SeptemberOktoberNovember

2013-06-01 15:50:00 Allmänt Kommentarer (0)
Nu har ni fått min tid av förändring i skrift. Här kommer den i bilder också. September, Oktober och November. Första månaderna sedan förändringen alltså. Varsegoda.
 
(anledningen till att jag inte publicerar följande bilder på facebook, som de flesta gör, är för att jag finner deras äganderätt på samtliga bilder som publicerad minst sagt skräckinjagande. Detta är MINA bilder. Förvisso inga mästerverk men likväl något JAG åstakommit och INTE vill att någon annan än just jag ska ha möjligheten att använda hur som helst.)
 

 
SEPTEMBER

Onsdagen den 19:e September. 12 timmar efter förändringen. Rökandes långa Marlboro Gold i fönstret i blåarummet, med en mening klangandes i huvudet "Nu gäller det att överleva dagen, inget annat". Trasig tjej.


"Det här är bara början på en lång historia" citerade jag. För jag visste att det var precis så det var. Att det skulle ta tid. Lång tid. Och att jag inte hade en aning.


Lördagen den 22;a September, när jag hade packat hela min lila resväska och låtit den flytta in hos Natta på obestämd tid. Långa Marlboro Gold som sagt. Och den röda katten som trots min avsky för pälsbollar som sådana (tycker verkligen INTE om katter), envisades med att varje gång jag satt ute attackgosa på mig. Helst i ansiktet. Helst med bakdelen före. Helst hela tiden. Usch.


Natta som erbjöd allt för att hålla hjärtat lugnt. "Får jag dela täcke med dej?" "FÅR?!? Du SKA dela täcke med mej".


Planerade exakt varenda timme av dygnet för att förhindra ensamhetstiden (som jag avråder alla ifrån att vistas med för långa stunder, ensamhetstiden alltså, precis efter en förändring för tillsammans är man starkare. OBS! Inte tillsammans som i tillsammans med den man brukade vara tillsammans med utan tillsammans som i tillsammans med vänner).


Tisdagen 25:e September. En vecka efter förändringen. Hittade mina nyckelben en dag i skolan. Hejhej på dej sa dom. Hejhej på er sa jag. Nu bor dom där för alltid har jag bestämt.


Fortfaraande tisdagen den 25:e September. I busskuren vid vår fd. lägenhet. Första stunden "hemma" på 4 dagar och första umgänget med Marcus på café tratten. Nervöst och hjärtklappning.


Onsdagen den 26:e September. Mitt i natten hos mor och jag börjar fundera på om det faktiskt kanske syns i spegeln som de syns på vågen och ni skriver "Går du ned mer nu så försvinner du". "Överdrift" tänker jag och fortsätter oäta.


Den där Nathalie Mama Bird Thour som sagt, som tog sig ann sådant jag inte klarade av att ens tänka på.


Fredagen den 28:e September. Sovde hos Viveca i Upplandsväsby och var väldigt (är väldigt) tacksam över hennes existens.


Lördagen den 29:e September. Fest hos Malin N och "Du ser så himla lycklig ut, du strålar nu". Att leva på sparlåga och tro att man har allt under kontroll när inget egentligen är under kontroll, fast lycklig var jag, att plötsligt kunna festa som jag ville och inte behöva känna att jag var världens vidrigaste person pga. det. Och nej jag skelar inte.


Bakissöndag i Hölö den 30:e September. Påväg till Söndagsmiddag hos familjen Thor. "Här lär jag åka fler gånger" tänker jag. "Här lär du åka fler gånger" säger Marcus.
 

 
OKTOBER

Onsdagen den 3:e September. Första vardagen jag sovde över hos Marcus och upptäckte deras helkroppsspegel.


Godmorgonlappen dagen efter. Smälta.Påväg från Marcus till höstens första och sista brutalshoppingdag. Köpte mina första jeans på flera år och uppdaterade facebook med statusen "När man inser att livet är mitt att göra vad jag vill med". Att känna luften under vingarna. Att vara snyggast på Hölö-bussen (OBS! Inte svårt).


Fredagen den 5:e Oktober hemma hos min mamma. I väntan på Marcus för lek hos Kat i Strängnäs.


Lördagen den 6:e Oktober. Dagen vi blev tillsammans. Första "parbilden" som jag absolut inte ville visa för någon och knappt vågade titta på själv, i och med att jag 18 dagar tidigare tillhörde någon som inte var Marcus. Livräddsla med fjärilsinslag.


Posade fint på huven.

Söndagen den 7:e Oktober. Första uppvaket tillsammans som pojk och flickvän. Livräddsla enbart. Två timmar senare försökte jag övertyga Marcus om att jag var en alldeles för dum idé för att ens tänkas på och att vi inte borde vara ett vi. Han totalvägrade, tack och lov.


Tisdagen den 9:e Oktober. Kikade på ett rum och började packa ihop mina grejer från lägenheten. Ont ut i fingerspettsarna.


Tisdagen den 9:e Oktober i St. Thomaskyrkan, Vällingby. Kom på att man kan ha byxor också. Var snygg.


Torsdagen den 11:e Oktober. Investerade ett par döskallehandskar för att jag alltid velat ha ett par men aldrig fått några. Extremt fult egentligen. Så fult att det blir fint.


Fredagen den 12:e Oktober. Packa, som sagt. Ont som sagt. Hejdå kollaget föreställandes hela livet.


Introducerade Marcus för Natta och Riksten och Riksten och Natta för Marcus. Positivt introducerande, de klickade omdelenbart, tack och lov. Vågade sitta i knä ocg såg ut som den tant jag egentligen är.


Lördagen den 13:e Oktober, 24 dagar efter förändringen. Började tro på det ni sa. I Maj stod den på 86. Blev rädd.


Senare samma kväll. Maskerad hos Viveca och Sonja. Hermione igen.


Fastnade i mina byxor. Så himla bra plagg.


Började sakta men säkert inse att det var okej att vara kär i Marcus. Att jag fick det. Skrev "Välkommen in i min värld kära du, det är på riktigt nu".


Tisdagen den 16 Oktober. Hade extremt mycket överskottsenergi trots sömn på 4 timmar var natt. Lekte av mig lite på Oaxen.


Onsdagen den 17:e Oktober (pappas födelsedag *hipp hipp*). Hittade första kastanjen och insåg att hösten var här på riktigt nu.


Besökte Marcus jobb. Hittade sjukt mycket duvor i Älvsjö och hängd med dem i säkert en halvtimme. Saknade Jasper extremt mycket.


Fick dille på nagelfix
 
Fredagen den 19:e Oktober. Träffade världens bästa Christian (åh Christian<3) på café tratten. Energi och tacksamheten över att få "ha" honom kvar trots förändringen (han är bästavän med T)

Samma dag. Var smal och snygg.

Fortfarande samma dag. Fick låna Jeanettes lägenhet över helgen. Tillfälligt lugn och storleksskillnaden på knytnäve och knytnäve.
 

Lördagen den 20:e Oktober. På äventyr med min papput i Trosa.


Försökte stå lika stadigt med båda fötterna på jorden som jag gjorde på bilden. Svårt.
 

Slängdes mellan rör-mig-inte-mood och lämna-mig-inte-mood. Stackars Marcus.


Måndagen den 22:a Oktober. Försökte plugga på Oaxen. Läste 2 sidor på 6 timmar.


Det enda som gick ned ungefär.

Fredagen den 26;e Oktober, klockan 05:04. Försökte mig på konsten att sova med Marcus på vardagarna, gå upp samtidigt som honom (klockan 5:00) och bli skjutsad till min mor för vidaresovning. Nog för att jag redan levde på sparlåga men detta.. icke.. avstyrde snart den idén.
 

Lördagen den 27:e Oktober. For på maskerad i Tyresö med Marcus, Natta och Christian. Vi var bröllopszombiesar. Detta var innan zombiefieringen.


Höll på att krevera av snyggheten kostym-Marcus langade.


Resultatet. Mest spännande kommunala färden någonsin.


Jättefulla på toan.


Jättefulla i Nattas kök samma natt.


Måndagen den 29:e Oktober. När allt föll på plats och jag insåg allt som faktiskt hade hänt. 6 veckor efter förändringen. Maktlöshet och ångest och "du motsvarar allt jag inte står för". Grät konstant i 5 dagar (grät till och med ut mina linser en sväng haha), stängde Marcus ute (i räddslorna för att visa mig svag inför honom) och flyttade in på Nattas soffa. Hemskt.
Tappade ännu mer.


Färgade håret orange i ren protest mot mig själv för att jag inte orkade vara jag. Att förändra det yttre för att det inre gör för ont och är för oföränderligt ni vet.
 


NOVEMBER

Fredagen den 2:a November. Agerade zombies på lillasyster Evelinas halloweenparty. Väldigt lyckat. Väldigt livrädda kids. Skitkul med andra ord.


Började återhämta mig lite från värsta-veckan--världs-historien och körde spontanutgång i Stockholm. Otroligt lyckat även om jag-bryr-mej-inte-längre-moodet kan klassas som tämligen farligt i kombination med alkohol, inte för att jag spårar eller liknande (har aldrig gjort, kommer aldrig göra heller) men sedan när började jag dricka drinkar på krogen? Nåväl, det hade sina förklarliga skäl och det var så stört kul. Finaste utgången för en lång lång tid.


Vågade pussas in public.


Lördagen den 3:e November efter diverse återhämtningskurer. Vårt lilla kollektiv fick sin start.


Bästa Nathalie och jag, morrandes på världen. Mycket ilska men lika mycket kärlek.


Tisdagen den 13:e November. Bodde ju mer eller mindre i Riksten som sagt. Och den röda katten envisades med att assällskapa med mig varje gång jag var ute och rökte som sagt. Mindre uppskattat som sagt.


Fick lägenhet i Umeå. Gick ut med det på både instagram och facebook omdelebart och ville åka på en gång. Samtidigt vändes allting uppochned en andra gång men jag var lugn för hur allt än skulle bli så skulle jag snart vara härifrån. Trodde jag.


Fnissade åt min mamma som plötsligt fick djävulsögonbryn haha.


Torsdagen den 15:e November. Insåg att jag har en hunk-liknande man.


Måndagen den 19:e Novemver. Nattas tomtetassar som fick mig att skrattgråta för första gången på 3 månader.


Lördagen den 24:e November. Hade jätteorange hår och var likblek. Fick höra att jag såg ut som Victoria i Twilightfilmerna. Nöjd.


Söndagen den 25:e November. Världens tårtsug. Spontanbakar en tårta.


Tårtkoma.


Måndagen den 27:e November. Med livgnistan kom även studiemotivationen tillbaka. Pluggade för första gången på 3 månader och återupptäckte mina brasskills.


Tisdagen den 28:e November. Tvingade på Marcus mina tight. Höll på att kissa ned mig av skrattsalvorna. Robin Hood goes ninja ungefär.

Torsdagen den 29:e November. Hängde fortfarande mest hos Nathalie i Riksten och uttrycket "tassfive" myntades.


Fredagen den 30:e November. Första snön föll och en liten pippis valsade runt på min mammas baksida. Fina spår. Finaste djuren. Älskar pippisar som ni vet.


Samma kväll. Tacokalas hemma hos Adam. Första gången jag träffade Åsa, en av mina nu närmaste vänner.

Fortsättning följer....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback