Augusti månad

2014-01-08 19:30:53 Allmänt Kommentarer (0)
Blev precis uppmärksammad på att Augusti saknades... SHAME ON ME... känns jättejobbigt med min symetriångest.. allt ska ju vara i rätt ordning.. men okej, här kommer Augusti iallafall....


Så kom sommarens sista månad, Augusti. I Augusti fick vi besked om vad som skulle komma att utgöra de 2 största händelserna för år 2013. Sommaren led mot sitt slut och jag kunde inte låta bli att längta jättemycket efter höst och vinter även fast det fortfarande var väldigt varmt ute. Årstiden kändes förbrukad på nåt sätt och otåligheten blandat med livrädslan inför vad som komma skulle var ett faktum och stundom ville nog både jag och Marcus krypa ur skinnet av förväntan och längtan. Men den som väntar på något gott...Fredagen den 2:a. Grottfest i Tyresöskogarna. Ja alltså, det hade ryktats om att någon arrangerade sk. Grottfest som skulle vara smått rejvinspirerat fast i mindre skala och i mer ordnade former.. Mindre skala ja, ordnade former vet jag inte. Ljusslingor, discokulor, glow sticks, dj, shotutdelning samt fri tillgång till grottan som man på eget bevåg fick klättra in i. Crazy thing!Lördagen den 3:e. Aströttnade på syndromet mer eller mindre ALLA brudar lider av idag när det är selfie-dags. Skärp er för fan, ni ser bara ointelligenta ut.Tog oxfiléoskulden och körde lite grillbuffé på Oaxen. MÖMS på sommarmat.Söndagen den 4:e. Tog med våra småkryp till Gröna Lund. Åkte det mesta men konstaterade snart att jag dessvärre blivit känsligare med åren och numera tenderar att må lite illa i diverse åkattraktioner vilket är ytterst ytterst tråkigt. Småkrypen var nöjda iallafall. Också ett tips från coachen - åk inte eclipse, dödsångesten är ett faktum.Blev spådd i änglakort och samtliga yrkade på att nåt som involverade nystart/livsförändring etc. skulle skeDagen efter, måndagen den 5:e alltså, mitt uppe i tacoslagandet med Marcus och Joel, fick jag en väldigt stark intention som jag fått vid två tillfällen tidigare i livet (första gången i December 2012 och andra i Mars som ni redan vet) och som stämde lika mycket då som nu. Så in på toan bar det och kiss på stickan var det och 2 minuter senare den välbekanta känslan av att någon tar tag i hela ens världsbild och snurrar och skakar om den lite på måfå så att man måste sätta sig ned och verkligen inte förstår att något så logiskt kan kännas så ologiskt och tvärtom. Det var inte planerat, inte den här gången heller, det var det sista vi hade i åtanken och faktum är att jag tog TVÅ dagen-efter-piller två veckor innan och skrockade "höhö, tar jag inte det här så lär jag ju bli gravid". Men bara för att det inte var planerat så var det inte heller oönskat. Jag har velat detta sedan jag var 19 och som Marcus säger "ett barn är alltid välkommet", även om första känslan alltid är livrädsla. Hur som helst så satt jag där på toagolvet med stickan i högsta hugg och det där välbekanta strecket och hjärtat i halsgropen. Ringde Kat omedelbart och bad henne tyda bilden, just för att det var så himla osynligt, även om jag nog själv visste svaret. Och visst var det så. Meddelade Marcus som bara flinade och sa "jahapp då var vi där igen, grattis till oss".


Dagen efter behövde jag naturligtvis ta ett till test...


Och dagen efter det, ännu ett..
 
Och det här är de allra sista testen jag tog och vad som krävdes för att riktigt förstå att nu var det på riktigt igen. Man blir lätt paranoid med två missfall i bagaget. Också känslan när dom där strecken/bokstäverna/plussen framträder... stort.


Kände mig såhär ungefär och sov bara några timmar per natt för att det var så himla spännande, igen.
 

Tosdagen den 8:e. Det attackregnade och jag fick de första höstkänslorna. Här är för övrigt Marcus stuga som vi huserade i fram till den 18 Oktober. Hatkärlek på den också, fast mest kärlek.


Lördagen den 10:e. Drog med Marcus på power walk i Hölö.Var smal.Tisdagen den 13:e. Lekte med Viveca på långholmen.Måndagen den 19:e. Började få svårt att äta saker i och med illamåendet som smög sig på. Pannkakor fungerade iallafall.Lekte med min mor och handlade nya springskor.Lördagen den 24:e. Musikafton eller mer korrekt "Mankans hörna" på Idala, dvs. Marcus morföräldrars "gård". Jag och Hanna, Marcus lillebror Melkers fina flickvän, spexade framför spegeln och fnissade åt hur kul vi se ut bredvid varandra.Söndagen den 25:e. Lekte med Magnus och Tyke när Christina jobbade. Marcus och Mange gosade som vanligt, Tyke fattade ingenting.Fick förlängt till Oktober.Började ana en litenliten utbuktning. I övrigt så var dessa veckor och dom kommande 6 rätt jobbiga ur graviditetssynpunkt. Jag slapp tack och lov allt vad kräkandet innebar även om jag mådde rätt illa stundom (tack Gud för åksjukearmband och åksjukepiller) men hade desto större problem med extrem trötthet, muntorrhet, orkeslöshet, starka dofter, humörsväningningar och en ständig rädsla för att få väldigt ont eller börja blöda. Efter varje arbetspass behövde jag lägga mig i Marcus pappas iskalla utomhuspool för att få tillbaka lite verklighetsuppfattning som tröttheten tenderade att ta ifrån mig. Egentligen kom jag nog rätt lindrigt undan med tanke på dem som kräks graviditeten igenom men så är ju allting relativt också. Är så glad att allt mildrades med tiden iallafall.Också fick Jasper och Imogen sin första fågelbejbis, vilket inte heller var planerat utan bara slarvighet från mitt håll då jag dröjde för länge med att plocka bort äggen de ruvade på. Så på torsdagen den 29:e kom pippis nummer 1 och två dagar senare pippis nummer 2. Alldeles rosa och hjälplösa <3


Också hände det andra bästa, som vi hade väntat på så länge - vi kunde äntligen börja nedräkningen till inflytten i bostadsrättstrean på Törnroasvägen i Södertälje.
 
 

Hej...

2014-01-08 00:20:16 Allmänt Kommentarer (0)
....eller hur man nu börjar en sådant här grej efter sju månaders uppehåll?

Att det gått en lång tid sedan sist är ett faktum och då var just sist som jag uppdaterade något  om en tid som nu snart är ett år sedan och alltså inte i samklang med tiden som ens var under uppdaterandets skede.
Hur som helst - av mitt riktiga nu har ni inte fått veta något på en väldigt lång tid, av anledning att just livet kom emellan och så vill jag inte ha det längre då det kanske mest storslagna i mig håller på att hända och av det vill jag dela med mig men som den kontrollfreaken jag råkar vara så måste jag, innan jag går in på samtida storslagna saker, återberätta om allt som hänt till nu. Passande nog så har det precis blivit nytt år vilket gör det ännu mer naturligt att återberätta á la årsresumé. Så på det sättet får det bli.

Hoppas ni kommer tillbaka, alla ni som försvunnit härifrån, här kommer iallafall min årsresumé på år 2013. Börja genom att BLÄDDRA NED SIDAN för det börjar med Mars och slutar med December.

Sedan kommer samtida storlagna saker.

December månad

2014-01-08 00:18:22 Allmänt Kommentarer (0)
Hmm... svårt det här med att göra en introduktion för en månad som precis har tagit slut, svårt för att det känns så himla igår och svårt att se på dess helhet men vi kan väl säga kort och gott att december var månaden vi fick veta vad det är för liten groda i min mage, månaden vi gick på amningskurs, månaden magen blev extremt uppenbar över en natt ungefär, månaden första snön kom (och försvann lika fort), månaden jag pysslade ihop 12 julkort, månaden Jasper och Imogen flyttade in, månaden vi inredde lägenheten mer osv. Ja, ni får kika och läsa själv.Söndagen den 1:a December. Åkte till min bästis och profet Julia och hade pysseldag med henne och finaste Rosanna. En eftermiddag av girltalk, glitter, gos och gott ätbart. Jättelyckat <3


Torsdagen den 5:e. Pluggade som alla andra dagar från tidigt på morgonen till sent på eftermiddagen men den här dagen hade jag extra god koll på utsikten då det hade lovats snö eller närmare bestämt snökao. Och visst blev det snökaos men det försvann ju lika fort som det kom.Fortsatte göra svinbilliga matlistor, här har vi en sådan som slutade på 800kr drygt.
 
Fredagen den 6:e. Gjorde mitt livs första hemmagjorda pepparkaksdeg. Hade blivit intalad att det skulle vara fett dyrt och fett svårt och fett jag-vet-inte MEN det var fett lätt och dom blev fett goda :D

 

Måndagen den 9:e. ALLTSÅ DET HÄR!!!! OMGOMGOMGOMG!!!! Ja ni som känner mig rätt väl vet ju att jag föredrar gamla ting med lite historia och karaktär före sprillans sprojlans nya ting, det kan man tydligt se på vårt bohag bland annat. Tycker Ikea är trevligt men föredrar egentligen att röja runt på farmors lillstugevind eller på blocket och när vi var uppe hos just farmor i Maj och gjorde den traditionsenliga röda-korset-rundan (dom har världens bästa röda korset-butik där uppe!!!) och INTE var gravida så råkade vi springa på en helretro nästintill oanvänd åttiotalsemmaljunga i ljusblått fejkläder med tallriksstora hjul och helt oskadat silverchassi för endast 200 kr. Men vi var ju som sagt inte gravida då och att köpa den inför framtiden kändes ytterst läskigt, men det var iallafall där min retrovagnsobsession började och sedan dess har jag drömt om att vår groda ska få åka retrovagn men haft desto svårare att hitta den. Tills en kväll i December då Kat tipsade mig om gruppen retrovagnar på facebook vars fokus ligger på som namnet låter avslöja - retrovagnar. Och det måste vart någon som lyssnat på mina önskemål för 7 timmar tiddigare lades det ut en annons med preciiiis en sådan vagn jag kvällen innan halvgråtit över på blocket, men nu till 1/3 av blocketpriset. Hörde omedelbart av mig till säljaren och 24 timmar senare stod den här i min mammas hall. 1000 kronor gav jag och den är i så himla fint skick att man inte kan föreställa sig. Lättmanuvrerad, lätt att ta isär, lätt i sin vikt och lätt värd varenda krona.Tisdagen den 10:e. Fick flytta hem till mamma en sväng till för att Marcus hade umgåtts med vänner som eventuellt hade vart magsjuka = Marcus riskerade att bli magsjuk = jag riskerade att bli magsjuk = panik = fly. Gjorde iallafall asgod firregryta och 12 julkort under tiden jag var mammans inneboende igen.Återvände till lägenheten och förbryllades av det extremt fina ljuset ute. Här är för övrigt vår utsikt från vardagsrummet.Magen blev som sagt riktigt uppenbar även fast resten av mig envisades med att gå ned i vikt, något min barnmorska morrade rätt ilsket åt och jag försöker motverka genom att äta mest hela tiden nu haha. Här är jag i vecka 22 och 23.Fredagen den 13:e. Jasper och Imogen flyttade in <3Och duvorna på taket höll på att blåsa bort av vädret. Älskar dessa takduvor förresten. En hel flock bor det där och som ni ser så har vi ju fönster i takhöjd så det är inte ovanligt att man ser när dem glidflyga i fönsterhöjd.Övergav herr Iphone för denna. EXTREM omställning i början men nu går det bra minsann.


Förälskade mig i klorin och attackstädade vårt badrum flera gånger i veckan, till Marcus förtret ("DET LUKTAR BADHUS FÖR FAN!!!").Julpyntade och inredde massor så att det faktiskt blev jättefint. Älskar vår lägenhet men det saknas fortfarande mycket möbler, så om någon av er mina läsare har sängbord och skrivbord som vill flytta hemifrån så hojta!


 
 
Gjorde min första egna julskinka som blev sååååååå god!!! Ekologisk var den dessutom och kostade skjortan och halva byxan gjorde den med.
 
 
Gjorde en julklapp till min lillasyster som till min stora förtjusning blivit smått galen i världens bästa Håkan!
 

Hade långa konversationer med min Dino om vart snön kunde tänkas befinna sig...


Fyllde år och gjorde en pannkakstårta. Firade sedan med vännerna på en tapasrestaurant i stockholm med väldigt god mat.Var extremt trött och stressad inför julen, ville mest göra som den här pippisen.Julafton firades med Marcus stora familj och släkt på Idala och tomten var skrämmande bekant ;)Min knasis <3Sedan torsdagen den 26:e packade vi in oss i pappans saab och åkte upp till min farmor i några dagar. Väldigt fint som vanligt även om man skulle behövt iallafall 1 vecka till för att komma ned i varv och även om det var ytterst snösnålt. Rände på röda korset, bilpromenerade till Hoting, åt massa kakor, gick långpromenader, hade walking dead-marathon, blev inspanad av en ekorre under taket och tog igen förlorad tid med världens finaste farmor osv.


Och här har vi farmor och farfars julklapp från mig. Ett familjeporträtt i Julia Pott-stil. Min specialitét.


Och sist men inte minst - nyårsafton som spenderades hos Mange och Christina med ett gäng fina människor. Åt trerätters, drack alkoholfri öl och kikade på en biljon raketer som avfyrades. Jag hatar dessvärre raketer och gömde mig i en trappuppgång större delen av tolvslaget. Fin och LUGN nyårsafton som avslutades med att vi agerade taxirörelse till klockan fem på morgonen.


Och det var mitt 2013! NU börjar tiden.

November månad

2014-01-08 00:16:52 Allmänt Kommentarer (0)
Så kom nästa månad vi hade väntat länge på, månaden vi var inbokade för rutinultraljud på Södertälje sjukhus där alla bejbisens organ och liknande. November var också månaden då vi började komma lite mer i ordning i hemmet, vi började aklimatisera oss och vi fick ett sovrum. I övrigt fortsatte jag att hänga på Oaxen, hängde lite mer på akuten och längtade efter snön som aldrig kom. Också upptog jag mina teologistudier för att vinna tillbaka mitt csn.
 

 
Lördagen den 2:a. Upptäckte det här med isglass enbart gjord på is och upptäckte även att det började bli rätt synbart vad som skedde i magen på mig. Vecka 16 +1. Det här med isglassar förresten... ytterst farliga ting.. hade som rutin där ett tag att äta en innan jag somnade varje kväll. En kväll glömde jag dessvärre att skölja av den innan jag satte den i munnen vilket resuterade i att den hade frysytan kvar och mina båda läppar fastnade på glassen. Fick givetvis panik och förlorade mitt förstånd och drog med våld loss den och skinnflådde mig själv så till den milda grad att jag blodade ned både sängen, hallgolvet, hallspegeln och hela badrummet. Blev så chockad att jag började asgarva trots smärtan och Marcus såg helt skräckslagen ut när jag stod där och dregglade som en annan zombie..trots att han älskar zombiefenomenet? 1-0 till isglassen alltså.Crav:eade apelsin och clementin.

 

Blev ganska klar med köket.Försökte förstå att det var sant. Man blir rätt skadad av att inte ha ett hem en för lång tid. Flera gånger var jag påväg till min mamma där jag hade huserat hittils utan att tänka mig för riktigt.


Färgade håret och undvek att färga badrummet. Det här med att färga håret är ju rätt intressant. Som ni säkert noterat så går jag runt med utväxt rätt oftast, det beror på att jag har så sjukt mycket hår, så torrt hår av permanenten jag gjorde sommaren 2012 och barret kräver helst 3 förpackningar färg vilket landar på en summa runt 350 kr = inte rimligt att färga så ofta som barret skulle vilja. Hur som haver så färgade jag håret och det var fint i ungefär 4 veckor innan utväxten tog över.. himla knepigt med orange färg.Fredagen den 15:e. Åkte ut på Oaxen för att agera make-up artist åt min lillasyster som skulle på klassfest i halloweentema. Sminkade henne som bilden nedan visar, fast det är ju jag.Onsdagen den 20:e. Började få en rätt uppenbar kula på magen som såg ut såhär i liggande läge. Också var vi äntligen på ultraljudet men den envisa grodan ville varken visa sitt kön eller sina organ utan envisades med att sitta i skräddarställning. Småbesviken men lycklig över att den mådde bra. Tre dagar senare i vecka 19 + 1 kände jag grodan röra sig för första gången. Jag låg i pappas bäddsoffa strax innan elva på förmiddagen och konverserade med världens bästa batterimamma när jag plötsligt kände något väldigt i höjd med blygdbenet som kändes ungefär som en luftbubbla eller en muskelryckning, visste direkt att det var den men var ändå tvungen att fråga världens bästa batterimamma om det kunde vart vad jag trodde det var och visst var det det, senare på eftermiddagen rörde sig hela magen. Så himla häftigt.Måndagen den 25:e. Hade legat i ibs-smärtor i 3 dygn som inte ville ge med sig och fick tillslut rådet att uppsöka akuten. Sagt och gjort. Satt 8 timmar på huddingeakuten för att sedan få det bekräftat att ja.. det var just ibs och det skulle gå över av sig själv. Så himla frustrerande att bli så jävla däckad utan att kunna göra något alls, trots bra kostintag och liknande. Hatar ibs och dess skov.

Oktober månad

2014-01-08 00:16:00 Allmänt Kommentarer (0)
Också blev det ÄNTLIGEN Oktober, ÄNTLIGEN!!! Månaden jag slutade ränna runt med mina väskor hårt packade och faktiskt fick ett hem igen efter 13 månader utan ett. Lättnaden var enorm men samtidigt var omställningen läskigt stor, som det är när man blir sambos och faktiskt på riktigt ska börja leva ihop under samma tak 24/7. Oktober var också månaden jag blev uppsagd, på helt orimliga grunder som till och med facket förfasades av, känner fortfarande att jag har blivit så himla dåligt behandlad och att kriminalvården SJÖNK i mina ögon. Så himla olägligt också med tanke på att vi precis hade flyttat och med tanke på graviditeten. Satte naturligtvis igång och sökte en miljon jobb och gick på några intervjuer men inget ledde någonstans, hösten är inte högsäsong för jobbsökandet direkt. Skämdes och skäms än idag fast att det INTE var mitt fel alls utan ett sätt för dem att avskeda utan att behöva engagera sig typ. Annars så hade jag sjukt långa naglar (hormoner), for på rättegång i Linköping, hängde lite på Oaxen, avslöjade graviditeten för allmänheten, renoverade köket och försökte finna nån slags rutin i livet utan arbetstider.Onsdagen den 2:a. En pippis på 1 månad och 2 dagar. Dom hade blivit så pass "stora" nu att Jasper började känna konkurrens om Imogen, även fast dom små fortfarande bara ville bli matade och inte alls hade utvecklat parningsinstinkten, så Jasper hade börjar jaga dem runt i buren och picka dem på huvudet. Helt hemskt att se men naturens gilla gång i guess. Fick panik av det hela och ringde runt till olika djuraffärer i hela Stockholm i hopp om att någon ville sälja en billig bur till mig då de små behövde flytta. Fick tillslut tag på en djuraffär som var specialister på just pippisar och som låg i roslagstull och som erbjöd mig en begagnad men hel bur helt gratis. TACK säger jag bara.

 

Fredagen den 4:e. Var och gjorde cub-test på Södertälje sjukhus, dvs. test som vidar eventuella kromosomavvikelser på bejbisen. Och om det kan man tycka vad man vill men vi tyckte det var högst nödvändigt och resultatet var bra också. 6 dagar senare gick vi ut med det via facebook och responsen var närmast chockerande.
 

Lördagen den 5:e. Var på barnmässan med Kat, Joel, Magnus, Christina, Tyke och Marcus och på kvällen åkte vi till Nacka och gick på Julia och Eriks inflyttningsfest.


Söndagen den 6:e. Firade ett år med Marcus och blev uppvaktad med frukost på sängen. Fick en fin parfym, ett halsband och den här lilla grodan som symboliserar vår groda. Sedan firade vi genom att låta varandra välja en aktivitet. Jag valde gudstjänst i Hölökyrkan och Marcus valde att få övningskörs med mig. Jättefin dag och fint initiativ. På kvällen åkte vi på söndagsmiddag hos Marcus mamma och åt sjukt gott kött. Lyckad 1årsdag <3
 

Mådde rätt dåligt i hjärna och hjärta pga. humörsvängningarna.
 
 
Besökte min favoritskog - visättraskogen med min mamma.
 

Fick DILLE på cornichons.
 

Hade sjukt långa naglar för att vara jag.
 

Fredagen den 11:e. Sista gången jag packade mina väskor som jag hade packat i 13 månaders tid varje fredag för att överleva en helg på jobbet och hos Marcus. Fyfan för detta alltså.Var hormonell och svår och hängde en sväng på Oaxen.
Söndagen den 13:e. Besökte nykvarnsmarknad och köpte tunnbröd, återigen - farmorslängtan och norrlandsabstinensen.Måndagen den 14:e. Hej lillalilla magen.

 
 
Lördagen den 18:e. FLYTTDAGS! Så kom äntligen dagen vi hade väntat och längtat efter så himla mycket. Klockan tio kom Åsa och Cricke och vi fyllde deras skåpbil och körde till lägenheten. Samtidigt mötte Marcus upp bröderna Eriksson för upplockning av två lastbilar och sedan styrde de ut till Mörkö för pålastning av alla mina prylar som hade stått där och väntat sedan December 2012 och sist Hölö och Nissebo för Marcus alla prylar. Vid tolv anlände grabsen och många fler flyttisar till lägenheten och sedan hjälptes alla åt fram till två med uppflyttningen. Jag kan säga som så att jag beundrar samtliga flyttkarlar som utan att klaga bar upp ett helt bohag för våra tre branta trappor utan hiss. Och jag är fortfarande tacksam för hjälpen. Tackade alla med att köpa hundra portioner kebab och två flak öl.Sedan drog vi igång med renoveringen. Marcus fick huvudansvaret för vår blivande sovrum och stod i 7 dagar och rev tapp i hopp om att komma fram till grunden som visade sig vara 7 lager bort. Här är ett av alla lager. Handmålad barntapet som vi gissade var från femtiotalet då lägenheten byggdes, väldigt cool faktiskt.

 

Jag tog mig an köket. Det ljusblåa var från början mönstrad tapet i blått och vitt och det lila var träfärgat. Målade det i pasteller och ville ha en så pass gammaldags/hemtrevlig känsla som möjligt.
Övriga lägenheten såg ut som kaos.
Också lyckan att få laga egen mat igen. Började göra matlistor med tanken billigt, smalt och varierat. Veckohandlade och kom en vecka undan för 600 kronor - väldigt bra om jag får säga det själv, det blev lite av en sport.
 

September månad

2014-01-08 00:14:31 Allmänt Kommentarer (0)
Så blev det September och jag började återigen arbeta sjukligt mycket. 19 pass på en månad och vardera var 11 eller 13 timmar långa och gärna 90 timmar i veckan. Så sjukt orimligt såhär i efterhand och både facket och mina arbetskollegor hävdade att det inte var okej, tur att jag var relativt omedveten om vad som är okej och inte okej annars hade jag nog gått av på mitten. Och tur ändå att det var så himlans mycket jobb så att tiden gick lite snabbare och de första "farliga" graviditetsveckorna (dvs. fram till vecka 12) fick löpa på, fast 3 nattpass på raken á 39 timmar vill jag aldrig mer vara med om. Annars så tog vi min surströmmingsoskuld (det var gott!!!), hängde mycket med Mange och christina, började planera för flytten, firade Marcus födelsedag, valde sängar på Ikea och hängde på både vanliga akuten och tandakuten med Marcus som var rejält dålig där ett tag.Söndagen den 1:a. Pippispippisarna, som jag kom att kalla dom (en pippis pippis), 2 dagar gamla. Så himla spännande att inspektera dom små och Jasper och Imogen som föräldrar. Älskade djur.Måndagen den 2:a var det dags för vårt andra vul (vaginaltultraljud) som man är berättigad om man haft otur med tidigare graviditeter. Det första hade ägt rum 2 veckor tidigare men då var det alldeles för tidigt för att se något. Jag var bara i vecka 7 här men ändå hade vi hunnit utveckla känslor för det lilla (eventuella) livet i mig så när vi på en gång fick se hjärtslagen på ultraljudsskärmen föll en enorm sten från våra axlar, även om allt fortfarande kunde hända.Torsdagen den 5:e. Tyckte det började synas lite, fast nu i efterhand så kan jag ju säga att uttrycket "man ser det man vill se" stämmer rätt väl.Fredagen den 6:e. Första gången jag rörde vid pippispippisarna då de behövde badas lite eftersom ännu inte var allt för rörliga = blev sittandes i sin egen avföring = naturligt men otrevligt. Hjälpa dom små <3Jasper och Imogen var nog lättade att få lite avlastning.Mja, sedan var det som sagt dags för en omgång till på akuten. Om det är ett ställe vi hängt på mycket år 2013 så är det just på sjukhus och akutmottagningar. Den här bilden är förvisso tagen Lördagen den 7:e på tandakuten när vi efter frukosten måste åka in och få en av Marcus trasiga tänder lagade bums då han håller på att gå under i smärtorna. LILLA vännen, otrevligt men inte att jämföra med besöket på vanliga akuten två dygn tidigare då Marcus plötsligt, på kvällen den 5:e när vi precis kört in med bilen på gården i Hölö, inte kan stå på benen, håller på att kräkas av yrsel och knappt går att få ordentlig kontakt med. Ytterst obehagligt. Så in till Södertälje sjukhus bar det iväg. Ska ha som mål för 2014 att inte behöva hänga så regelbundet på diverse sjukhus och liknande..Måndagen den 9:e. Pippispippis 11 respektive 9 dagar gamla.Torsdagen den 12:e. 14 respektive 16 dagar gamla. Alltså dom där varma små tassisarna <3Dog skrattdöden av sådana här när jag jobbade natt.Började tillverka fotokollaget till Marcus födelsedag. Framkallade de finaste bilderna på oss och skrev en motivering varför han är världens bästa människa och små citat som är vi. Köpte även ett armband och lät gravera in "Varg", för att han är min varg, och en skjorta från Dressman.Sedan drog det ihop sig till Marcus kalas som han skulle ha för massa vänner på sin dag och jag som hade tillfälligt craving för smörgåstårta ställde mig och gjorde kanske världshistoriens godaste. Ena fyllningen var tonfisk och avokado och andra lax och soltorkadetomater. Succé!!


Tisdagen den 17:e. 19 dagar gammal pippispippis.Min mor i ett nötskal....Torsdagen den 19:e. Rände runt på Ikea med Marcus och planerade inköpen inför den kommande flytten.Saknade min farmor extremt mycket och det faktum att hon fyllde 75 dagarna som kom och hela släkten skulle upp till norrland och fira henne och jag inte kunde följa med för jag asjobbade gjorde inte saken bättre. Fick nöja mig med att svassa runt med ett örhänge jag fick av henne julen 2012 som hjälpt mig flera gånger.Fredagen den 20:e. Blev irriterad över att det plötsligt syntes och att mina arbetsbyxor inte gick att stänga. Samtidigt som det var fint att det hände nåt.


Måndagen den 23:e. Pippisfamiljen <3Hejdå vanliga kroppsformen. Och JA mina trosor är urläckra.Måndagen den 30:e så var vi på vårt 3:e vul och fick se den här lilla filuren som hoppade runt som en groda  där av smeknamnet Grodan. Så himla stort ögonblick. Nu blev allt mycket verkligare och med den här bilden i plånnboken började iallafall jag förstå vad som komma skulle, men ännu var det inte offentligt..
 

Juli månad

2014-01-08 00:11:14 Allmänt Kommentarer (0)
Som första bilden låter avslöja - så såg mitt Juli ut, jag jobbade så himla mycket och försökte ta vara på de få timmarna efter arbetstid och alla nästan oexisterande lediga dagar. Vill aldrig mer jobba såhär mycket en hel sommar.. känns som att jag förlorade hela sommaren ungefär.. 60 timmarsveckor är inte okej..
Hade fint hår, fortfarande.Lördagen den 6:e. Plockades upp av Cricke, Åsa och Marcus efter arbetstid och styrde bilen mot Västerås och Powetmeet - världens största bilträff där vi spenderade kvällen åkandes raggarbil. Extremt kul och lite farligt men som sagt, att ta vara på den lilla fritiden sommaren har att ge.Hade en extremt hunkig man.Och var väldigt snygg själv också.Söndagen den 14:e. Träffade Christian igen efter ett LÅNGT uppehåll. Himla fint återseende, himla fin vän <3
Mindre vacker Bettan med heltrasig broms.Onsdagen den 17:e. Försökte hålla skenet uppe att det var superduperkul att jobba på Hall. TJOFADDERITTAN! Var rätt snygg i "plitkläder" alltså...Middagade med Natta och Åsen i Södertälje!Måndagen den 22:a. Följde med Blidösundsbåten för 3:e året i rad när Daniel Lemma spelade. Magiskt bra.Onsdagen den 24:e. Hälsade på Kat med familj i deras nya radhus i Härad. Käkade asgod mat, ännu godare fika, blev kompis med en pigelkotte, pratade till sent inpå natten och tänkte att det här måste vi göra snart igen.Skrev följande i min hand under varje arbetspass..Fredagen den 26:e. Marcus hade semester och fick där med för vana att hämta mig från jobbet VARJE dag. En eftermiddag kom han i den här snyggingen. Min coola bilmeck<3Invaderade papputens lya och fann hans pass.. konstaterade att vi nog är rätt lika iallafall.. hehMåndagen den 29:e. GÖTEBORG!! Ja det kom sig som så att sommaren började lida mot sitt slut, dvs. Marcus semester höll på att ta slut och vi ville göra något bara vi två. Först övervägde vi en miniroadtrip i södra sverige men då jag endast hade 3 dagars ledigt på raken så kändes det som ett för stort projekt. Jag hade jobbat två nätter innan och hade ingen aning om vart vi skulle när jag klev av mitt pass klockan 06:30 samma dag men inom en timme var vi slående öveerans om vart vi skulle. Göteborg fick det bli! Vi bodde på mitt favorithotell Scandic Rubinen, åt sjukt god mat (för att inte tala om den spanska ölen!!!), shoppade Marcus en helt ny garderob, såg Håkan Hellströms film på bio och tog Marcus Ullared-oskuld. Så himla fint att bara få vara varandras för en stund. Sommarens andra finaste händelse. Älskade Göteborg. Älskade spontanitet. Älskade Marcus Colling.
 

Juni månad

2014-01-08 00:07:54 Allmänt Kommentarer (0)
Också blev det sommar tillslut, vilket jag var helt säker på inte skulle inträffa när snön till och med ville ligga kvar sista veckan i April, men visst kom den ändå och som jag hade längtat. Juni var månaden jag började jobba på Hall, månaden jag tog min folkvagnsfestival-oskuld, månaden jag fick min första lön på över 1 år och månden vi åkte till Bråvallafestivalen.Måndagen den 3:e Juni. Jasper inledde sommaren med ett bad. Jag inledde sommaren med att börja jobba på Hall.Tisdagen den 4:e. Lekte med Åsa och tillverkade ett par kalsonger och en ninjamössa till Marcusen.Torsdagen den 6:e. Gjorde mig redo för avfärd mot Mantorp och folkvagnsfestivalen Bug Run där kommande 4 dygn skulle spenderas. En folkvagnsfestival är för er som inte riktigt vet en festival endast avsedd för bilar/bussar av märket volkswagen där folk möts för 4 dagars fest och inspektion av diverse "racinglopp" (vet inte ett bättre ord) etc. Jag som är extremt oinsatt och verkligen har noll koll på dessa fordon åkte dit i hopp om att förstå entusiasmen litelite bättre och visst gjorde jag det. Vad jag dessvärre inte förstod var grejen med att sitta och dricka mer eller mindre konstant i 3 dygn.. men det kanske är en annan femma om man har sin umgängeskrets med sig och verkligen brinner för fordonen och det livet. I övrigt var det mysigt.Måndagen den 10:e. Började jobba heltid och var extremt trött hela tiden.Lördagen den 15:e. Invigning för nya bryggan på Oaxen med papputen och lillasystern.Måndagen den 17:e. Fick veta av jobbet att jag visst hade fått flyttat arbetspass och visst kunde gå på festivalen vi talat om så mycket hela våren. När Marcus hämtade mig från jobbet hivade han upp ett kuvert med följande i. Lyckan.Förlorade förmågan att mickra kaffe...Färgade håret och fick till den mest perfekta kulören någonsin.
Torsdagen den 27:e. BRÅVALLA!!!!
Alltså jag har fasat lite för att berätta om Bråvalla, som mot alla odds var årets händelse, just för att det verkligen var årets händelse.. allt var verkligen på topp och jag har inte haft så kul, känt så mycket glädje, gemenskap, lycka och eufori på en festival sedan Hultsfred 2009 och den festivalen har för mig varit extremt helig. Bråvalla 2013 alltså. Jag åkte ned med Marcus i en fd. postbilsskåpbil som också fick agera bostad åt oss de 4 dygnen vi var där. Väl nere så mötte vi upp Rosanna och Julia som hade haft turen att fått låna lägenhet i krokarna samt Malin, Natta och Alex som tältade på tältcampingen. Tillsammans gjorde vi det bästa av de fyra dagarna festivalen var igång. Dansade så att benhinnorna värkte, skrattade så att luften tog slut, spontanitetade som om det inte fanns någon morgondag och tog så himla väl hand om varandra och så himla mycket YOLO. Tappar alla orden etc. SÅ JÄVLA LYCKAT!

 

Söndagen den 30:e. Samma söndag som vi kom hem fyllde min lillasyster Evelina TOLV år. Kan INTE fatta att hon är så "stor" utan vill minnas hennes som den lilla tvååring hon var för 10 år sedan uppe hos farmor, den lilla tvååringen som vägrade kläder hela sommaren och för jämnan gick omkring med ett paket singoallakakor och som fick lika mycket panik som jag när jag trampade på en geting och sedan försökte trösta mig genom att placera kakor på en rad på benet jag hade blivit stucken i samtidigt som hon upprepade "nas det bli bättre". ÄLSKADE LILLA INDIVID <3


Blev fint sminkad av Marcus....Diskade av mina Bråvallaskor..... så sjukt lerig festival, har aldrig vart med om liknande och då har jag vart på 5 stycken.
 
 
 

Maj månad

2014-01-08 00:05:25 Allmänt Kommentarer (0)
Så blev det Maj och våren kom på riktigt och med våren kom även jobben och möjligheterna att drömma om framtiden på ett helt annat plan. Fortsatte festandet, fick 2 jobb, åkte färja och till Norrland och uppmuntrade den hittils vilande kreativa ådran i mig och hittade vägen tillbaka till både fotandet och illustrerandet. Skön och händelserik månad.Torsdagen den 2:a. Mysjasper som sagt.


Fredagen den 3:e. Fredagen då Marcus kom hem med ett unibrown som mellan ögonen som inte hade suttit där när han gick till jobbet på morgonen. Skrattadesönder ungefär.Var rätt skapligt snygg.


...Som sagtLördagen den 5:e. Tog Hölö-skolans-dag-oskulen och kikade på Marcus lillasyster Meja när hon modigt nog sjöng en skvätt.Dagen efter det var det dags för fotosession tyckte jag och Meja ställde snällt upp. Äventyret tog 4 timmar då vi gjorde två olika stilar och maken till fotogenisk får man leta efter. Fina Meja.Tisdagen den 7:e. Ansiktsmaskade.Torsdagen den 9:e. Jann's 60 årsdag. Världens bästa Jann. Illustrerade detta Julia Pott-inspirerade familjeporträttet som faktiskt är ganska likt. Jag är räven med kameran.Fredagen den 10:e. Vaknade i Runtuna med den här fina utsikten. Hade lekt med Marcus vänner Ellinor och Mattis sedan kvällen tidigare och tagit raggarbilsoskulden. Fint med lite äventyr. Ännu finare med ett hus på landet.Senare samma dag fick vi lov att uppsöka SÖS-gynakuten då ingreppet tidigare i April inte riktigt gått som det borde gått. Fick piller för att ordna upp det. Som var munsönderfallande = ska smälta i munnen. Så vidrigt. Och inte hjälpte dom heller. Min kropp ibland alltså.. Och Marcus sov mot en kruka.


Och sist den dagen kom fina vänner och kvällschillade hos Marcus. Fint <3


Lördagen den 11:e. När Jasper slutligen accepterade även Marcus och sedan vägrade lämna hans sida.Fotade syskonen Colling inför deras moders födelsedagspresent. Bra gener vare här.


Senare samma dag så bjöd vi in oss på fest hos Marcus lillebrors kompis. Grillning, dansk julafton, bastu och nattbad (deltog dessvärre ej på de två sista aktiviteterna). Extremt tonårsaktigt. Extremt mycket fylla och EXTREMT kul. Sedan att jag och Natta såg ut som två gamla svartrockare i jämförelse med resten av gästerna, det är en annan femma.Två dagar efter festen, på måndagen den 13:e vaknade jag och Natta i Marcus hus (skrev ju att hon brukade sova över ibland till på måndagarna) av att det ringde i min telefon, missade samtalet men var inte sen med att ringa upp då jag av erfarenheter vet att okända nummer tidigt på morgonen i jobbsökartider oftast är just arbetsgivare och mycket riktigt. Vad som dessvärre skiljde dessa samtal åt från alla andra var att rösten som svarade i den andra änden svarade "Kriminalvårdsanstalten Hall". Höll på att stryka med av överrumpling ungefär men kom sedan på att jag hade sökt jobb där. Så torsdagen den 16:e bar det iväg på intervju. Var lika skeptisk som bilden visar och köpte mig ett par nya byxor i tröst då jag tyckte intervjun gick helt åt skogen..Fredagen den 17:e Maj. Marcus mamma Maria fyllde 44 och annordnade världens kalas på sin altan. Extremt mysig tillställning med god mat, fint sällskap oh kvällssol utan dess like. Hade dessutom knåpat ihop ett kollage på alla Marias barn i present (från hennes barn - inte från mig även om jag var dess skapare) som gjorde dundersuccé.Lördagen den 18:e. Marcus bästis Magnus och hans dam Christina annordnade dop för sin lilla skrutt Tyke. Väldigt fin cermonie även om prästen lade till rätt otippade inslag i det hela.Måndagen den 20:e. Poserade lite i min nya jacka hemma hos Marcus pappa. Lyckan över att slutligen hitta den bomberjack´s-inspirerade jackan som man inte såg ut som ett tält i!Illustrerade hur det var en gång i tiden och saknade såklart just den tiden.Lekte med min mor.Lördagen den 25:e. Så var det dags för somligas största händelse år 2013, nämligen Jann's födelsedagskryssning. Klockan fyra samlades alla vi som skulle med på terminalen och sedan bar det iväg på ett 24timmars äventyr som alla sent ska glömma. Det var jag, mamma och Jann. Sedan var det även Janns familj - pappa Ivan 89, bröderna Kaj och Kristian 23 och 25, Ivans fru Buppa, Janns tre systrar Bibbi (+man och sonen Nicolas 23), Laila och Irene (+ sonen Mads 15) och Janns dotter Veronika och hennes sambo Håkan. Sedan så var det även min mammas vänner Lena A, Lena K, Lena K's pappa Svenne 79 också var det Marcus och Jossan. Helt superlyckat med tanke på allas olika åldrar även om Marcus lyckades dra på sig ett ryggskott utan dess like och spenderade dag 2 runtstruttandes som en annan böjd banan.När vi kom i land blev det raka vägen til akuten med bananen i sällskapet för omplåstring och voltarenspruta.Måndagen den 26:e klockan 19:47. Ögonblicket precis efter att jag hade fått reda på att jag hade fått anställning på kriminalvårdsanstalten Hall som kriminalvårdare sommaren ut, med goda chanser till förlängning. Jobbet i sig lockade inte jättemycket men lönen och det faktumet att det bara skulle ta 30 minuter kommunalt att ta sig gjorde det hela desto bättre. Var extremt glad och nöjd. Hade förvisso redan fått anställning som kundtjänstmedarbetare på Coop men resonerade som så att Hall var att föredra framför Coop då Coop låg i Sundbyberg.. något jag kan ångra i efterhand ja.


Åsa kom hem från London och hade köpit med sig den brutalaste resegåvan någonsin till mig. Dog <3Klottrade lite på Jann's spegel.Torsdagen den 30:e. Det hade blivit dags att tömma lägeheten i Umeå då dess egentliga ägare skulle flytta tillbaka så iväg bar det. Senaste gången vi hade varit där tillsammans hade det varit -15 ute och snödrivor upp till lyktostolparnas lampor. Nu var det +27 och helt molnfritt. Brutala kontraster mot då och en helt ny bild av staden och små sting av ånger att jag inte gav det en ärlig chans.. Hur som haver så anlände vi i Umeå vid fem och efter att ha attackstädat lägenheten och vart förbi farfen som låg inne på sjukhuset jag också hade legat inne på 5 månader tidigare, så susade vi vidare till min farmor som bor 20 mil bort. Sedan fick vi tre helt underbara dagar där uppe bestående av gräsklippning, gräskrattning, blomvattning, sommarens fösta dopp utomhus i gassande kvällssol, rödakorsetshopping, bilpromenering och allt som hör försommaren till där uppe. En av sommarens bästa händelser. Som jag älskar mitt paradis i kombination med den jag älskar mest i hela världen.

April månad

2014-01-07 23:54:35 Allmänt Kommentarer (0)
Om Mars var mörker och ångest så var April ljus och lycka. Allt vände. För att jag såg till att det vände. Som man måste göra om man vill något. Att slutligen greppa tag i vad som är för att fatta vad som verkligen betyder nåt, ungefär och att tro att det bästa inte hänt än, som Håkan Hellström sjunger. Spontaniteten, karatefyllornas (uran karate) och euforins April 2013.
 


Onsdagen den 3:e. Veckan vi tog otillåtet påsklov för att samla ihop oss lite bättre i Hölö för att få en chans att förstå nuet lite bättre än hittils. 10 dagar tidigare hade jag avblåst alla Umeåplaner som fanns i absolut sista stund och 3 dagar tidigare för andra gången i vår rellation förklarat att jag inte är nåt flickvänsmaterial egentligen, jag som är så knepig och var ungefär en millimeter ifrån att göra slut på allt vad vi innebar. Man kan beskriva det som att jag alltid varit extremt kär i den här fantastiska varelse men stundom slagit ifrån mig alla de känslorna då jag tenderar att krångla till det för mig själv himla mycket i huvudet och hjärtat och inte tycker att han ska behöva stå ut eller drabbas av något sådant, världens snällaste tålmodigate som han är. Där av ihopsamlingen och det otillåtna påsklovet. Den extrema tacksamheten i efterhand för att det finns batterimammor som fångar ens sunda förnuft när man tappat bort det och pojkvänner som står kvar och ser rätt igenom en när man själv är förblindad. Tacksamheten att bli hjälpt och hitta rätt igen. 
 

Fredagen den 5:e. Lekte med filuren i baksätet, Carro, och smugglade sedan med henne på pizzaafton i Hölö och sist på en av vårens roligaste spontantillställningar hos Marcus vän. Det var så himla fint att kunna umgåsa alla 3 som förr i världen även om förhållandena är minst sagt annorlunda nu.


 
Tisdagen den 9:e. Mysjasper


Torsdagen den 11:e. Marcus var hemma från jobbet och var sjuk och jag passade då på att storstäda hans lilla sruga i 8 timmar, som det faktiskt tog. Räknade och torkade av samtliga av filmfantastens dvder och sorterade dem efter bokstavsordning.. nåt jag aldrig gör om då det tog 3 timmar. Det här är kanske 1/4 av alla.


Fredagen den 12:e. Fick följande sms från min bästis i hela världen och blev helt halvgråtig för den lilla kvinnans skull, nu var det hennes tur att flyga.Måndagen den 15:e. Som jag skrev i Marsinlägget så började jag våren med att kissa på en sticka som visade ett tydligt plus. Det var inte planerat någonstans och jag blev mer livrädd än lycklig av det hela, trots att det var välkommet. Sedan när livräddslan hade avtagit något och det väl hade sjunkit in en aning var det dags för vul (vaginalt ultraljud) för att se så att allt stod bra till. Det gjorde det inte. Det var en graviditet men inget foster. Andra gången gillt. Första gången detta hände var 4 månader tidigare men då misstänkte dom även att graviditeten satt på fel plats (där av sjukhusvistelsen över nyår 2012)  = utomkvedshavandeskap = inte bra. Tack och lov så gjorde den inte det och kroppen skötte allt själv men dessvärre inte den här gången. Därför behövdes en kirurgisk abort genomföras och därför spenderade jag måndagen den 15:e April såhär. Blev sövd och hela balletten och vaknade.

Skrev i bloggen

"Och igår var jag med om in första operation i hela livet. Blev sövd och karvad i med narkos och hela kittet och vaknade helt väck  (men kunde ändå förmå mig att pressa fram "Vart är Marcus?") och fått knapra citodon sedan dess och knatar omkring som en annan sengångare, men faktiskt så känner jag  att idag är första dagen på 7 månader som allt faktiskt håller på att lösa sig"

Nu vet ni det också.Tisdagen den 16:e. Kände hur allt började om, positiv bemärkelse.Onsdagen den 17:e. Min kusin Joel's 7årsdag som firades med legobygge i Saltsjö-Boo där han med familj bor. På vägen hem i bilen var jag med om årets mest nervkittlande upplevelse. Skrev följande på facebook;"Dessa JÄVLA spindlar. Skräcksenario2013: sitter i mammans jättelilla Toyota Yaris som mäter 1 dm upp till taket. Har en intressant diskussion om bostadsmarknaden och jobbsituationen som råder för närvarande när jag plötsligt fastnar med blicken i taket straxt ovanför mammans huvud. Får syn på jättespindeln Hugo som säkerligen mäter 1 cm mellan ögonen och som i raskt tempo börjar sin promenad åt mitt håll. Panik och skrik och hjärtklappning och kallsvettningar och gråt och dödsångest á la försöka åla mig över mamma vidare till baksätet med detta fruktansvärda djur springandes 1 dm ovanför mitt huvud. TACK gode Gud för busshållplatsen straxt efter Tullinge Station. Att flyga ut typ. FYFAN för dessa äckliga individer som får mig att dö ihjäl helt och hållet. FYFAN för er som får mig att spontangråta, indiandansa vid vägkanten, slita av mig samtliga kläder (dess ärre ej vid vägkanten) panikduscha och aldrig mer våga åka mammans bil. Och NEJ jag bryr mig inte om att Hugo troligen var dubbelt så rädd som mig eller att han och hans mammor och pappor och systrar och bröder och kussiner och barn och hela hans släkt fyller nån som helst funktion. DÖ ERA JÄVLAR."

