Två ögonpar i tomhet från september till advent...

2011-09-24 22:55:00 Allmänt Kommentarer (2)
hoppas jag inte.

Mamma ringer och säger att Lars Winnerbäck spelar på svt1 just nu. Jag blir STÅENDE i en timme med vår antenn i famnen och en miljard tårar forsandes ned för mina kinderna.

För att vårt hus har Södertäljes (varför stavar man ens Södertälje med stort S, det är det sista den här staden förtjänar) SÄMSTA jävla teve-mottagning. Och för att mitt hjärta gör så jävlajävlajävlajävla ont just nu.

Thomas sade lagom till Septembers första helgdag att "Det har blivit höst nu Madde, du får inte bli ledsen nu Madde".
För att jag alltid mår som mest skit när årstiderna förvandlas, går vidare och lämnar oss och blir nya. Jag blir ännu mer känslig, blödig, analyserande, funderande och ännu mer Madeleine Elisabet Johansson 901220-****.
Jag tror det har med det återkommande - förändringarna, att göra. Samt det speciella minnet jag lever med 24/7 .

[Och jag låter er skaka era huvuden och tänka era "men herregud så fånigt, det är ju livets gilla gång" hur mycket ni vill om ni vill det, men för mig så är det himla svårt.]

Jag minns alla dagar i detalj och dagarnas exakta datum. Det kallas självbiografiskt minne och enligt de forskare från Karolinska Institutet, som jag hade kontakt med hösten 2009 (det var inte jag som kontakta dom, det var dom som kontaktade mig efter att min mattelärare hade fått nys om det hela och tyckte att det var värt att uppmärksamma), så kunde man räkna alla människor i världen men den här "förmågan" på en hand. Det är med andra ord ytterst ovanligt, fast för mig är det såklart inget konstigt alls eftersom att jag alltid har varit såhär. Eftersom att det för mig är helt naturligt att aldrig glömma saker.  Det ligger faktiskt på den nivån  att mina nära och kära kan säga "5 December 2006" och jag kan svara "Det var en tisdag, jag vaknade i ett Nykvarn och det var 11 plus ute fast det skulle föreställa vinter. Jag hade feber och vi höll på att kakla om vårat badrum på Örnstigen i Älta".

Och visst är det en himla ball grej kan man tycka som utomstående men som inomstående så är det hemskt jobbigt lika mycket som det är ballt. Särskilt jobbigt är det på dagar som fyller ett visst år ett år, jag behöver inte ens kolla i almenackan, jag bara vet i hela kroppen att just den här dagen för si och så många år sedan så skedde det här och det där. Och så är det idag och därför gör mitt hjärta extra ont.

För att det var jag och min älskadeälskadeälskade Symbiossyster som ikväll för ett år sedan drack öl i Södertälje med min dåvarande allra bästa killkompis och hans vänner och deras vänners vänner. Och det var ikväll för ett år sedan som jag mitt i alltihopa fann det dåvarande Felhjärtat (inte för att jag har ett nytt nu men eftersom att mitt hjärta inte slår fel för den människan längre så skulle det vara motsägelsefullt att fortsätta kalla honom för det) som efter 9 månader av tystnad plötsligt var 100% närvarande i livet, 100% mottaglig för umgänge och 100% intresserad av mina ord etc. Idag har älskadeälskadeälskade Symbiossyster flyttat 20 mil uppåt, allra bästa killkompisen vet jag inte vart han tog vägen och det dåvarande Felhjärtats plötsliga närvaro, mottaglighet och intresse försvann lika fort som den dök upp men det är inte det som är grejen.

Grejen är alla dessa ensamhetskänslor som jag är så ovan vid, trots att de väldigt odiskret smygit sig närmre och närmre det sista året. För att alla mina bästa vänner utom Julia Störstatrygghetenivärlden Gerdau flyttat härifrån. Först flyttade Malin till Lund. Sedan flyttade Frasse till London. Sedan flyttade Linnéa till Göteborg. Sedan flyttade Terés till London och för en månad sedan flyttade Mirjam till Österfärnebo. Och jag klandrar er inte som vidgar era vyer, inte alls, men jag kan inte heller känna "FAN VAD KUL!!" snarare "FAN VAD OVÄRT!!".  Och det är så jag känner en Lördag som idag. En lördag som förra lördagen. En lördag som förrförra lördagen. En lördag som förrförrförra lördagen. And so on. ENSAM och ointressant.

