DecemberJanuariFebruari

2013-06-18 16:26:41 Allmänt Kommentarer (0)
Det kan tyckas konstigt, kan det, att publicera bilder ett halvår i efterhand men då jag inte samlar bilder på annat ställe, som ni vet, och har ett slags behov att låta omvärlden veta så får det bli såhär. Så här kommer det, fortsättningen på mitt 2012 och början av 2013.


DECEMBER

Lördagen den 1:a December efter stor shoppingtur i Forum Nacka på väg till en av vinterns mer lyckades tillställningar och 20 like's på facebook. Mannen som började förstå sin snygghet. Så sjukt stolt flickvän.
 
Söndagen den 2:a December. Minijulmarknad på Idala.

Lördagen den 8:e December. Följa med Marcus jobb på årliga julmiddagen (som man fick första förfrågan att följa med på tre år tidigare men av förklarliga, men ack så smärtande skäl behövde avböja) - 17 och en galen bordsgranne. Och tusen miljarder fjärilar och allas förbryllan över hur "stilig Mackan blivit".
 
Tisdagen den 10:e December. Nathalie-nysshemkommen-från-Londonresan med sig själv kan inte hålla sig längre utan måste ge mig sin födelsedagspresent tio dagar i förväg. Att bli gråtglad och lite mer hel då jag fem veckor tidigare lagt av mig min ametist för gott. Hon som SERSERSER.


Fascinationen över att det blev snö och -20 i ett naffs ungefär (läs; lyckligt ovetandes om fem-månadersvintern).

Tisdagen den 11:e December. När boken jag illustrerade slutligen damp ned i min brevlåda. HELT overkligt. Att ha uppfyllt ett av sina livmål. Eufori och mitt namn på framsidan. (finns att beställa på http://www.idusforlag.se/itchiban)

Torsdagen den 13:e December i Nattas vardagsrum. 3-manna-kollektivet i Riksten som sagt. Jag agerade honungspuff-monstret.

Måndagen den 17:e December. Tycker att det är viktigt att bära något med sig som symboliserar en själv. Typ ett handgjort halsband i spegelglas föreställandes ett delat hjärta. Jag har inget delat hjärta men jag har ett stort hjärta med båda-sidorna-nu-motto. Att vara öppen, släppa in och se människor för det dem är. Att kunna ge andrachanser och aldrig dömma men heller aldrig låta någon trampa över din grav. Att göra allt with every heartbeat.. Det var även nu som jag flyttade ut alla mina möbler och saker från T.
 
Måndagen den 24:e December. Julafton på Idala. Väldigt fin. Väldigt fruktansvärd. Att ha ställt oss själva inför det största i livet och att svikas inpå benmärgen av den självklaraste självklara. Att le med gråten i halsen men få bekräftat att vi inte var ensamma.
 
Tisdagen den 25:e December på Max-parkering i Sundsvall. Tröttheten från helvettet  i kombination med hemlighetslycka och "Nu flyr vi till farmor i norr och överlever lite bättre".

Onsdagen den 26:e December och modellpojkvännen i mitt paradis på jorden. Storheten att få ta med sig sin kärlek till platsen man alltid hållit (och håller) hårdast i hjärtat, som man viljat visa så många andra men aldrig riktigt vågat för att de inte inte skulle förstå men slutligen fatta modet till sig också förstår han varenda jävla millimeter. Älskade Avaträsk. Älskade Marcus Colling. Åker skoter, pulka och spark. Sover länge, andas djupt och känner genuin lycka för första gången på väldigt länge.


Är väldigt kära, lyckliga, avslappnade, nöjda med livet, förväntansfulla, vintriga, lugna och livrädda. Och i sjukligt stort behov av alkoholfriöl.
 
Fredagen den 28:e December. Packar väskan från farmor och styr bilen mot vår framtida bostadsort. Umeå. Besöker parkeringen till Norrlandsoperan där jag och Mirjam praktiserade i januari 2010 och förälskade oss i den här bänken. Så genialiskt liksom. Och sjukt nostalgiskt. Sedan åkte vi till min lägenhet, jag och Marcus alltså.