Kände sedan såhär;
 

Fredagen den 19:e. Sökte över 50 jobb på en dag. Blev kallad på 6 intervjuer, fick 2 av jobben. Tacka ja till 1, men det kommer vi till i Juni.


 
Lördagen den 21:a. Natta fortsatta med den underbara vanan hon hade fått, att komma och leka och festa med oss på helgen och sedan sova kvar till söndagen, ibland måndagen. Den här helgen hade vi följt med på grillning i en av Marcus kompisars garage och jag som inte hade något att dricka fick för mig att jag visst klarade av att dricka sprit, som jag annars undviker just för att det dels smakar illa och sedan ger sådan brutal effekt. Vilket det gjorde även denna gång men gudars skymning vad roligt vi hade det iallafall. Bäst <3Måndagen den 22:a. Var på ännu en av många arbetsintervjuer som av en händelse denna dag råkade ligga i Globen och samma dag skulle Justin Bieber spela där och jag kunde inte låta bli att fota dom tappra köarna och få brutala flashbacks tills alla gånger man själv suttit och frusit sig igenom dagar och kvällar för att få så bra plats som möjligt. Hatkärlek i dess rätta bemärkelse.


Tisdagen den 23:e. Tyckte mig ha fina tassisar (hejhej Nattas sockor!)Torsdagen den 25:e. Tvingade mig själv till att illustrera, vilket jag då inte hade gjort på... oförskämt lång tid. Blev nån form av förskönat självporträtt.Lördagen den 27:e. Bilträff i Barkarby och livsgnista i varenda atom ungefär. Så himla spännande med aktiviteter man inte i normalafall brukar pyssla med. Fast först häng med Adam´s Julia's kanin Tusse.


Söndagen den 28:e. Mitt livs första och enda Bitch-please-min.Måndagen den 29:e. Socialaste duvan ever.


Tisdagen den 30:e - VALBORG! Här nedan följer en samling bilder från mitt livs bästa valborgsfirande som ägde rum hemma hos Marcus med ett gäng assköna människor dvs. de vi umgåsar och umgicks mest med just då. Grillning, brasinspektion, dans och dricka ja, aslyckat var ordet! Somnade sex. 
 
 

Mars månad

2014-01-07 23:40:10 Allmänt Kommentarer (0)
Månaden då våren börjar och man brukar kunna blicka frammåt och se ljuset lura där bortom de sista snödrivorna. Brukar. Fast inte i år. Dels låg snön kvar till sista veckan i April och dels så kom Mars att utgöra den allra mest ambivalenta månaden av mitt 2013. Att slängas mellan en extrem längtan bort och iväg men samtidigt inte för sin värld vara redo att släppa den lilla trygghet som faktiskt hade uppstått i sista halvårets runtflackandet mellan Hölö och Salem. Till slut ställde jag allt på dess spets och höll på att förlora både mig själv, Marcus och allt vad förstånd heter. Svår och jobbigt och så som det blir när man inte vet varken in eller ut helt enkelt.
___________________________________________________________________________________

Lördagen den 2:a påväg till Umeå för stora-jobbsökar-veckan. Vi bodde i den iskalla lägenheten på Rågången 8C  som jag hade fått hyra i andra hand fram till i Maj och ägnade hela veckan åt att springa på arbetsintervjuer, lägenhetsvisningar och lära känna vad vi trodde var vår framtida stad. Sjukt mycket snö, ett komalikt tillstånd och hemlighetsstämplat plus på en pinne och hemlängtan man inte pratade högt om. En fin vecka men med så himla mycket kluvna känslor. Marcus var finast i världen iallafall <3Fredagen den 8:e (forfarande i Umeå) Det hade börjat töa i Stockholm och Natta skickade bilder på utsikten från hennes alldeles soldränkta vårdroppandes balkong. Jag skickade bilder på min inte fullt så soldränkta vårdroppandes (snarare vinterdrypandes) balkong och kände nån form av klaustrofobi. Söndagen den 10:e. Vi var nyss hemkomna från Umeå och jag fixade naglarna en hel dag som distraktion från faktumet som kvarstod att jag fortfarande bodde i en resväska på Marcus golv. Så himla enerverande att vara utan hem.Torsdagen den 14:e. Sovde över hos Natta och hittade hennes kisse sittandes som en annan överviktig utslagen karl i soffan mitt i natten.Tisdagen den 19:e. No further comments needed... SJUKT vad mycket snö det var och ännu sjukare att den faktiskt låg kvar till veckan innan valborg!!Onsdagen den 20:e. Jasper accepterade mammsen. Samma dag som jag fick reda på att Ica Maxi i Umeå ville anställa mig med omedelbar verkan. Panikeufori och bussfärd helt ensam upp 2 dygn senare för introduktion. Fortfarande inställd på att det är Umeå som gäller, iallafall 4 dagar till, sedan inte.Tisdagen den 26:e. Var så sjukt beroende av otrivin att jag en lördagsmorgon lite över sex fann mig själv ståendes med största-kniven-som-bor-hemma-hos-Marcus-pappa i högsta hugg, desperat sågandes burken mitt i tu för att komma åt den lilla lilla droppen som fanns kvar i botten då täppan i näsan går att jämföra med att köra upp två tamponger size super så långt det bara går i näsan.. bestämde mig efter den incidenten att sluta missbruka farligheten...Onsdagen den 27:e Mars. Tre dagar efter oflyttbeslutet och jag-vänder-hela-världen-upp-och-ned-igen. Var ytterst vilsen och hängde hemma hos min mamma konstant, med Jasper på axeln. Pippin som känner av oroligheter.Rensade ur diverse kartonger på "skräp" i och med om-aklimatiserandet till Salemskmark i och med mammas inte så jättestora lägenhet. Hittade bland annat följande lista som jag och Mirjam knåpade ihop under den tidiga våren 2010. Blev nostalgisk och ännu mer vilsen.Lördagen den 30:e. Möttes av det största påskägget jag någonsin hade sett på Marcus säng. TRE kilo godis

.
 
Senare samma dag var det påskafton som vi först spenderade på taxingeslott och sedan hemma hos Marcus morföräldrar.

RSS 2.0