Men det hela blir dessto mer intressant om man ställer upp antalet vänner som har flyttat med antalet vänner som jag har kvar och sedan räknar ut hur många av dom som finns kvar som faktiskt hör av sig och agerar utifrån sett som att de skulle finnas någon mening i en social interaktion. Summan blir väldigt låg och lika så blir jag.
Utan att dra alla över den välkända kanten, men ändå dra ganska många: Någonstans trodde jag att alla hjärtan man någonsin har slitit för (och då menar jag SLITIT FÖR som i gett bort stora bitar av sig själv till) skulle ge tillbaka, men jag var väl för blåögd som vanligt eller så är jag faktiskt så stört jävla jobbig som jag känner mej, ni får gärna förklara OCH ni får gärna tolka mig rätt.

Och det är därför jag spenderar den här lördagen STÅENDES med vår teveantenn i famnen och en miljard tårar forsandes ned för mina kinder till Lars Winnerbäck's "Två ögonpar i tomhet från september till advent", för att jag vet att den verkligheten inte är långt bort nu och för att den vetskapen är allt annat än fin att leva med.


Sedan sist!

2011-09-23 14:08:31 Allmänt Kommentarer (0)
Hej mina fina!

Idag är det Fredag och imorn är det en vecka sedan jag skrev något här igen. Känner att en-gång-i-veckan tyvärr har blivit min grej. Skyller tidsbristen och prestationsångesten på det. Ni lär väl veta vid det här laget att skolan tar min tid och att jag tycker att spontanbloggning är jättejobbigt och svårt. Jag skulle precis till att publicera ett inlägg jag jobbat en stund med (för jo, jag måste ha en viss mening och struktur även i det här) men kom på att det skulle kännas märkligt att bara rusa dessa 6 dagar helt obemärkt förbi, inte för att det varit särskilt händelserika dagar (tvärt om) men iallafall.

Söndag, måndag och tisdag fortsatte jag min nya hobby som jag satte igång förra torsdagen - att ha för hög kroppstemperatur för mitt eget bästa och en överhängande matthet i hela kroppen (trots MASSA sömn, stillhet och väl utförda vanliga rutiner). Spenderade majoriteten av tiden i liggande position bortsett från  mamma&Lenabesök och lasangetillverkningen i söndags, Mirjam-bara-i-Stockholm-över-helgen i måndags och fortsättningen på mitt Julia Pott-projekt i tisdags. Mamma och Lena kom och köpte 4 stolar, tittade på mina fjärilar, åt lunch och glömde en söndagsbilaga på mitt köksbord. Mirjam  lagade massa mat och berättade om sitt nya liv och påminde mig undermedvetet om symbiosens värde. Julia Pott, min illustrationsidol, inspirerade till ännu en avmålning av de känslosamma oskyldiga djuren.

Men sedan på onsdagen och torsdagen var det hög tid att släpa sig till skolan och eftersom att färgläran tog slut förra veckan så var det nu dags för skulptur.
Skulptur ja som vid första intrycket verkade rätt tråkigt men sedan visade sig vara himla kul och här följer en text på uppgifterna som jag inte tror att nån orkar läsa egentligen:

Första uppgiften
vi fick var att i lera forma ett huvud och sedan gjuta en form AV leran i gips och sedan hälla gips i den gjutna formen och sedan gjuta ett gipshuvud i gipsformen och sist hacka ut gipshuvudet ut gipsformen - var det någon som hängde med nu?  Det hela var en himla massa moment innan man var klar och det var INTE  alls svårt att göra fel så att säga.
Andra uppgiften var lite samma sak, fast nu skulle vi göra olika avtryck på en lerbit som var utkavlad som en liten kvadrat, med olika föremål och sedan hälla gips på det och när gipsets hade stelnat försiktigt dra loss den kvadratiska lerbiten och VOÍLA - alla tryckta avtryck ingjutna i gipsbiten. Väldigt lätt var det och väldigt fint blev det.
Tredje uppgiften var att  vi skulle tälja ut (eller på skulptörspråk; karva) valfritt föremål ur en gipsklump som vi tidigare gjutit i en gammal glassburk exempelvis. Hann dessvärre inte med den uppgiften men andra i klassen skapade de mest i ögonfallande små föremålen.
Fjärde uppgiften var att av hönsnät tillverka en ram som man sedan beklädde med nedgipsad gasväv och sedan smetade in i flytande gips för att återigen finna formerna etc. Jag gjorde ett hjärta som ska få bo i ett av våra fönster.

Det här är dessvärre det enda foto jag har men nästa vecka när vi fortsätter med det hela så!