Hyrde en trea i andrahand i Umeå vars tallrikar naturligtvis var likadana som dem jag och T fick ärva av min farmor när vi var nyutflyttade tre år och fyra veckor tidigare. Onajs. "Gamla livet, Kom inte här och stör" typ.

Kallt som FAN.

Söndagen den 30:e December. Inlagd på Norrlands universitetssjukhus och inget blir någonsin som man tänkt sig.


JANUARI

 

Tisdagen den 1:a Januari. Nyårsafton spenderade vi bilandes från Umeå i 9 timmar. 8 timmar sovandes för min del. I sämsta möjliga skick. Nyårsfesten vi hade planerat sedan en månad tillbaka var bara att ställa in. När vi inte bilade fixade vi oss kvickt  och åkte till Marcus vänner i samma håla som han bor i. Fick 30 minuter av det nya året innan vi fortsatte vårt bilande, men nu i olagligt hög fart till Södertäljesjukhusakuten.


Inlagd igen.


Första dagarna av det nya året spenderades som sagt i sjukhussängen. När jag blev kvitt den och min åkomma bekräftades vara på bättringsvägen så tog Marcus ledigt från jobbet en vecka och vi påbörjade projektet Läka i Hölö. Var medtagna, dödströtta, ledsena och aldrig utan varandra. Men tacksamma att det ändå gick så "bra".


Söndagen den 6:e Januari. Började söndagshänga med Mange, Christina och nykomlingen Tyke.
 

Tisdagen den 15:e Januari. Marcus började jobba igen, jag blev sjukskriven och började sova hos min mamma igen. Detta är för övrigt madrassen jag huserar på numera. Och min mammas humor i ett nötskal.


Onsdagen den 17:e Januari. Hänga med Kat och Loke <3.


Kallt som FAN, igen. Ungefär nu började vintern kännas för mycket och då skulle den vara minst 3 månader till. USCH.


Lördagen den 19;e Januari. Färgade och fixade med håret och var fina inför en utgång och första gången jag och Åsa asklickade <3


Lördagen den 26:e Januari. Hade en fin pojkvän i ett provrum på H&M.


Åkte till Nathalie som nu hade flyttat hem till sin mamma i Sundbyberg och lekte vi tre som en månad tidigare.

Torsdagen den 31:a Januari. Hittade Marcus gamla pass och blev ännu mer kär. TUR att vi båda var upptagna när vi täffades när vi var 17. Annars hade det kunnat bli farligt.
 

Tisdagen den 29:e Januari. Blev ägarinna till denna skönhet. Har ALDRIG haft en sådan här bra dator. En nödvändighet då stora-jobbsökar-perioden stod för dörren. Älskar och är så tacksam över denna.


Fick en pingvinpippis av Marcus med motiveringen "När man varit ledsen för länge", Han heter Sebastian och bor på samma madrass som mig nu.

Slängdes mellan följande känslor 24/7


 
 
 FEBRUARI
 
 
 

Lördagen den 2:a Februari.

Tisdagen den 5:e Februari. Fortsatte att sova lite hos mamma och busade som bara vi kan.


Fredagen den 8:e Februari. Hittade tillbaka till skrivandet och påbörjade dokumentet "hjärtat" som jag fortfarande inte är klar med och troligtvis aldrig kommer våga publicera.


Måndagen den 11:e Februari. Skrev även ett tjugotal olika personliga brev att skicka iväg till diverse olika potentiella arbetsplatser i staden jag tänkte att jag skulle flytta till.

Söndagen den 24:e Februari. Flyttade fåglarna från T till mammas lägenhet. Lika ont som förväntat. The final step typ.

Var sjukskriven och spenderade mycket tid med att försöka få tillbaka duvornas förtroende. Lyckades en dag och höll på att gå sönder av lyckan. Nog för att det är fint att vinna ett djurs förtroende första gången, men att göra det andra gången.. oslagbart..

Torsdagen den 28:e Februari. Vistades på barmark för första gången på fyra månader, fick nya skor och vibbar av det forna 2005-talet.
 
 
 Fortsättning följer....
 
 
 

SeptemberOktoberNovember

2013-06-01 15:50:00 Allmänt Kommentarer (0)
Nu har ni fått min tid av förändring i skrift. Här kommer den i bilder också. September, Oktober och November. Första månaderna sedan förändringen alltså. Varsegoda.
 
(anledningen till att jag inte publicerar följande bilder på facebook, som de flesta gör, är för att jag finner deras äganderätt på samtliga bilder som publicerad minst sagt skräckinjagande. Detta är MINA bilder. Förvisso inga mästerverk men likväl något JAG åstakommit och INTE vill att någon annan än just jag ska ha möjligheten att använda hur som helst.)
 

 
SEPTEMBER

Onsdagen den 19:e September. 12 timmar efter förändringen. Rökandes långa Marlboro Gold i fönstret i blåarummet, med en mening klangandes i huvudet "Nu gäller det att överleva dagen, inget annat". Trasig tjej.


"Det här är bara början på en lång historia" citerade jag. För jag visste att det var precis så det var. Att det skulle ta tid. Lång tid. Och att jag inte hade en aning.


Lördagen den 22;a September, när jag hade packat hela min lila resväska och låtit den flytta in hos Natta på obestämd tid. Långa Marlboro Gold som sagt. Och den röda katten som trots min avsky för pälsbollar som sådana (tycker verkligen INTE om katter), envisades med att varje gång jag satt ute attackgosa på mig. Helst i ansiktet. Helst med bakdelen före. Helst hela tiden. Usch.


Natta som erbjöd allt för att hålla hjärtat lugnt. "Får jag dela täcke med dej?" "FÅR?!? Du SKA dela täcke med mej".


Planerade exakt varenda timme av dygnet för att förhindra ensamhetstiden (som jag avråder alla ifrån att vistas med för långa stunder, ensamhetstiden alltså, precis efter en förändring för tillsammans är man starkare. OBS! Inte tillsammans som i tillsammans med den man brukade vara tillsammans med utan tillsammans som i tillsammans med vänner).


Tisdagen 25:e September. En vecka efter förändringen. Hittade mina nyckelben en dag i skolan. Hejhej på dej sa dom. Hejhej på er sa jag. Nu bor dom där för alltid har jag bestämt.


Fortfaraande tisdagen den 25:e September. I busskuren vid vår fd. lägenhet. Första stunden "hemma" på 4 dagar och första umgänget med Marcus på café tratten. Nervöst och hjärtklappning.


Onsdagen den 26:e September. Mitt i natten hos mor och jag börjar fundera på om det faktiskt kanske syns i spegeln som de syns på vågen och ni skriver "Går du ned mer nu så försvinner du". "Överdrift" tänker jag och fortsätter oäta.


Den där Nathalie Mama Bird Thour som sagt, som tog sig ann sådant jag inte klarade av att ens tänka på.


Fredagen den 28:e September. Sovde hos Viveca i Upplandsväsby och var väldigt (är väldigt) tacksam över hennes existens.


Lördagen den 29:e September. Fest hos Malin N och "Du ser så himla lycklig ut, du strålar nu". Att leva på sparlåga och tro att man har allt under kontroll när inget egentligen är under kontroll, fast lycklig var jag, att plötsligt kunna festa som jag ville och inte behöva känna att jag var världens vidrigaste person pga. det. Och nej jag skelar inte.


Bakissöndag i Hölö den 30:e September. Påväg till Söndagsmiddag hos familjen Thor. "Här lär jag åka fler gånger" tänker jag. "Här lär du åka fler gånger" säger Marcus.
 

 
OKTOBER

Onsdagen den 3:e September. Första vardagen jag sovde över hos Marcus och upptäckte deras helkroppsspegel.


