog inte av mig den på hela kvällen. Love it! Gilla förresten att mössan är så stor och för nära  att fokusen lägger sej på ansiktet istället.


En av de absolut finaste degar som finns. Att vägen dit var rätt hård då jag är sjukt nojig med temperaturen "fingervarmt" är en annan femma.


Att alltid göra något kreativt av det man tar sig ann...


Min mamma som levde upp och blev lika busig som alltid och började rulla degen i hela köket <3


Den utsatte lussebullen. Behöver det ens tilläggas att den här stackarn gick en hård död till mötes i soppkorgen?


I det här tillståndet ser dom ju inte allt för roliga ut asså...


Men sen - TADAAA!


VÄRD KVÄLL, VÄRD BÄSTA MAMI SOM JAG ÄLSKAR MASSOR <3

Att vara strandsatt.

2010-12-16 22:25:29 Allmänt Kommentarer (2)
Det här med anställningintervju. Det här med snöstorm. Ja, vad säger vi om det egentligen?

Varför kan jag inte sova på natten? Varför ligger jag bara och vrider mej som en svettig rastlös korv? Nåja. Efter ännu en natts vedervördig sömn tvingade jag mig upp och styrde min kosa mot staden.

Uniflex bemanning hette dom visst, placerade på våning 8 i globen köpcentrum, ett bemanningsföretag i alla ära men det här med sjukhusvita intervjuvrum på 2*2 kvadratmeter, det förstår jag bara inte.
20 minuter utan överdrift, kanske den mest oengagerade intervjuven jag har varit på och kanske också den mest opersonliga men det är säkert bra, för det är motsatta mönster nu än mot vad det brukar vara. Känns det bra så går det dåligt. Känns det dålig så går det bra? Vi kan ju iallafall låtsas att den teorin stämmer, men att jag är "som klippt och skuren" för tjänsten (för det var så hon uttryckte det) det om något återstår att se.

Sedan dess har jag hunnit kraschlanda hemma i en kvart och sedan bar det av ut på Oaxen. Oaxen är ön som min pappa valt att flytta till. Den är ytterst liten och ligger 4 mil utanför Södertälje och rymmer endast ett 100tal hushåll. För att komma hit måste man dessutom åka färja. Exotiskt och spännande - javisst. Men inte lika som när färjevajern går av och man plötsligt är strandsatt, hur ska jag komma hem imorn?

Det återstår att se.

Att välja sida.

2010-12-16 22:02:04 Allmänt Kommentarer (0)
Ytterst strålande att jag har spenderat halva kvällen med att hata Internet Explorer så in i balja att jag tillslut behövde annordna kuddkrig med mig själv här i soffan för att webbläsarna inte riktigt kunde med blogg.se's servrar... sen så fick jag plötsligt förfrågan om jag använde tidigare nämnda webbläsare eller Mozilla Firefox. Nej.
Kontentan av det hela - Mozilla har tillslut fått mig, i am sorry explorer.

nu blir det dagsuppdatering.


Anställningsintervju.

2010-12-16 11:47:23 Allmänt Kommentarer (0)Nej jag är inte motiverad överhuvudtaget, men det kanske är bra.


Här bor;

2010-12-15 23:36:39 Allmänt Kommentarer (0)Jag gjorde oss en dörrskylt här om dagen, för att vi är trötta på att få "Mikael Rova"s post och för att man måste ju se vilka som bor här. Min älskade blev så rörd av aktionen att han blev gråtig.
Sen så tror jag att den hjälpte också för i morse fick vi vårt första rättadresserade brev.


Det här med tid va.

2010-12-15 22:23:57 Allmänt Kommentarer (0)

Det har sedan 22 timmar tillbaka varit 5 dagar kvar till min födelsedag. Det kommer det fortfarande vara i 1 timme och 59 minuter till men efter det så är det bara 4 dagar kvar. En dryg timme eller 4 dagar.
Det är så märkligt det här med tid va, tid, tidpunkt, tidsuppfattning, tidsbaserad, tidsbrist, tidigare, tidsnog, tidning. Det har jag alltid tyckt och kommer nog alltid tycka. Så mycket som rör sig och andas och lever tack vare tiden, allt? Eller. Jag själv har ju ingen aning i tiden, som aldrig annars.

Det är som sagt 5 dagar kvar till min födelsedag och den insikten slog mig idag när Lilla Vännen var förbi på lägenhetsinspektion och vi satt i min soffa och åt lussebullar och ballerina med smak av pepparkaka och pratade om en sparkdräkt i vuxensize som hennes syster hade införskaffat.

Sambandet mellan födelsedag och sparkdräkt vet jag inget om men jag vet att om detta hade varit 2 år sedan så hade jag nog haft dagsnedräkning vid det här laget men icke. Födelsedagen i år är inget som bekommer mej speciellet. Eller mer korrekt, födelsedagen i år var inget som bekom mej speciellt tills min älskade i natt uttryckte något i stil med "jag kan inte berätta nu men du fyller år snart" när jag slutligen lät hjärtat yttra sig till det yttersta.

Så nu längtar jag alltså omänskligt massa till min födelsedag.


Att premiärblogga.

2010-12-15 12:17:59 Allmänt Kommentarer (1)
Att perimärblogga.

Att premiärblogga på en alldeles ny blogg.

Att premiärblogga på en alldeles ny blogg som man gått och funderat på om man ska starta eller ej i flera månader.

(för man vet att man har gjort det här  många gånger förut)

Att premiärblogga på en alldeles ny blogg som man gått och funderat på om man ska starta eller ej i flera månader och slutligen bestämma sig.

(och då har intresset bara runnit ut i sanden)

Att premiärblogga på en alldeles ny blogg som man gått och funderat på om man ska starta eller ej i flera månader och slutligen bestämma sig att "nu är det dags, nu är jag redo!" och göra slag i saken och faktiskt trycka på "skapa din egen blogg".

(alternativt har innehållet blivit för intim för att kunna offentliggöras)

Att premiärblogga på en alldeles ny blogg som man gått och funderat på om man ska starta eller ej i flera månader och slutligen bestämma sig att "nu är det dags, nu är jag redo!" och göra slag i saken och faktiskt trycka på "skapa din egen blogg" efter att ha ägnat timmar åt en envis stilmall som gör allt man inte vill och inget som man vill.

(då hjärtat varit skrämmande delatig i allt)

Att premiärblogga på en alldeles ny blogg som man gått och funderat på om man ska starta eller ej i flera månader och slutligen bestämma sig att "nu är det dags, nu är jag redo!" och göra slag i saken och faktiskt trycka på "skapa din egen blogg" efter att ha ägnat timmar åt en envis stilmall som gör allt man inte vill och inget som man vill och när det plötsligt går som man vill så sitter man där, som tusen gånger förut med en blank sida och känner "var det här verkligen en så bra idé egentligen?" och man skruvar sig och vet att det inte är så jävla svårt egentligen men bara för att det är just så, inte så jävla svårt egentligen, så är det visst det.

(men vinden kan vända)

Att premiärblogga på en alldeles ny blogg som man gått och funderat på om man ska starta eller ej i flera månader och slutligen bestämma sig att "nu är det dags, nu är jag redo!" och göra slag i saken och faktiskt trycka på "skapa din egen blogg" efter att ha ägnat timmar åt en envis stilmall som gör allt man inte vill och inget som man vill och när det plötsligt går som man vill så sitter man där, som tusen gånger förut med en blank sida och känner "var det här verkligen en så bra idé egentligen?" och man skruvar sig och vet att det inte är så jävla svårt egentligen men bara för att det är just så, inte så jävla svårt egentligen, så är det visst det.

Men så PLÖTSLIGT så
kommer det orden ikapp en som de alltid gör tillslut när de verkar som mest borttappade och den här gången blir det inte som dom andra gångerna, för nu är nu och nutiden, samtiden är inte som dåtiden. Alltid en andra chans.

(och det gjorde den just!)Välkommen till min nya blogg.
RSS 2.0