Andra saker jag varit med om sista vecka:
  • Brutit upp en redan skadad tå i söndags natt, igen. Vi har en grej att gå som ett tvåmannatåg om natten till och från toan, eftersom att jag är STÖRT mörkrädd, och den här natten råkade min vänstra "ring-tå" sprätta rakt in i Thomas häl (han är alltid loket) så det sa "knäpp" och sedan sakta men säkert intog den fina färgen lila.

  • Trilla ned i ett ofrivilligt utfall på kvart-i-åtta-bussen igår som tillsammans med ovanstående bidragit till att jag inte kan stödja på högertassen knappt. Folk omkring mig drog efter andan högljutt och Thomas kastade sig fram helt omskakad "GICK DET BRA!?". Nej det gick inte bra, jag haltar.
  • Köpit träningskort på Sydpoolen - vattegympa och yoga here i come.
  • Lyssnat tills öronen nästan fallit av på Melissa Horn's nya platta som är väldigt bra och som jag INTE får lika mycket ångest av som hennes 2009-platta.
  • Återupplivat min gamla kamera för att jag inte har råd att köpa macro-objektiv till min systemare och är i stort behov av att fota närbilder.

  • Fastnat i Östertälje stationshus X antal gånger.
  • Hittat min skanner i skrivaren!!!
  • Börjat kolla på Star Wars och kommit fram till att det vore trevligt med en Jarjar Bings som inneboende.
  • Bokat KLIPPTID (OBSOBS händer typ 1 gång per år i mitt liv) till mig själv imorn.
  • Och slutligen - plockat höstens första kastanjer.


Spännande bildutbud.... nu....men.......SÅ! Nu kan jag fortsätta =D

Dom två sista veckorna säger sitt.

2011-09-17 23:24:53 Allmänt Kommentarer (2)
Vad gör man om man har 62 nya bilder att lägga upp om helt olika saker? Jo man delar upp dem i olika kategorier.

Jag har fått höra att några av mina läsare tycker att mina bloggtexter är för långa, har för många ord och är för mycket. Väldigt ofta. Den vetskapen känns inte bra nånstans i mig då orden i mig är lika självklara som hjärtslagen i mig och far runt som blodet i mitt blodomlopp. I mig.

Anledningen till det är att jag kan inte begränsa mig i något - där har ni en av mina sämsta egenskaper, men också en av mina bästa.

Sämsta för att det medför att saker har en förmåga att ta lite för lång tid att slutföra och jag blir aldrig nöjd.
Bästa för att det medför att saker har en förmåga att ta lite för lång tid att slutföra och jag blir aldrig nöjd.
Men jag tror på att det kan vara bra med en viss perfektionism i sig  och jag tror att det kan vara bra att aldrig nöja sig För att man då aldrig gör något halvdant och alltid presterar till 200%. För att de båda uppmuntrar till ytterligare utveckling.

Därför tänker jag inte försöka ändra på den delen i mig och de långa bloggtexterna kommer fortsätta. Eller jag ska försöka iallafall, att ta vara på den lilla blogglust jag har kvar. Den huvudsakliga försvann rätt ordentligt efter vännernas åsikter.

En annan anledning till att jag försvunnit är skolan. Det här med att gå upp halv sju, komma hem halv sex och sedan ha max fyra timmars fritid är en himla omställning efter en sommar utan några rutiner alls. Säkerligen himla nyttigt fast krävande.
Men det vet ni säkert redan och nej jag är inte intresserad av hur många andra som ÄR med om samma sak dagligen eller hur många som har VART med om samma sak dagligen de senaste  fyrtio åren eller hur många som KOMMER vara med om samma sak i fyrtion år till. För den enda tröttheten och 0,0% fritiden som rör mig är min egen.
Utan att låta ego.

Iallafall. 62 bilder av mina 2 sista veckor var det ja. Kategorier var det ja.

K som i Kreativitet.
- Skolan
De första två riktiga skolveckorna har passerat och jag och min klass har haft färglära.

Förra veckan målade vi stilleben hela veckan och den här veckan har vi haft modellmålning.
Stilleben går ut på att man så verklighetstroget som möjligt målar av stillastående föremål oftast installerade på ett bord och liknande. Modellmålning är lika simpelt som det låter - att måla av en modell. Naken.
Båda i syfte att lära mer om färgens betydelse i förhållande till ljus, skuggor, värme, kyla etc.
Exempel på stillebeninstallation:Jag kan säga som så att jag SUGER på stillebenmålning och skämdes som ett djur när alla andra konstnärssjälar i samma rum målade de mest fantastiska bilderna medan jag stod där kladdade på något som en sjuåring skulle kunnat åstakomma. Att vilja krypa ur sitt egna skinn.

Den här veckan med modellmålning gick som tur var mycket bättre, även om jag inte på några vilkor kan måla snoppar. Förrsten så tycker jag att min understa bild blev riktigt bra, vi skulle leka med kalla och varma färger.


-HemmetJag förälskade mig följande bild av den underbaraste illustratören jag vet; Julia pott.
Men istället för att klicka hem hennes bilder ville jag försöka mig på att göra en likadan fast lite i min egen tappning och om jag ska vara ärlig så är det en av de finaste bilderna jag "gjort" någonsin. Den översta är alltså originalbilden och den understa är min bild. jag har alltså INTE klakerat av den utan bara målat av den.Om någon av en händelse skulle vara lika nördig som jag och vilja veta vad alla pennor jag använde mig av hette så finns de nedskrivna här nånstans, skrik bara till!

Här är förresten min nuvarande samling av världens bästa tuschpenna - Promarker.
I och med skolan så får vi 20% rabbat på i princip alla konstnärsbutiker i hela Stockholm och jag kunde såklart inte hålla mej ifrån att införskaffa 12 nya små vänner till det fenomenala priset 27 kr styck!!Och appropå rita av så har jag ett litet projekt med mig själv att jag ska rita av 5 olika bilder av mig själv under de 5 siata åren vid exakt samma tidpunkt. Här är bild nummer 1 från år 2006. Vad tycks?Och appropå hemmet så har jag nu ramat in alla mina fåglar vi fick av Thomas farmor i olika ramar och sattit upp dom i hallen och badrummet där det varit allt annat än trevligt förut. Jag har mina små tankar på att skicka farmorn i fråga ett tack-kort och bilden nedan, tror hon skulle bli glad då.. Jag är så nöjd och tacksam och nästa vecka kommer en ljusslinga från Honkong som också ska få bo i hallen.Och appropå levande ting som flyger så har 66 fjärilar flyttat in hos oss. Barnsligt kan tyckas men jag tycker att det är en av de finaste tingen vi har här.K som i Kärlek
- Thomas.
Som jag älskar min Drake.


Inget är förändrat på det planet, inget mer än att tiden vi får är så värdefull med tanke på att den är så begränsad numera i och med Thomas alla olika jobb och min skola. Det är på helgerna vi lever och sover länge och sitter fast i täcket och sitter fast i varandra och köper världens största pizza och på vardagarna vi sover middag efter middagen så att vi tillslut trillar ur soffan och FORTSÄTTER sova. Knasis.M som i matbilder


- Min specialitet, har alltid varit, kommer alltid vara.


Jag som älskar mat. Jag som älskar att fota min mat. Samtliga måltider är hemmagjorda.Thomas testade en mat-hem-till-dörren-kasse. Rätt ovärt.H som i helg


För två veckor sedan anordnades det 2 km lång loppis längs hela hägerstensvägen som jag måste släpa med Tedh, Natta och Josen på. Det var packat med folk men så himla värt. Jag kom hem med 12 tavelramar och en blus.
Förra helgen var det dags igen - Jag och Natta skulle stå på backluckeloppisen på Hågelby. Och så fick det bli. Klockan åtta klev jag upp och halv tio var vi på plats och sedan stod vi där i 6 timmar. Jag tjänade runt 2700 och det var också fett värt. Mitt källarförråd känner sig mycket mer tillfreds med sin tillvaro nu med kan jag meddela.O som i ovanligaförekommanden


Att plötsligt känna sig så pass omdeveten om omvärlden och så pass okulturell att man måste hoppa på en prenumeration på DN. Jomenvisst. Och vid tidningens ankomst behöva hoppa runt i en liten segerdans av lyckan det hela orsakar. Dagen Nyheter är trygghet och himlahimla bra. Så är det bara.


"Asså bara så du vet så ligger pappa på sjukhuset" morrade min syster för exakt 2 veckor sedan. Min kära pappa hade dragit på sig någon mystisk infektion (det visste vi inte då) och langade kramperna och blåa läpparna. Inte helt okej. Har väl aldrig promenerat till Södertälje Sjukhus så fort förut, det här gick till och med fortare än när pappas förra dam fick en hjärnblödning i dagen innan min födelsedag förra året. Tur att man bor nära iallafall.


Det här med att plötsligt ha 29 000 på kontot. Att tappa hela sin fattning typ. Det kallas merkostnadslån samt studielån.


Skype:ade med Jas som var på  väg till Japan. Hon som hela tiden är överallt men inte här. Sorgligt är vad det är men alltid lika kärt "återseende" i rutan. Som jag saknar dej. Som jag älskar dig. There is no time for us.J som i jag


Ursäkta ofräschheten. Uppmärksamma ögonfärgen - ett tecken på att det börjar bli höst.


Orkar inte sminka mig inför skolan. Eller rättare sagt - jag har TAPPAT BORT mitt smink?!?! Jag vet inte hur man lyckas med att tappa bort 4 penslar, en foundation, ett puder och en maskara helt obemärkt men det går ju uppenbarligen.

Och ja mitt hår tenderar att se helt olika ut på alla bilder. Ibland sämre (nedan) ibland bättre (näst nedan).
K som i kläder


Jag säger bara ett ord - Second hand. Samtliga klädesplagg är second hand och obeskrivligt fina.

Svart fuskmoccaduffel med fuskpälsinsida från Myrorna - 100 kronor.
Och den är HELT ny typ. Jag är så nöjd och jag är så kär i den här jackan, alltså jag blir typ LYCKLIG av att tänka å den. Det är så galet att jag ibland måste gå och sätta på mig den och gå omkring i lägenheten med den bara för att jag tycker SÅ mycket om den. Kan det inte bli jättehöst nunununu??!? Den här ska jag spatsera runt på Londons gator i. Plus mina lila kängor. ÅH så flott!!


En sammetsblus i kungligt blått från backluckeloppisen - 10 kronor.
Helt underbar. Helt formlös. Och i ÄKTA sammet att dömma av kvaliteten och tvättanvisningen (handtvätt med kallt vatten).Halvt genomskinlig "vampyrblus".
Aspuddenloppisen - 40 kronor.Lilablåtransparat klänning - backluckeloppisen 10 kr.
Tyvärr 3 storlekar för stor men det kan gå iallafall. Mönstret och färgerna är to die for.
Ö som i övrigt


FÖRVARINGSMÖJLIGHETERNA<3333333
M. Nu kan mina penslar, paletter, pennor, papper, målningar etc sova gott om natten. Tackar som frågar.


Här har vi TYPISK Made-humor. Jag skrattade så att jag grät.


Man kan inte heta Madeleine Elisabeth Johansson och bara gå förbi oljefläckar på vägen. Det är straffbart. För att dom är så otroligt fina. Och nej jag är inte tappad bakom en vagn.


Och sist men absolut inte minst - rusningstider i Ö-tälje station. FYFAN.


Och det var allt!

Tidsbrist

2011-09-05 23:11:05 Allmänt Kommentarer (0)
Alltså nej det råder inte bloggtorka eller så det är bara en stor dos av tidsbrist som har flyttat in i mitt liv. Inte alls kul men om max 2 dagar så beräknad han tvångsflyttas, så nu vet ni det.

För övrigt så tecknade jag kroki idag för första gången i mitt liv.

Ett foto i timmen den 2:a September.

2011-09-03 14:09:23 Allmänt Kommentarer (1)
Igår var det Fredag. Igår var sista dagen på lära-känna-varandra-veckan. Igår var jag lycklig och igår tog jag ett foto vid samma tidpunkt varje timme hela dagen. Here it goes. OBS! iphonekamera...

07:30
GODMORGON (som jag hatar det konstlade uttrycket!!!) VÄRLDEN. Nyvaken och stilig men tacksam över sovmorgonen. Min normala uppstigningstid i sommar har legat mellan 11-13 så att plötsligt vara tvungen att älga upp klockan halv sju på morgonen har inte varit en särskilt lätt match så att nu kunna sova en timme extra - LOVELY. Älska mitt barr förresten - Julia brukar alltid retas med mig för att det alltid blir helt stört stort och ruffsigt efter en natts sömn..


08:30
Redo att kliva ut till bussen. Kan ju dra en sånn där hemsk "Dagens-outfit" medan jag ändå är igång fast mer i min stil. Dvs. berätta om klädernas ursprung och historia, ok? Bra!

Först och främst halsduk(arna). Jag är ett freak vad det gället halsdukar. För att dom dels döljer ett område jag inte alls tycker om på mej själv, dels för att dom är en himla fin grej i klädväg och för att dom är fruktansvärt funktionella.
Jag känner seriöst en slags kärlek för alla mina halsdukar, en sådan där kärlek som många damer känner för skor, och tycker inte alls om när man behöver lägga av sig dom 3 månader om året.
Min översta halsduk har varit min bejbis sedan 2 år tillbaka. Jag köpte honom i London på American Apparel när jag var där med Johannie sommaren 2009. Han är sydd som en tunnel och har alltså inga ändar utan ska bara vikas dubbel vid användning. Tunnelkonstruktionen är mycket på gott och ondt då han tenderar att se tämligen klen ut.
Min understa halsduk är egentligen två ihopsydda halsdukar. En i silvergrått och en i svart. Den silvergråa fick jag av min älskade farmor i julklapp 2005 och den svarta bara dök upp i min halsduksamlig en dag. Dessa två används mest för att få min översta halsduk att inte se så klen ut men också för att 3 halsdukar håller värmen bättre än 1.
Min kavaj var min mammas från början och överdelen av ett snoffsigt klädarragemang med tillhörande kostymbyxor avsedd för kontorsbruk (tänk att min lilla mor jobbat på kontor!!!). Jag tvångövertog denna för 3 sommrar sedan och det var ren och skär ångest från min mammas sida haha, men jag har aldrig ångrat den handlingen då denna kavaj har varit med om ALLT. Önskar dessvärre dagligen att axelarna var mindre markanta men man kan ju inte få allt.
Min bruna axelremsskinnväska med 9 fack från den största marknaden på Kreta är nog den finaste väskan jag har. En väska som jag föll som en fura för och är himla stolt över att ha i min ägo. Allt får plats och den är så himla ren i sin design. Minus att den är så himla tung i sig själv, då hela väskan (inte bandet) är i skinn..
Mina lila kängor från London som är lika fina som dom är obekväma, tyvärr. Hösten 2008, innan käng-trenden föll in, var det jag som letade land och rike runt efter ett par lila Dr. Martens kängor helt utan resultat. Jag sökte på nätet, gick loss på alla skoaffärer jag kunde hitta och hade till och med som mål med Florida-resan (Januari 2009) att finna ett par men icke. För att kängor inte hade blivit jätte inne då. För att kängor i lila knappt existerade. Det skulle dröja hela 2,5 år innan jag fann dessa. Därför väger obekvämheten upp det hela.
Min svarta klänning i tunn bomull som jag fick av min mamma i Februari. 100 på Lindex. Formlös och slapp, precis som jag vill ha det.
Mina svarta strumpbyxor jag hittade på City Gross (?!?!) där dom säljer 70 den's strumpbyxor 3 för 99. Behöver jag säga att jag älskar City Gross? Nej trodde väl det med. Kan däremot säga att jag alltid köper strumpbyxor där nu.


09:30
Har precis klarat av dagens första pendeltågsresa från Östertälje till Stockholm C med min fina dam Nathalie och bestigit tunnelbanan till Rådmansgatan där skolan ligger. Jag säger som så att det märks himla väl om man är ute klockan halv nio, som vi är i vanliga fall, och om man är ute klockan halv tio som vi var idag, rusningen har precis avtagit = SKÖNT!!!


10:30
Samlas med alla elver på Konstskola i Observatorielunden och får i uppdrag att lägga allt vårt medtagna skräp (uppgiften till idag - jag hade med mig en ljusrosa oanvänd engångsrakhyvel) i färgordning inför dagens lära-känna-varandra-uppgift. Intressant förresten vad vissa klassar som skräp, som en annan skulle kunna ta med sig hem.


11:30
Dagens lära-känna-varandra-uppgift går ut på att vi i våra klasser (konstskolan består av 80 elever delade på 3 klasser - 1 & 2 & 3, jag tillhör klass 2) delade på 2 grupper blir tilldelade en färg, i vårt fall grönt, och ska göra en installation av allt grönt skräp. Vi gör en mobil av en lång gren och massa saker upphängdasom jag tycker blir häpnandsväckande fin. Jag gillar verkligen sånn här ojämn och oväntad konst.


12:30
Uppgiften avslutas med rundvandring för inspektion av alla andras konstverk. Spännande hur alla tänker. Bilden föreställer ett fjärilsrike - installationen jag fastnade för mest. Kissdålig bild tyvärr.


13:30
Äter en seeeeeen lunch med fina damen bestående av en tonfisksallad (hemmagjord såklart) och hummus, som jag fått en hype för, ja hummus alltså. Lärara bjuder dessutom på tilltugg idag som avslutning på lära-känna-varandra-veckan bestående av körsbärstomater, räddisor, päron, äpplen, kex, bröd, brieost, chips och kakor. Himla generöst. Himla gott. Planerar förövrigt att göra en stor satts hemmagjord hummus i dagarna, är det svårt??


14:30
På tåget hem. Fick till min stora lättnad sluta efter lunchen, underbar start på helgen med andra ord!!!


15:30
Hemkommen till en överhettad Drake som efter att ha fallit i mina armar suckar "jag tror jag håller på att bli sjuk". (OH NOES!!! INTE NU!! INTE DU!! JAG HAR JU PRECIS BÖRJAT SKOLAN!!) Tvingar i personen i fråga en skvätt Kan Jang och hoppas på att det ska motverka det hela lite. Visst får han vara sjuk om han vill men jag vill inte börja skolåret med en fet förkyldning.


16:30
Ramar in en av 3 oinramade återstående fåglar som vi fick av Thomas farmor för 2 veckor sedan och det blir himla fint.  Tänk att en ram kan göra så mycket!!! Sprang en snabbis till myrorna bakom skolan på lunchen och införskaffade denna ram för 5 kronor, bäst. Begagnade ramar efterlyses förresten stenhårt. Jag har en idé i huvudet med alla fåglarna som ska fullföljas när alla 6 bilder har ramar.


17:30
Lagar middag med min man. Det blir tacos och jag provar en ny soyafärs jag aldrig prövat förr av märket VEGGI som man ska lägga i blöt i 3 minuter (för att den ska svälla), sedan skaka av i durkslag och sist steka. Spännande men tyvärr så smakar den prutt och jag blir fett besviken. Vegetariska köttsubstitut kostar normaltsett mellan 30-50 kr på påse så att jag fann dessa för ynka 17 kronor gjorde mig smått euforisk och jag köpte ett helt lager så att säga.. tyvärr


18:30
Dör tacos-döden i soffan. Åt Tonfisktacos istället för äcklig soyafärstacos, det var mycket värt. Tonfisk i mitt <3.Resten av kvällen spenderades i soffan och runt tio fick jag nåt ryck och bakade en liten blåbärspaj och sedan däckade jag som en annan klubbad säl runt klockan ett, det tar på krafterna att gå i skolan alltså!

Och nu är jag väl värd en liten kommentar iallafall? ;)

29/8-2011 Österfärnebo

2011-09-02 17:40:14 Allmänt Kommentarer (1)
När jag kom hem möttes jag av ett bohemiskt inslaget brev med skrivstilstext på som börjar "åh kära Symbiossyter!".

Älskade Mirjam alltså.

Jag som tidigare under dagen hade haft ont i hjärtat för att jag saknade kära vännen. Nu har jag förstått att hon inte bor här längre utan 20 mil uppåt i landet och det hela blir inte bättre av att det finns en tjej i min klass som är jättelik Mirjam både kroppsligt (lite och klen), utseendemässigt (blond ruffsig kalufs, rund näsa, stora ögon, mörka ögonbryn och en stor snäll mun) och klädmässigt (second hand).
Igår höll jag på att klappa tjejen på benet och utbrista nåt internt men kom på att "shit det är ju inte Mirjam!!!" precis innan tanken han bli handling. Något pinsamt. Hur förklarar man det liksom?!?

"Nej men eh.. när jag gick sista årskursen på gymnasiet och var olyckligast i världen så fick jag en symbiossyster som heter Mirjam som bodde hos mig fler dygn i veckan än vad hon bodde hemma som jag kom att utveckla ett systraskap med, baserat på våra plötsligt synkroniserade kroppar och en vänskaplig kärlek utan dess like... och nu är du så pass lik henne att jag trodde att du var hon"


Hur som helst så lyste brevet upp min dag oerhört och jag slogs återigen av insikten att snail-mail är fett underskattat. Ett mål med denna höst - att skriva minst 1 handskrivet brev i månaden, jag har en hel drös med människor att skriva till.

Och Syster Symbios - jag skriver tillbaka!Hon hade dessutom skickat med en av mina favoritillustrationer föreställandes en ärta som det växer blommor ur som kommer från ett internskämt vi roades av väldigt mycket på gymansiet. Också blir det svart. Haha.


Tack, dig älskar jag!

Förrgår och igår.

2011-09-02 17:29:58 Allmänt Kommentarer (0)
Jag som inte längre har någon tid för det här, precis när jag börjat komma igång som bäst. Jag som tänker tvinga mig själv till tid för det här. Började skriva på det här inlägget igårkväll klockan 23:06 men kom på att sömnen måste gå före bloggen så här kommer det en dag i efterhand. Observera att alla iförrgår är i Onsdags och alla igår är igår.Måste klockan gå så himla snabbt på kvällarna? Med mina olika bestyr varje kväll så flyger tiden iväg kan jag lova. Först ska man åka tåget hem i rusningstid och trängas jättemycket med en miljard människor som har samma slutdestination som en själv (på morgonen går det dock väldigt bra) eftersom att dom håller på med det där underbara underhållsarbetet i Södertälje hamn och ända fram till Oktober 2012 (fatta att det är 13 månader till?!?!) inte kommer låta pendeltåget gå längre än till Östertälje så är det fullständigt proppackat med folk, det är seriöst 20 meters kö från perongen och in när det är som värst. Dessutom riskerar man ju dagligen att springa på folk man inte vill träffa på eftersom att alla måste åka dit och byta buss etc.

Iallafall.

Sedan kommer man hem, utsvulten och agressiv (trots att man 60 minuter tidigare åt mellanmål nummer 2 för dagen) - allt pga. sista timmens äventyr på resande fot, och ska ställa sig och göra middag som numera tar iallafall 40 minuter. Sedan äter man maten på 20 minuter och fullkomligen kolapsar i soffhörnet. Där efter ska man laga mat en andra gång till matlådan dagen efter (ja man kan äta samma mat 2 ggr i rad men det fungerar inte just nu) och när man gjort det och diskat undan all disk från både första och andra omgången så har det gått minst 1 timme. Och när det är ordnat så blir det ompackning av skolväska, framplockning av morgondagen (div. skolmaterial, kläder, papper etc) och lite städning. Och den resterande tiden i vaket tillstånd är max 2 timmar, annars riskerar man att somna stående dagen där på.

Och där har ni mitt liv nu och därför klagar jag på att tiden är så knapp. Fast jag klagar inte på skolan, för den är hittils otroligt * valfritt superlativ* givande, jag klagar på rusningstiden. NÅVÄL.

I förrgår till igår sovde jag hos min mor, som vanligt på Onsdagar. Utnyttjade hennes badkar det första jag gjorde och det var bland det skönaste jag varit med om på lääääänge, jag som brukar hata att bada..
Sedan åt vi mat och gick över till Jann för att låna hans skrivare lite. Jag skrev ut alla skolpapper som vi har fått inlagda på schoolsoft (dataprogram för alla studerande) och stoppade in dom i en pärm jag fick av mor.
Drygt 30 papper men nu har jag koll iallafall och det känns betryggande. Nattas kontrollbehov har smittat av sig nämligen, ja inte helt och hållet men i en mildare grad så att säga, har kommit till insikt om att det kan vara rätt behagligt med någelunda koll på den lilla omvärld som man faktiskt kan kontrollera etc.
Natten spenderades på mor's soffa då jag vägrar att sova bredvid snarkisen något mer såvida hon inte slutar upp med sitt brölande. Som sagt - fascinerade att en sånn liten individ kan orsaka så brutala läten, omedvetet dessutom..

I skolan samma dag hade vi våra första timmar av skulptur. Materialet var ilandflutet träbråte (plockepinn-look-alike), ståltråd och kåda (limpistol), vi skulle nämligen utgå från att vi var fast på en öde ö och behövde bygga något funktionellt och underhållande. Detta byggde jag och Natta. Solstolen är hennes och utkiksgungan med flagga i toppen är mitt verk:På eftermiddagen hade vi lektion med Conny och fick i uppgift att bygga ett bostadskvarter i papp. Jag byggde Gamleboväge, såklart, eftersom att det huset fortfarande har mitt hjärta i ett järngrepp. Resultat:Och gårdagen spenderades på Söder med min basgrupp. Ännu en lära-känna-varandra-övning. Vi skulle skissa av 4 platser och beskriva varje plats med 3 ord. Det fick bli Södertornet, Bågen och installationen av "tårtbryggan" i Hammarby Sjöstad. Trevlig dag, trevlig grupp och sedan fick vi sluta tidigare också - ännu trevligare.
Skönt att slippa rusningstiden om inte annat. Har dessvärre bilderna i skolan, men de kan komma upp här vid ett senare tillfälle om någon skulle vara intresserad.

Kommer använda bloggen lite som en portfolio för kommande höst, vinter och vår, därför envisas jag med att visa upp mina "konstverk", i nuläget är det ju bara nybörjarkonst som inte ser mycket ut för världen men det blir bättre när vi kommit igång mer tror jag, ännu är vi bara  startgroparna.

Och det var lite av igår och iförrgår.RSS 2.0