Godmorgonlappen dagen efter. Smälta.Påväg från Marcus till höstens första och sista brutalshoppingdag. Köpte mina första jeans på flera år och uppdaterade facebook med statusen "När man inser att livet är mitt att göra vad jag vill med". Att känna luften under vingarna. Att vara snyggast på Hölö-bussen (OBS! Inte svårt).


Fredagen den 5:e Oktober hemma hos min mamma. I väntan på Marcus för lek hos Kat i Strängnäs.


Lördagen den 6:e Oktober. Dagen vi blev tillsammans. Första "parbilden" som jag absolut inte ville visa för någon och knappt vågade titta på själv, i och med att jag 18 dagar tidigare tillhörde någon som inte var Marcus. Livräddsla med fjärilsinslag.


Posade fint på huven.

Söndagen den 7:e Oktober. Första uppvaket tillsammans som pojk och flickvän. Livräddsla enbart. Två timmar senare försökte jag övertyga Marcus om att jag var en alldeles för dum idé för att ens tänkas på och att vi inte borde vara ett vi. Han totalvägrade, tack och lov.


Tisdagen den 9:e Oktober. Kikade på ett rum och började packa ihop mina grejer från lägenheten. Ont ut i fingerspettsarna.


Tisdagen den 9:e Oktober i St. Thomaskyrkan, Vällingby. Kom på att man kan ha byxor också. Var snygg.


Torsdagen den 11:e Oktober. Investerade ett par döskallehandskar för att jag alltid velat ha ett par men aldrig fått några. Extremt fult egentligen. Så fult att det blir fint.


Fredagen den 12:e Oktober. Packa, som sagt. Ont som sagt. Hejdå kollaget föreställandes hela livet.


Introducerade Marcus för Natta och Riksten och Riksten och Natta för Marcus. Positivt introducerande, de klickade omdelenbart, tack och lov. Vågade sitta i knä ocg såg ut som den tant jag egentligen är.


Lördagen den 13:e Oktober, 24 dagar efter förändringen. Började tro på det ni sa. I Maj stod den på 86. Blev rädd.


Senare samma kväll. Maskerad hos Viveca och Sonja. Hermione igen.


Fastnade i mina byxor. Så himla bra plagg.


Började sakta men säkert inse att det var okej att vara kär i Marcus. Att jag fick det. Skrev "Välkommen in i min värld kära du, det är på riktigt nu".


Tisdagen den 16 Oktober. Hade extremt mycket överskottsenergi trots sömn på 4 timmar var natt. Lekte av mig lite på Oaxen.


Onsdagen den 17:e Oktober (pappas födelsedag *hipp hipp*). Hittade första kastanjen och insåg att hösten var här på riktigt nu.


Besökte Marcus jobb. Hittade sjukt mycket duvor i Älvsjö och hängd med dem i säkert en halvtimme. Saknade Jasper extremt mycket.


Fick dille på nagelfix
 
Fredagen den 19:e Oktober. Träffade världens bästa Christian (åh Christian<3) på café tratten. Energi och tacksamheten över att få "ha" honom kvar trots förändringen (han är bästavän med T)

Samma dag. Var smal och snygg.

Fortfarande samma dag. Fick låna Jeanettes lägenhet över helgen. Tillfälligt lugn och storleksskillnaden på knytnäve och knytnäve.
 

Lördagen den 20:e Oktober. På äventyr med min papput i Trosa.


Försökte stå lika stadigt med båda fötterna på jorden som jag gjorde på bilden. Svårt.
 

Slängdes mellan rör-mig-inte-mood och lämna-mig-inte-mood. Stackars Marcus.


Måndagen den 22:a Oktober. Försökte plugga på Oaxen. Läste 2 sidor på 6 timmar.


Det enda som gick ned ungefär.

Fredagen den 26;e Oktober, klockan 05:04. Försökte mig på konsten att sova med Marcus på vardagarna, gå upp samtidigt som honom (klockan 5:00) och bli skjutsad till min mor för vidaresovning. Nog för att jag redan levde på sparlåga men detta.. icke.. avstyrde snart den idén.
 

Lördagen den 27:e Oktober. For på maskerad i Tyresö med Marcus, Natta och Christian. Vi var bröllopszombiesar. Detta var innan zombiefieringen.


Höll på att krevera av snyggheten kostym-Marcus langade.


Resultatet. Mest spännande kommunala färden någonsin.


Jättefulla på toan.


Jättefulla i Nattas kök samma natt.


Måndagen den 29:e Oktober. När allt föll på plats och jag insåg allt som faktiskt hade hänt. 6 veckor efter förändringen. Maktlöshet och ångest och "du motsvarar allt jag inte står för". Grät konstant i 5 dagar (grät till och med ut mina linser en sväng haha), stängde Marcus ute (i räddslorna för att visa mig svag inför honom) och flyttade in på Nattas soffa. Hemskt.
Tappade ännu mer.


Färgade håret orange i ren protest mot mig själv för att jag inte orkade vara jag. Att förändra det yttre för att det inre gör för ont och är för oföränderligt ni vet.
 


NOVEMBER

Fredagen den 2:a November. Agerade zombies på lillasyster Evelinas halloweenparty. Väldigt lyckat. Väldigt livrädda kids. Skitkul med andra ord.


Började återhämta mig lite från värsta-veckan--världs-historien och körde spontanutgång i Stockholm. Otroligt lyckat även om jag-bryr-mej-inte-längre-moodet kan klassas som tämligen farligt i kombination med alkohol, inte för att jag spårar eller liknande (har aldrig gjort, kommer aldrig göra heller) men sedan när började jag dricka drinkar på krogen? Nåväl, det hade sina förklarliga skäl och det var så stört kul. Finaste utgången för en lång lång tid.


Vågade pussas in public.


Lördagen den 3:e November efter diverse återhämtningskurer. Vårt lilla kollektiv fick sin start.


Bästa Nathalie och jag, morrandes på världen. Mycket ilska men lika mycket kärlek.


Tisdagen den 13:e November. Bodde ju mer eller mindre i Riksten som sagt. Och den röda katten envisades med att assällskapa med mig varje gång jag var ute och rökte som sagt. Mindre uppskattat som sagt.


Fick lägenhet i Umeå. Gick ut med det på både instagram och facebook omdelebart och ville åka på en gång. Samtidigt vändes allting uppochned en andra gång men jag var lugn för hur allt än skulle bli så skulle jag snart vara härifrån. Trodde jag.


Fnissade åt min mamma som plötsligt fick djävulsögonbryn haha.


Torsdagen den 15:e November. Insåg att jag har en hunk-liknande man.


Måndagen den 19:e Novemver. Nattas tomtetassar som fick mig att skrattgråta för första gången på 3 månader.


Lördagen den 24:e November. Hade jätteorange hår och var likblek. Fick höra att jag såg ut som Victoria i Twilightfilmerna. Nöjd.


Söndagen den 25:e November. Världens tårtsug. Spontanbakar en tårta.


Tårtkoma.


Måndagen den 27:e November. Med livgnistan kom även studiemotivationen tillbaka. Pluggade för första gången på 3 månader och återupptäckte mina brasskills.


Tisdagen den 28:e November. Tvingade på Marcus mina tight. Höll på att kissa ned mig av skrattsalvorna. Robin Hood goes ninja ungefär.

Torsdagen den 29:e November. Hängde fortfarande mest hos Nathalie i Riksten och uttrycket "tassfive" myntades.


Fredagen den 30:e November. Första snön föll och en liten pippis valsade runt på min mammas baksida. Fina spår. Finaste djuren. Älskar pippisar som ni vet.


Samma kväll. Tacokalas hemma hos Adam. Första gången jag träffade Åsa, en av mina nu närmaste vänner.

Fortsättning följer....RSS 2.0