Oktober månad

2014-01-08 00:16:00 Allmänt Kommentarer (0)
Också blev det ÄNTLIGEN Oktober, ÄNTLIGEN!!! Månaden jag slutade ränna runt med mina väskor hårt packade och faktiskt fick ett hem igen efter 13 månader utan ett. Lättnaden var enorm men samtidigt var omställningen läskigt stor, som det är när man blir sambos och faktiskt på riktigt ska börja leva ihop under samma tak 24/7. Oktober var också månaden jag blev uppsagd, på helt orimliga grunder som till och med facket förfasades av, känner fortfarande att jag har blivit så himla dåligt behandlad och att kriminalvården SJÖNK i mina ögon. Så himla olägligt också med tanke på att vi precis hade flyttat och med tanke på graviditeten. Satte naturligtvis igång och sökte en miljon jobb och gick på några intervjuer men inget ledde någonstans, hösten är inte högsäsong för jobbsökandet direkt. Skämdes och skäms än idag fast att det INTE var mitt fel alls utan ett sätt för dem att avskeda utan att behöva engagera sig typ. Annars så hade jag sjukt långa naglar (hormoner), for på rättegång i Linköping, hängde lite på Oaxen, avslöjade graviditeten för allmänheten, renoverade köket och försökte finna nån slags rutin i livet utan arbetstider.Onsdagen den 2:a. En pippis på 1 månad och 2 dagar. Dom hade blivit så pass "stora" nu att Jasper började känna konkurrens om Imogen, även fast dom små fortfarande bara ville bli matade och inte alls hade utvecklat parningsinstinkten, så Jasper hade börjar jaga dem runt i buren och picka dem på huvudet. Helt hemskt att se men naturens gilla gång i guess. Fick panik av det hela och ringde runt till olika djuraffärer i hela Stockholm i hopp om att någon ville sälja en billig bur till mig då de små behövde flytta. Fick tillslut tag på en djuraffär som var specialister på just pippisar och som låg i roslagstull och som erbjöd mig en begagnad men hel bur helt gratis. TACK säger jag bara.

 

Fredagen den 4:e. Var och gjorde cub-test på Södertälje sjukhus, dvs. test som vidar eventuella kromosomavvikelser på bejbisen. Och om det kan man tycka vad man vill men vi tyckte det var högst nödvändigt och resultatet var bra också. 6 dagar senare gick vi ut med det via facebook och responsen var närmast chockerande.
 

Lördagen den 5:e. Var på barnmässan med Kat, Joel, Magnus, Christina, Tyke och Marcus och på kvällen åkte vi till Nacka och gick på Julia och Eriks inflyttningsfest.


Söndagen den 6:e. Firade ett år med Marcus och blev uppvaktad med frukost på sängen. Fick en fin parfym, ett halsband och den här lilla grodan som symboliserar vår groda. Sedan firade vi genom att låta varandra välja en aktivitet. Jag valde gudstjänst i Hölökyrkan och Marcus valde att få övningskörs med mig. Jättefin dag och fint initiativ. På kvällen åkte vi på söndagsmiddag hos Marcus mamma och åt sjukt gott kött. Lyckad 1årsdag <3
 

Mådde rätt dåligt i hjärna och hjärta pga. humörsvängningarna.
 
 
Besökte min favoritskog - visättraskogen med min mamma.
 

Fick DILLE på cornichons.
 

Hade sjukt långa naglar för att vara jag.
 

Fredagen den 11:e. Sista gången jag packade mina väskor som jag hade packat i 13 månaders tid varje fredag för att överleva en helg på jobbet och hos Marcus. Fyfan för detta alltså.Var hormonell och svår och hängde en sväng på Oaxen.
Söndagen den 13:e. Besökte nykvarnsmarknad och köpte tunnbröd, återigen - farmorslängtan och norrlandsabstinensen.Måndagen den 14:e. Hej lillalilla magen.

 
 
Lördagen den 18:e. FLYTTDAGS! Så kom äntligen dagen vi hade väntat och längtat efter så himla mycket. Klockan tio kom Åsa och Cricke och vi fyllde deras skåpbil och körde till lägenheten. Samtidigt mötte Marcus upp bröderna Eriksson för upplockning av två lastbilar och sedan styrde de ut till Mörkö för pålastning av alla mina prylar som hade stått där och väntat sedan December 2012 och sist Hölö och Nissebo för Marcus alla prylar. Vid tolv anlände grabsen och många fler flyttisar till lägenheten och sedan hjälptes alla åt fram till två med uppflyttningen. Jag kan säga som så att jag beundrar samtliga flyttkarlar som utan att klaga bar upp ett helt bohag för våra tre branta trappor utan hiss. Och jag är fortfarande tacksam för hjälpen. Tackade alla med att köpa hundra portioner kebab och två flak öl.Sedan drog vi igång med renoveringen. Marcus fick huvudansvaret för vår blivande sovrum och stod i 7 dagar och rev tapp i hopp om att komma fram till grunden som visade sig vara 7 lager bort. Här är ett av alla lager. Handmålad barntapet som vi gissade var från femtiotalet då lägenheten byggdes, väldigt cool faktiskt.

 

Jag tog mig an köket. Det ljusblåa var från början mönstrad tapet i blått och vitt och det lila var träfärgat. Målade det i pasteller och ville ha en så pass gammaldags/hemtrevlig känsla som möjligt.
Övriga lägenheten såg ut som kaos.
Också lyckan att få laga egen mat igen. Började göra matlistor med tanken billigt, smalt och varierat. Veckohandlade och kom en vecka undan för 600 kronor - väldigt bra om jag får säga det själv, det blev lite av en sport.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback