Lördag söndag måndag

2012-04-23 15:55:29 Allmänt Kommentarer (2)
God eftermiddag!

Lördagen var första dagen på hela veckan som Thomas hade sovmorgon och den hade han nog önskat utnyttja till strax efter lunch, som han brukar i vanliga fall, men då våra fjäderbeklädda ämnade kliva upp runt 10 på morgonen så blev det inte så riktigt. Vid halv elva började det hoas från vardagsrummet och då var det bara att stiga upp. Om dom själv får bestämma så skulle dom väl kliva upp klockan 04:00, när övriga fågelvärlden vaknar, men så kul ska vi inte ha det.

- I väntan på bussen. Vi kommer få kaninungar när det väl ska till att göras barn ^^

Såsade iallafall runt i hemmet till klockan var två och jag slängde sedan in mej själva i duschen, sedan garderoben och sist på bussen för besök hos Julia. Apropå bussfärden så är det en av de vidrigaste jag vart med om på sista tiden, nog för att slbussar ofta är småäckliga att färdas med, om jag får säga det själv, både vad det gäller miljön och dess resenärer men i lördags var det sjutton i mig brutalt alltså.

Till att börja med så hade dom satt in en sådan där kort buss, utan mitten-dragspels-tjohej. Och alla som en lördagseftermiddag någon gång åkt från slussen till Älta vet att kön brukar strecka sig iallafall ett 20tal meter nedför gatan, kortbussen borde med andra ord vara utesluten vid den tidpunkten under de omständigheterna men icke. Och just för att den var så kort så fick jag, som ändå befann mig i mitten av kön, den stora äran att vara den ofrivillige första person att leda skaran med människor som heller inte fått sittplats längst bak. Den som liksom avgör om alla kommer med eller ej, den som går längst fram längst bak. Självklart gick jag så långt bak jag bara kunde och självklart tyckte busschaffisen att jag skulle gå längre, självklart. Lite småjobbigt att bli gastad på inför en hel buss när man är mer eller mindre fast. Hade dessvärre turen att få sittplats vid Viking Line-terminalen men då bredvid en snubbe som luktade som att han hade simmat i innehållet i en sådan där glasburk som brukar finnas utställda på midsommarfester, som ursprungligen varit en burk med lingonsylt men som nu gått ett hård öde till mötes, blivit bortsliten sin etikett, fylld till hälften med vatten och numera agerar fimpburk. SÅ JÄDRANS ÄCKLIGT. Okej att jag varit rökare själv men någon måtta får det väl vara, sådär överdjävligt kan man inte lukta om man faktiskt inte har simmat i en fimpburk. Medan jag ändå är inne på det, cigaretter och liknande, så kan jag meddela att det är bland de bästa beslut jag tagit någonsin. Nu har jag vart HELT rökfri i 8 månader och precis ALLT blir bättre.

Sista faktorn som bidrog till en av de minst trevliga bussfärderna var det faktum att jag inte såg något annat än en svartklädd rumpa tillhörandes en starkt parfymerad tjej som var i full färd med att, osmakligt högt, diskutera sin mens i telefon med någon.  Så alltså, en smockfylld buss, en fimpbadande man bredvid mig, en parfymerad menstjej framför mig och 0,0 sikt framåt. Jag säger bara åksjuka. Jättemysigt verkligen. Övervägde att kasta mig av bussen x antal gånger men hade ingen lust att spankulera från Hellas Gården till Älta så jag satt kvar och mådde väldigt dåligt. Vackraste stunden på jorden att få komma av och andas frisk luft.

- Bästa familjen<3

Hos Julia spenderades kvällen mest framför datorn, bloggen är under ombyggnad som ni ser och det är Julia som ligger bakom det. Säger ju att hon är världens bästa. VAD TYCKS, SO FAR? Meningen är att allt som är skall presentera allt som är jag. Duvor som i Jasper och Imogen. Skrivmaskin för mitt skrivande. Citat för det är vad som räknas OSV. Men den är inte klar ännu.
Förutom bloggdesigning så åts det laxtacos och strax efter midnatt gled Julias småberusade karl in för socialisering och sedan översovning. Fin kväll fast som den sociala varelsen jag är så föredrar jag ju att hänga med Julias päron också men det blev ingenting om den varan tyvärr.

Igår, söndag, vaknade jag av ett sms från Julia "vaken?". Jag hade alltså sovit i ett annat rum då jag inte kände mig jättesugen på att sova med Julia + Julias pojkvän då jag har tendens att snarka lite p.g.a. mina ständiga allergier och dessutom inte känner karln så väl. Sedan så resonerade jag som så att det kunde vara fint för dem med lite egentid också.
Hur som helst så var jag mer död än levande (då vi somnade runt fyra) fram till klockan två då vi tog oss ann ett OTROLIGT jobbigt träningspass (med Gillian från Biggest Loser US) i from av Yoga Meltdown. Vi svettades, flåsade, kved och led men vi gjorde det. Sedan attackduschade jag och hade ett mycket intressant samtal med Agneta Gerdau om en sak jag eventuellt kommer återkomma till i ett annat inlägg. Det är så himlans bra att hon finns, den där bästisens mamma<3

- Langade Justin Bieber-looken.

När klockan hade slagit sex begav jag mig hem och som jag tidigare nämnt så finns det igen nåd på otajmingen vad det gäller förbindelserna mellan Östertäljestation och hemmet i dessa tider... Landade innan för dörren 20:20 och åkte från Älta 18:16. Var helt slut när jag kom hem och somnade i princip på Thomas så fort han närmade sig.

- Tänk att jag vuxit upp här. Tänk att nästan varenda millimeter bär på något slags minne..

Idag är det måndag och jag är relativt nyligen hemkommen från ett stycke powerwalk/run med Johannie runt staden. Om det är något jag kommit på sista tiden är det värdet i att ha en "träningskompis". Passen med Julia gick mycket fortare mot vad de brukar göra när jag tränar dem själv och att powerwalk:a med Johannie bara flyger förbi. Dessutom så är det himla skönt för hjärtat att komma ut såhär då vi pratar som bara vi kan non-stop. Mmm fint!

- Utslitna springskor.

Planen för resten av dagen är att plugga. Min tenta är på torsdag nästa vecka och jag tänker få VG igen. Tur att hinduismen är ett relativt enkelt ämne. Tur också att kurslitteraturen inte enbart är på engelska. Dom tillfällena vill man helst bara lägga sig ned och dö, alternativt bli bästis med en britt haha.


En eloge till alla er som fortsätter läsa, och alla ni som vågar kommentera - jag blir jätteglad!


Kommentarer
Postat av: Anonym

klart jag läster, din helt underbart beskrivna blogg.

du är bäst min häst..... själv är jag väl ett gammalt sto då*!!! gnääääägggg mitt föl

2012-04-23 @ 17:30:21
Postat av: Johanna

ALLTSÅ min älskade vän! <3 du skriver så braaaa!!! Jag sitter här för mig själv och skrattar åt dina uttryck (både skriftliga och bildliga). "langade Justin Bieber-looken" hahaha, jag dog!

Du skriver verkligen asbra! wish I had that talent!

kärlek till dig <3

2012-04-23 @ 17:52:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback